Οι εξαπατημένες παρθένες!

Τώρα που ένα ένα τα σκάνδαλα στην prasino-fos-apo-eisangelia-ekdosi-entalmatos-kata-verga-thΠάφο βγαίνουν στο φως σαν μανιτάρια και η μπόχα έπνιξε την Κύπρο άρχισαν να δυναμώνουν και οι φωνές για την παραίτηση του πρωταγωνιστή τους. Σα να ξύπνησαν όλοι ξαφνικά από ένα λήθαργο και τώρα αντιλαμβάνονται   ότι ο Δήμαρχος   λειτουργούσε ως να βρισκόταν σε πλιάτσικο και όχι ως επικεφαλής ενός θεσμού προσφοράς στα κοινά. Τώρα πήραν οι καημένοι είδηση τι μαγείρευε  ο αρχιμάγειρας που φέρεται συμφωνα με τις καταγγελίες να μην  δίσταζε μπροστά σε κανένα και τίποτα προκειμένου να ευλογεί τα γένια του και να εξυπηρετεί με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τα ιδιοτελή προσωπικά του συμφέροντα. Αυτή η σιωπή που επικρατούσε μέχρι την ώρα που έσκασε το απόστημα  και βγήκε από μέσα το πύον και η βρομιά δεν ήταν δυστυχώς χρυσός. Ηταν ατολμία σε βαθμό συγκάλυψης που ισοδυναμεί με συνενοχή.

Κι ας μην βγαίνουν τώρα ένας ένας οι διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι να παρουσιάζονται ως οσίες Μαρίες ή εξαπατημένες παρθένες. Κανείς τους δεν φαίνεται τόσο αδαής. Δεν είναι δυνατόν να μην είχαν πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε   στο Δήμο τους.

Απλώς μαζί με τον Δημάρχο τους που μόλις τις προάλλες βγήκε απ΄τη φυλακή έσπευσαν να συνεδριάσουν για να προωθήσουν δήθεν επείγοντα θέματα του Δήμου, έπρεπε να πιάσουν μαζί τα χέρια και να παραιτηθούν ομαδικά. Αυτό θα ήταν πολιτικό θάρρος και ευθυξία. Ολα τα άλλα είναι στρουθοκαμηλισμός και ύβρις σε βάρος όλων εμάς που παρακολουθούμε αυτό το απαίσιο έργο και τους ανεχόμαστε.

ΛΕΟ

 

Θα πέσουν τασάκια θα σπάσουν κεφάλια

Μυρίζει μπαρούτι εκεί στις Κυπριακές Αερογραμμές. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν παρουσιάζεται στις συνεδρίες, με αποτέλεσμα αυτές να μην πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης απαρτίας θα οδηγήσει σε …μαζικές εκτελέσεις. 20140825_makis  Θα πέσουν τασάκια και θα σπάσουν κεφάλια υποψιαζόμαστε. Από την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάκης Κωνσταντινίδης βγήκε δημοσίως και παραπονέθηκε καταγγέλλοντας αυτό που συμβαίνει, η συνέχεια του σήριαλ   είναι πλέον προβλεπτή.

Παρεμπιπτόντως τί άραγε να εννοεί ο κ. Μακης όταν λέει ότι σύντομα θα υπάρξουν ειδήσεις; Αραγε εννοεί ότι θα επιβάλει μονομερώς το τελευταίο σχέδιο, ανεξαρτήτως απαρτίας ή ότι σύντομα θα κλείσει οριστικά η αυλαία και το έργο με το τίτλο Κυπριακές Αερογραμμές θα έχει unhappy end;

Ριχάρδος

 

Ο άθλος του Τώνη

Αυτός ο Τώνης δεν παίζεται! Στο να ωραιοποιεί την κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές και να το παίζει ο Ηρακλής που διενήργησε τον δέκατο τρίτο άθλο, παίρνει το Νόμπελ Αλχημείας! aegean_olympic_airΝα φανταστείτε ότι η Εταιρεία κατέγραψε ζημιές €16 εκ. για φέτος και δήλωνε στη Βουλή και αλλού με αυτάρεσκο ύφος ότι αυτή είναι μόνο €10 εκ! Στο επικοινωνιακό παιγνίδι δεν τον πιάνει κανείς τον αφιλότιμο. Το μαύρο μπορεί να σε πείσει πως είναι άσπρο και το αντίστροφο. Αφού μέχρι και τους πιλότους έπεισε στα πρώτα στάδια ότι έκανε θαύματα κι αυτοί για ένα διάστημα ήταν έτοιμοι να του στήσουν αδριάντα.

