Συνεχίζεται ο διάλογος οργανώσεων με ΥΠΑΝ για το θέμα της αγοράς υπηρεσιών

Με συνεχείς συναντήσεις εντείνεται ο διάλογος μεταξύ των Οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΟΕΔ, με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με σκοπό την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και της εκπαίδευσης στα προγράμματα.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΟΕΔ οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από εργαζόμενους εξετάζονται στο πλαίσιο του εν λόγω διαλόγου και «οι όποιες αντιδράσεις από τρίτους, μόνο προβλήματα και αναστάτωση προκαλούν».

Όπως αναφέρεται, οι πιο πάνω Συνδικαλιστικές Οργανώσεις σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις έχουν αγωνιστεί για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών με όλους τους τρόπους τα τελευταία δέκα χρόνια (απεργίες, διαμαρτυρίες, δικαστήρια, κλπ) για να υπάρχει σωστή και δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων στα προγράμματα.

Προστίθεται ότι όπως έχει συμφωνηθεί, από εβδομάδας  προγραμματίζονται ξεχωριστές συναντήσεις για το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να εξεταστούν τα ειδικά θέματα του κάθε προγράμματος. 

“Ενώ υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος για επίλυση των προβλημάτων που είναι κατάλοιπα του αναχρονιστικού θεσμού της αγοράς υπηρεσιών που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία  δέκα χρόνια και ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για αντιμετώπιση τους, τόσο από τις Συντεχνίες μας όσο και από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που ανταποκρίνεται και δείχνει κατανόηση και προθυμία να συνεργαστεί για επίλυση τους, επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος για την όποια αντίδραση” καταλήγει η ανακοίνωση.