Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά του Γενικού Εισαγγελέα

panikos_dimitriadis5Θα θυμούνται ασφαλώς όλοι με πόση φροντίδα  έσπευδε η Γενική Εισαγγελία στην περίπτωση του προκατόχου της κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, Πανίκου Δημητριάδη να διερευνήσει κατα πόσο υπήρξε ή όχι πλαστογραφία σε ένα από το συμβόλαια με την PIMCO χωρίς ασφαλώς να του το ζητήσει κανένας.Υπήρχαν μόνο παρόμοιες ή και πιο ήπες καταγγελίες  απ’ ότι σήμερα με την  περίπτωση  της κας.Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.

Τώρα γιατι συμπεριφέρεται ως απλός παρατηρήτης ο Γενικός Εισαγγελέας  αντι να  παρέμβει αυτεπάγγελτα και να θέσει σε τάξη όσους ευτελίζουν τις τελευταίες μέρες, τους θεσμούς και ρεζιλεύουν τη χώρα εντός και εκτός Κύπρου; Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η γρπτή ανακοίνωση του κ. Κώστα Κληριδη ότι «..-Παρ’ ότι δεν έχει υποβληθεί καμιά καταγγελία ή παράπονο από κανένα εμπλεκόμενο, εντούτοις, ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τη ρευστή εξέλιξη των πραγμάτων αναφορικά με την εκδηλωθείσα αντιπαράθεση μεταξύ ανώτατων κρατικών αξιωματούχων με κάθε σοβαρότητα και εκεί όπου θα διαγνώσει ότι υπάρχει πραγματικό έδαφος για παρέμβαση με τον ένα ή άλλο τρόπο, χωρίς κανένα δισταγμό, θα το πράξει».

Πότε δηλαδή ; Οταν θα πέσουν οι τόνοι όπως διέταξε  το Προεδρικό;sum_det_yiorkleris

Εμείς , το επαναλαμβανουμε  και ερωτούμε τον Γενικό Εισαγγελέα «με απλά Ελληνικά» όπως θα έλεγε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ : πού πάει η σαφέστατη υποχρέωση του να ειχε διατάξει προ ημερών την διερεύνηση των όποιων ενδεχόμενων διαπραχθέντων ποινικών αδικημάτων από την κα Γωρκάτζη  όπως ενδεχομένως της πλαστογραφίας; Μήπως  δεν συνιστούν   καταγγελία οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ.Γ.Ομήρου; Εν πάση περιπτώσει οι υποχρεωσεις της Νομικής Υπηρεσίας είναι υποχρεώσεις και ασκούνται αυτεπάγγελτα.Φαίνεται όμως πως άλλα μέτρα εφαρμόστηκαν για τον  τέως διοικητή Πανίκο Δημητριάδη και αλλα …σταθμά για την νυν  διοικητή κα Γιωρκάτζη

Γκ.

 

Ξέρουν ποιούς μας στέλλουν ...

Τα φιλαράκια τα καλά  είναι ο Γενς Στόλτενμπεργκ (Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ) με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γ.Γ. ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Ασπεν Αιντα. 19352187_Cyprus_Peace_Talks_JPEG_0d13a.limghandlerΟλλανδός ο ένας Νορβηγός άλλος και όπως λέει και το τραγουδάκι «μαζί καθόμασταν στο διπλανό θρανίο » Γι’ αυτό και ο τελευταίος  στις βολισδοσκοπήσεις που κάνει τοσο στην Ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και στην Τ/κ πλευρά ενδιαφέρεται να μάθει κατα πόσο θα ενοχλουσε   την πολιτική ηγεσία του τόπου αν το ΝΑΤΟ εγγυόταν τη λύση του Κπριακού.Τους θκιαλέουν έναν, έναν τζιαι μας τους πέμπουν ως «ειδικούς».

Στη φωλιά του λύκου δηλαδή κ.Αιντα;Αιντε., άιντε φυρί φυρί το πας να έχεις την τύχη των προκατόχων σου Ντάουνερ και ντε Σοττο.

Γκ.

 

Ετσι ξεκινά η μετάλλαξη… από προοδευτικός να

μετεξελιχθείς σε γεράκι της ληστοσυμμορίας του  ΝΑΤΟ 

Για να γνωρίζετε ο νέος  Γ.Γ.   του ΝΑΤΟ   Γενς Στόλτενμπεργκ Νορβηγος στην καταγωγή  ίταν ήταν Γ.Γ. ΝΑΤΟ Στολτ.νεαρός  ήταν «ατίθασσο νιάτο ». Είναι 55 χρονών κι έχει εκλεγεί τρεις φορές στο αξίωμα του πρωθυπουργού στηχώρα του. Την πρώτη μάλιστα ήταν και ο νεώτερος στην ιστορία της Νορβηγίας.Είναι οικονομολόγος που διετέλεσε πρωθυπουργός της Νορβηγίας από το 2000 ως το 2001 και από το 2005 ως το 2013. Ηταν πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας από το 2002, ενώ εκλέγεται βουλευτής από το 1993.