Δυστυχώς Τώνη μου ο 13oς άθλος σου είναι πολύ γουρσούζικος…

Tο έργο έχει action!

Κάποιοι λένε πως ο Μακάριος δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για να λύσει το γρίφο με το συμβόλαιο της κυρίας Διοικητού. x75nfy0t72stqd2sohsv_400x400Κι ίσως γι αυτό επέλεξαν να τον αναμείξουν στο θέμα. Από τη Λευκωσία μέχρι τις Βρυξέλλες υπάρχει μια μεγάλη απόσταση πέραν από το γεγονός ότι θεωρείται πλέον υπάλληλος της Ε.,Ε. και δεν έχει υποχρέωση να υπακούσει στα κελεύσματα της Βουλής. Κάποιοι όμως λένε πως ο Μακάριος   έχει αξιοπρέπεια και δεν θα αφήσει το όνομά του να κηλιδώνεται. Θα ρθει και θα απαντήσει λένε και θα πει τα πράγματα με το όνομά τους. (Λέτε να δαγκώσει το χέρι που του έδωσε ψωμί;)

Δεν ξέρουμε αν θα παρουσιάσει και κανένα δοκτορά στη Νομική, με ειδικότητα στην διαχείριση συμβολαίων πρόσληψης ανώτατων αξιωματούχων του κράτους. Πάντως το έργο έχει action! Αναμένουμε το επόμενο επεισόδιο.

ΛΕΟ.

Διασχίζουν τον Ατλαντικό

Aχ αυτός ο Χάρης με τα ωραία αυτιά!   Γνωρίζει τα πάντα γύρω από την έκθεση για την οικονομία που διέρρευσε στη New York Times. Εγινε από τους φωστήρες του προεδρικού μας είπε, epafes-me-tis-synechnies-tou-dimosiou-archizei-o-ypoik-thλες και θέλαμε την αφεντιά του να το καταλάβουμε. Εκείνο που δεν είπε είναι το όνομα του αρχιφωστήρα και πως έγινε η διαρροή. Τελικά υπάρχουν πολλές τρύπες για να γλιστρούν διάφορα έγγραφα και να διασχίζουν τον Ατλαντικό με τελικό προορισμό τη Νew York Times κάθε φορά.

Ρε Χάρη μπας και κλείσατε κανένα μυστικό συμβόλαιο με την εν λόγω εφημερίδα και δεν μας το ομολογείτε; Μήπως κι αυτό το διευθέτησε ο μέγας νομικός του Προεδρικού Μακάριος Δρουσιώτης; Εχει πάντως τα connections  του.

M.Δ

 

Οι ριπές του Καλλίνικου!

Το μεταφέρω όπως πολύ πετυχημένα το έγραψε στη στήλη του ΡΙΠΕΣ ο δημοσιογράφος Γιώργος Καλλινίκου:

«Αλλωστε ο εξ Αργάκας ορμώμενος το είπε με τον πιο επιτυχημένο τρόπο:Η υπόθεση θα κλείσει «αλλά η τάτσα έμεινε>»!!! Μόνο που Αβέρωφ μου τάτσα με τα κουρέματα, τάτσα με τους συμπεθέρους, τάτσα με διορισμούς της πλάκας, τάτσα με την αγορά φιλέτου από τον Αρχιεπίσκοπο, τάτσα με τις αυτοκτονίες στις φυλακές, τάτσα με τις εισφορές της Focus, τάτσα με τον απελαθέντα βιαστή, , τάτσα με το συμβάλαιο της Γιωρκάτζιη, πάει, το χάσαμε το κυβερνητικό κοστούμι. Με κουρέλι ρακοφόρου μοιάζει πια, όμοιο με αυτό του προκατόχου…»