Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ προς νεοκλεγέντα ΠτΔ για τα τετράμηνα

Ζητά όπως το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων να μπει στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη σχετικά με το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων και την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για κατάργηση τους.

Η επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακολουθεί πιο κάτω:

«Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα με τη Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης επαναβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, ο οποίος φέτος επεκτάθηκε και στο Γυμνάσιο. Όπως υπογραμμίστηκε ο θεσμός αυτός έχει αποτύχει, φορτώνοντας με ακόμα περισσότερο άγχος τους μαθητές, αλλά και τους γονείς τους.

Ως εκ τούτου σας παρακαλώ όπως το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων τεθεί στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησής σας μόλις αναλάβετε τα καθήκοντά σας. Σας ενημερώνω ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση Νόμου που προνοεί για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, οι οποίες από τη φύση τους είναι ανταγωνιστικές και δεν συνάδουν με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές/παιδαγωγικές μεθόδους. Παράλληλα, με την πρόταση Νόμου εισηγούμαστε όπως οι εξετάσεις του Α’ τετραμήνου, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, έχουν διαμορφωτικό χαρακτήρα και να μην συνυπολογισθούν στην τελική βαθμολογία των μαθητών.»