Θέλει να εκλεγεί βουλευτίνα για να μην φορτωθεί και άλλες απολύσεις!

 

Γράφτηκε πριν μερικές μέρες σε στήλες παραπολιτικών EleniMavrou1Κυριακάτικης εφημερίδας και συγκεκριμένα της Καθημερινής Κύπρου  ότι «η κα Ελένη Μαύρου  εύχεται να την προλάβουν οι εκλογές, να εκλεγεί ξανά βουλευτής και να αποφύγει τις απολύσεις (στη ΧΑΡΑΥΓΗ ) και νέες περιπέτειες». Σύμφωνα με τις «εγκυρες πηγές» που επικαλείται η εν λόγω εφημερίδα  «…ειδικά στο κόμμα του λαού τα οικονομικά προβλήματα είναι περισσότερα απόσα φαίνονται και ότι αρκετοί οργανισμοί έχουν σοβαρότατες οικονομικές εκκρεμότητες με πρώτη και καλύτερη την Χαραυγή.» Υποστηρίζεται δε -πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή» –ότι τα χρέη της εφημερίδας δημιουργήθηκαν επί προηγούμενης διοίκησης και για να μπορέσει να αντεπεξέλθει η Ελένη Μαύρου θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις».

Δηλαδή  η κα Μαύρου βγάζει την ουρά της έξω από τα προβλήματα; Μήπως δεν γνώριζε όπως όλοι γνώριζαν πως σύμφωνα με τις μελέτες όλων των πρώην Δ.Σ. της εφημερίδας  από το 1990 κι εντεύθεν η εφημεριδα είχε οικονομικά προβλήματα, και προβλήματα  ρευστότητας; Ποιούς πρώην εννοεί η «έγκυρη πηγή» της Καθημερινής; Πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας ήταν ο τέως οικονομικός υπεύθυνος του ΑΚΕΛ και νυν υπόδικος Βενιζέλος Ζαννέττου. Σίγουρα δεν εννοεί αυτόν ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω μαζί με τον μέντορα  της κας Μαύρου Δ.Χριστόφια έκαναν τα πάντα  προκειμένου να την προωθήσουν στη ΧΑΡΑΥΓΗ  και τον ΑΣΤΡΑ και μαζι με άλλα μέλη της Γραμματείας μεθόδευαν στα μουλωκτά -από το 2010 -παρακαλώ να διώξουν τον οικονομικό διευθυντή και την αρχισυντάκτρια -διευθύντρια της ΧΑΡΑΥΓΗΣ καθότι γνώριζαν πως η κα Μαύρου δεν θα επανεκλεγόταν ξανά δήμαρχος Λευκωσίας. Βέβαια μετά την εκλογή Νεοκλή στην ευρωβουλή την προώθησαν στο ΥΠΕΣ για να αναβιώσουν τους σχεδιασμούς τους περι τα τέλη του 2013.

Πέρασαν  ήδη δύο χρόνια και κάτι μήνες…«Τώρα περιμένει -γράφει η Καθημερινή- να την προλάβουν οι εκλογές για να μην προβεί σε νέες απολύσεις».Δεν λέει βέβαια η έγκυρη πηγή της εν λόγω εφημερίδας πόσες εκατοντάδες χιλιάδες εξοικονομήθηκαν  από τους 20 και πλέον απολυθέντες που τους έβγαλε η κα.Μαύρου ως πλεονάζοντες. Και δεν λέει πουθενά η έγκυρη πηγή πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασπαταλήθηκαν για την μεταστέγαση και συνένωση Χαραυγής -Αστρα και τη δημιουργία του Διαλόγου.Και πόσους άλλους πρέπει ακόμα να απολύσουν για να είναι βιώσιμη η εφημερίδα και ο σταθμός; Και πόσο σίγουρη είναι ότι θα εκλεγεί βουλευτίνα;Μεσ’ την πολύ συνάφεια της ανακύκλωσης πάντα υπάρχουν και απώλειες…Υπάρχουν και τα απρόοπτα…Θα εγκαταλείψει το σκάφος  ή θα αναγκαστεί να προβεί σε νέες απολύσεις;Και αν ναι, ποιούς άλλους ακόμα;

Και γιατί δεν ρωτά τη φιλενάδα της Πόλα Κυπριανίδου που έκανε και τη σχετική μελέτη (!) για τα Μ.Μ.Ε του κόμματος, να της πει τι πήγε λάθος και πώς στράβωσε το κλήμα στην πορεία; Και επιτέλους πότε οι νυν θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν θα τις φορτώνουν στους πρώην που ευτυχώς έφυγαν νωρίς και δεν λέκιασαν τα χέρια τους με θυματοποιήσεις συναδέλφων.

Μαφάλντα