Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει καλπονοθεία στις εκλογές ΠΣΕΜ

mathites-gymnasia-150x150Καλπονοθεία στις εκλογές της ΠΣΕΜ καταγγέλλει το ΑΚΕΛ κατηγορώντας μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας ότι πρωταγωνίστησε σε  αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια Σε δηλώσεις του σήμερα ο  Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Π.Γ.του  ΑΚΕΛ και επικεφαλής του  Γραφείου Παιδείας κατάγγειλε τα πιο κάτω:

«Η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως σε σχέση με τις καταγγελίες μαθήτριας για το πολύκροτο θέματων εκλογών της ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) δικαιώνει πλήρως τις καταγγελίες και θέσεις μας σε σχέση με το πολύκροτο αυτό θέμα.
Η ουσία είναι απλή: αποδεδειγμένα πλέον το Υπουργείο Παιδείας πρωταγωνίστησε σε μια πρωτόγνωρη, αντιδημοκρατική ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ. Παραποίησε το αποτέλεσμα των μαθητικών εκλογών, μαγείρεψε τη “νομιμοποίηση” του αποτελέσματος. Για να έχει μια βολική ηγεσία της ΠΣΕΜ η οποία να χειροκροτεί τις μεθοδεύσεις του ΥΠΠΟ για ακρωτηριασμό της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο Υπουργός Παιδείας ανέλαβε πλήρη ευθύνη της κατάστασης, πότε με τις επιθεσεις κατά των κινητοποιήσεων των μαθητών και πότε στηρίζοντας με πάθος την καλπονοθεία. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν το πρωτόγνωρο περιστατικό βιασμού της δημοκρατίας από όσους έπρεπε να τη διδάσκουν, ήταν έμπνευσης ή απλά εκτέλεσης από το Υπουργείο Παιδείας. Άλλωστε η πλήρης Συνεγερμοποίηση του Υπουργείου καταγγέλλεται πλέον ανοιχτά από όλους. Ένα είναι σίγουρο: η πολιτική ευθύνη βαραίνει πλήρως τον Υπουργό της Παιδείας. Ο πρώτος Υπουργός που για να εκτελέσει κομματικές οδηγίες έκανε καλπονοθεία! Ο Υπουργός της Παιδείας που αντί να διδάσκει δημοκρατία την τσαλαπάτησε. Ο Υπουργός που την υπερασπίστηκε με πάθος δημόσια.
Τεραστια ευθύνη βαραίνει και όσους λειτουργούς του ΥΠΠΟ εχουν εμπλακεί σε αυτή τη μεθόδευση.
Ιδιαίτερα για το Διευθυντή που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο, αυτή είναι η δευτερη καταδίκη από την Επίτροπο Διοίκησης. Η πρώτη ήταν λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς έναντι προηγούμενου Προέδρου της ΠΣΕΜ. Ειναι ο ίδιος που απαγόρευσε στη Δικοινοτική Χορωδία να τραγουδήσει στο σχολείο του.
Αυτός ο κύριος δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια ώρα περισσότερη στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Τώρα όλοι οι πολίτες ξέρουν. Εκτεθειμένοι μένουν και όσοι μας χλεύαζαν και έκαναν πλάτες στον Υπουργό όλο αυτό το διάστημα (κόμματα, ΜΜΕ κ.α.).
Αναμένουμε επιτέλους αλλαγή νοοτροπίας από τον Υπουργό Παιδείας και όσους τον καθοδηγούν, για το καλό της Παιδείας του τόπου» καταλήγει ο Χρ.Χριστοφίδης.