Τη δική της «Wikipedia» θα δημιουργήσει η Ρωσία

Τα σχέδιά της να δημιουργήσει τη δική της «Wikipedia» ανακοίνωσε η Ρωσία, με στόχο να διασφαλίσει προς τους πολίτες μια «περισσότερο λεπτομερή και αξιόπιστη πρόσβαση στην πληροφορία».4005556111930

Την ίδια ώρα, οι δυτικοί κατηγορούν το Κρεμλίνο πως ασκεί όλο και περισσότερο έλεγχο σε ό,τι διακινείται μέσω ίντερνετ, και πως φτάνει στα όρια της λογοκρισίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει το ίντερνερ «ειδικό σχέδιο της CIA».

Στην Wikipedia, περιλαμβάνονται πληροφορίες για κάθε περιοχή και μεγάλη πόλη της Ρωσίας, και για τις 11 ζώνες ώρες της χώρας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη του Κρεμλίνου.

«Η ανάλυση των πηγών αυτών έδειξε ότι δεν κρίνονται επαρκείς ως προς την πληροφορία που παρέχουν για της περιοχές και τη ζωή στη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«H δημιουργία της εναλλακτικής Wikipedia έχει ήδη αρχίσει», σημείωσε και «για το σκοπό αυτό 50.000 βιβλία και αρχεία από βιβλιοθήκες όλης της χώρας βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας για να συμπεριληφθούν στην νέα αυτή διαδικτυακή πλατφόρμα».