Αυτοί έχουν δουλειά

 

Αραγε η Ζέτα και ο Χάρης πήραν είδηση; Μπήκαν στο κόπο να επισκεφθούν κανένα Γραφείο Απασχόλησης να δουν τί πανικός επικρατεί; Ας βγουν για λιγο από τα γραφεία τους να ξεμουδιάσουν κι ας κάνουν μια βόλτα στα γραφεία απασχόλησης και στα τμήματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων των παράλιων επαρχιών.zeta Ας κοπιάσουν στο χώρο που στεγάζει το Τμήμα Απασχόλησης Αμμοχώστου για να πάθουν την πλάκα τους, Να δουν τί σημαίνει να στέκεσαι τρεις και τέσσερις ώρες στην ουρά της ανεργίας για να υπογράψεις. Να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια πόσος κόσμος χάνει καθημερινά τη δουλειά του και βρίσκεται σε απόγνωση. Να δουν εκείνα τα θλιμμένα πρόσωπα που συνωστίζονται και περ ιμένουν στη γραμμή για μια υπογραφή. Για να χουν δικαίωμα στο ανεργιακό για να θρέψουν τα παιδιά τους.

Κατα τα άλλα Χαρούλη και Ζέτα η ανεργία μειώθηκε έ; Τέτοιο φρούτο θα μου πείτε στο δικό σας κήπο δεν ευδοκιμεί. Εχετε δουλειά και μας δουλεύετε όλους κανονικά.

Λεο

Τώρα ενώθηκαν

Αυτό θα πρέπει να καταγραφεί. Είναι η πρώτη ίσως φορά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες που όλο το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών βγαίνει προς τα έξω με μια φωνή. Υπήρξαν περίοδοι που κάθε Συντεχνία τραγουδούσε το δικό της αμανέ. Ανταγωνίζονταν η μια την άλλη για να φανεί ποια διεκδικεί περισσότερα και ποια καταφέρνει να διασφαλίζει τα πιο πολλά για τα δικά της μέλη.26807 Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε ενότητα δράσης των τεσσάρων από τις πέντε Συντεχνίες. Οι πιλότοι και η ΠΑΣΥΠΙ είχαν πάντα τη δική τους ατζέντα. Ακόμη και το τρέχον έτος όταν τέθηκε θέμα να μειωθεί η εισφορά της Εταιρείας στο Ταμείο Προνοίας από 9% στο 1% για τους πιλότους και από 8% σε 1% για το υπόλοιπο προσωπικό υπήρξε μεγάλη διάσταση. Οι πιλότοι αντέδρασαν και ότι περικοπή τους έγινε τους δόθηκε πίσω σε αντίθεση με το υπόλοιπο προσωπικό.

Τώρα όμως που η απειλή επικρέμμαται πάνω από τα κεφάλια όλων διαπιστώνουμε ενότητα δράσης. Ολοι μαζί με μια φωνή. Ο φόος φέρνει κόλασην που λένε και στα χωριά. Και κατεβάζει τον νουν όπου τον έχουμεν. Μακάρι να μην είναι αργά…

Λεο

Θα κάνει …θραύση η Τύμπου

Ετσι και κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές το παράνομο Αεροδρόμιο της Τύμπου θα κάνει …θραύση! Οχι πως τώρα δεν κάνει δηλαδή, που σχεδόν η κίνησή του έχει φθάσει το 90% της κίνησης του Αεροδρομίου Λάρνακας!   Είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι έχουν ξεπεράσει και το φόβο και τα συμπλέγματα και ταξιδεύουν κανονικά από την Τύμπου προς Κωνσταντινούπολη και από εκεί προς ολόκληρο τον κόσμο.ercanairport_607_405_577_324

Οταν θα επιτρέψουμε να φύγουν οι ΚΑ από τη μέση τότε προβλεπεται μεγάλος συτνοστισμός προς Βορρά πλευρά. Ενα πρόσχημα ακόμη, άστε που τα ναύλα στην από εδώ μεριά δεν θα τρώγονται.