Ο Στόλτενμπεργκ έχει διατελέσει πολλές φορές υπουργός και υφυπουργός, όχι όμως Άμυνας. Σε αυτόν τον τομέα δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία. Εκτός από το ότι αρχές του 1990 ήταν μέλος της επιτροπής άμυνας, το όνομά του δεν συνδέθηκε με το ΝΑΤΟ παρά μόνο αρνητικά.  Σε νεαρή ηλικία είχε ταχθεί ενάντια στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην αμερικανική πολιτική. Μάλιστα συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, έσπαγε τα τζάμια της αμερικανικής πρεσβείας στο Όσλο, ενώ αργότερα ως ενήλικας έβριζε την νατοϊκή συμμαχία.

Αργότερα πάντως, όταν πολιτεύθηκε, άλλαξε απόψεις και συνέβαλε να αποδεχθεί η νεολαία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος την ένταξη της χώρας του στη Ατλαντική συμμαχία.

Ως πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για την συμμετοχή της χώρας του σε στρατιωτικές αποστολές, όπως στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, κάτι που του έδωσε κύρος στις ΗΠΑ. Τότε ήταν που του συγχωρέθηκαν τα νεανικά του «παραπτώματα» και μπήκε το όνομά του ανάμεσα στους υποψήφιους για το υψηλότερο πολιτικό πόστο της Συμμαχίας.

Ετσι ξεκινά η μετάλλαξη…Από προοδευτικός και ημίσιη μου αριστερός βρεθηκε στα ηνία της πιο μισητής συμορίας στον κόσμο.

Γκ.

 

Ç ÄÉÏÉÊÇÔÇÓ ÔÇÓ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ –  ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÔÏÕ THE ECONOMIST

Πόσο εύκολα ξεχνιούνται

οι παλιές φιλίες;

Κάποτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου  πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε άριστες σχέσεις με την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη  ( η φωτό το ειβεβαιώνει)Τώρα ειναι στ μαχαίρια. Μεχρι που ο εξ Αρκάκας  πλιτικός ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής πουήταν προγαμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη και να γινει στις   17-18 Νοεμβρίου για να μπορεί να συμμετέχει και ο ίδιος  καθότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό .Τώρα αν ετοιμάχει ππάλες λεπίδες  ή καρφιά εναντίον της πρώην στενής του συνεργάτιδας  θα σας γελάσουμε .Πάντως ο Φούλης έχει ένα πρόβλημα με παλιούς φίλους, παλιούς συνεργάτες , και Συναγερμικούς. Κάποιοι τον αποκαλούν άφιλο  ή και κάτι χειρότερο που δεν λέγεται…

Γκ.

 

Και ο Τορναρίτης στο χορό  που χάραξε ο ηγέτης…

Είναι τοις πάσις γνωστό πως ο Αβέρωφ δεν τρέφει και τόσο καλά αισθήματα για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος του Νίκο Τορναρίτη.Είναι ωστόσο  άγνωστο αν και τα ασιθήματα του Νίκου Τορναρίτη ειναι τα ίδια .Πάντως στο θέμα Γιωρκάτζη συμφωνούν .Εξου και ο κ. Τορναρίτης  σε πρόσφατες δηλώσεις του  και αναφερόμενος στα εργα και τις ημέρες της διοικητού έκανε λόγο «για υποχρέωση του οποιουδήποτε βρίσκεται στη δημόσια σφαίρα να τοποθετείται για κάθε καταγγελία ή σκιά υπάρχει εναντίον του.» Παράλληλα, υπογράμμισε  ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάζτη «δεν είχε κανένα δικαίωμα να αφαιρέσει από το συμβόλαιό της την παράγραφο που αφορούσε στο ασυμβίβαστο», ενώ δεν θα έπρεπε οποιοσδήποτε συγγενής της να υπερασπίζεται στα δικαστήρια τον υπ΄ αριθμόν ένα ύποπτο για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε υπόπτου στην υπεράσπιση, εντούτοις διερωτάται «πώς μπορεί να υπερασπίζεται κάποιον η κόρη εκείνης που φυλάει όσα απόρρητα ενδεχομένως τον στείλουν στη φυλακή».

Θέλει και άλλες καταγγελίες από αυτές ο Γενικός Εισαγγελέας για να παρέμβει « χωρίς δισταγμό»;

Γκ.