Ο Υπουργός Οικονομικών πάντως δεν ανησυχεί. Δημοκρατία έχουμε ελεύθερη αγορά, ο καθένας μπορεί να τραπηδά το συρματόπλεγμα και να πετά ελεύθερα όπου θέλει. Οι Κυπριακές Αερογρταμμές   είναι …πλεονασμός. Μόνοι μας κάνουμε το κράτος μας κουρέλι…

ΜΔ

 

Τους προτάσσουν την Τρόϊκα

Δεν πληρώνουν το ρεύμα, δεν πληρώνουν τα δάνεια , δεν έχουν ψωμί να βάλουν στο τραπέζι τους, δεν έχουν χαρτζιλίκι να δώσουν στα παιδιά τους. Πού να τα βρουν οι άνθρωποι που   έχασαν τις δουλειές τους και δεν έχουν που την κεφαλήν κλιναι. Το ‘ 74 όταν ο κόσμος προσφυγοποιήθηκε και έχασε τις περιουσίες του το κράτος στάθηκε αρωγός και βρήκε τρόπους να στηρίξει τους ξκεριζωμένους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Σήμερα το κράτος τους γυρίζει την πλάτη και τους προτάσσει την Τρόικα.

ΜΔ

 

Μάνα μου εμαραζώσαν….

Πρώτα τον άδειασε κανονικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εστρειψε το φρύδι του γυάλισε το μάτι του και αποφάνθηκε από Τηλεοράσεως ότι έκανε υπέρβαση καθήκοντος, επειδή τόλμησε να πει πως δεν έγινε από την κυβέρνηση ότι έπρεπε στις Βρυξέλλες για να σωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές. hom_ViktorasPapadopoulosΕγώ τον διόρισα σύμβουλο αερομεταφορών και όχι αερογραμμών, είπε εξοργισμένος ο Νίκαρος και από εκείνη την ώρα ουσιαστικά έριξε το ζάρι του …αποκεφαλισμού του. Ακολούθησε μετα από λίγες μέρες ο Υπουργός Οικονομικών με το γνωστό ύφος του ακαδημαϊκού που μίλησε περιφρονητικά και απαξιωτικά για τον κ. Πέτρου.Τώρα μαθαίνουμε πως και ο Υπουργός Συγκοινωιών συνεμορφώθην με την ίδια γραμμή Αναστασιάδη. Τού όρισε ραντεβού στις 7.00 το πρωϊ σε καφετερία παρακαλώ και στα λίγα λεπτά που του αφιέρωσε   ο μέγας κύριος Μάριος Δημητριάδης του ανακοίνωσε ότι δεν τον “θέλει πλέον” να ασχολείται με το θέμα και ότι “θα διορίσει μέσω του EUROCONTROL κάποιον επί πληρωμή `Project Leader` από τον ιδιωτικό τομέα”!

Μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησής του και τις ριπές που έριξε φεύγοντας ο κ. Πέτρου σε συνδυασμό με την καθολική σχεδόν κατακραυγή που προκάλεσε η όλη στάση της κυβέρνησης απέναντί του βγήκε και ο Βίκτωρας να εκφράσει τάχατες τη λύπη του!

Μάνα μου δεν θα κοιμηθούν που το μαράζιν τους…

Λεο

Σιόνιν θα τα κάνουν!galanos

Θα καθαρίσει τον σταύλο του Αυγεία ο Αλέξης Γαλανός. Μαζί με τον φίλο του τον Σωκράτη Χάσικo που σήμερα τα βρήκαν για τα της τοπικής αυτοδιοίκηση θα καθαρίσουν τις κοπριές. Ο Ηρακλής ωχριά μπροστά τους. Θα τα κάνουν όλα σιόνιν!

ΚΛ