«Για λάσπη» που δέχθηκε για το παιδί του μίλησε ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΚΟΚ

ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÊÏÊ  ÃÉÙÑÃÏÓ ×ÑÕÓÏÓÔÏÌÏÕΕπιστολή στα σωματεία καλαθόσφαιρας και στους φίλους της καλαθόσφαιρας, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του για παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) απέστειλε ο Γιώργος Χρυσοστόμου, τοποθετούμενος παράλληλα για πρώτη φορά στο πολύκροτο θέμα του καταλόγου στρατευσίμων αθλητών και τη συμπερίληψη σε αυτόν, σε κάποια στιγμή, και του παιδιού του.

Στην επιστολή του με την οποία προσδοκεί, όπως αναφέρει, “να στείλει τα ανάλογα μηνύματα και να αποτελέσει έναυσμα προβληματισμού για ποιοτικότερες και ανθρωπινότερες συμπεριφορές στο χώρο του αθλητισμού και της κοινωνίας μας”, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρει ότι όλες οι ιδιότητές του τόσο ως πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πολύ περισσότερο όμως ως άνθρωπος, ως πατέρας και βέβαια ως επαγγελματίας “δέχθηκαν τη λάσπη που πολλοί και διάφοροι έριξαν, θεωρώντας ότι είχαν την ευκαιρία τους να με εξοντώσουν”.

“Στην προσπάθειά τους αυτή δεν δίστασαν να δοκιμάσουν να πλήξουν ακόμη και το ίδιο το παιδί μου, χρησιμοποιώντας ψεύδη, διαβολές και ειρωνείες κι αδιαφορώντας για την όποια ηθική ή ψυχολογική ζημιά ενδεχομένως να προκαλούσαν σε ένα νέο με τη συμπεριφορά τους”, προσθέτει.

Αναφέροντας ότι οι τελευταίοι τρεις μήνες, ήταν για αυτόν επώδυνοι, ο κ. Χρυσοστόμου σημειώνει ότι “τα όσα άστοχα χρεώθηκαν στο ήθος μου αλλά και η ανήθικη επίθεση σε μέλος της οικογένειας μου, στο παιδί μου, με προβλημάτισαν σε βαθμό που να θεωρώ ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια ανοχής και δεοντολογίας”.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρεται σε μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν του θέματος του καταλόγου των στρατευσίμων αθλητών, προκειμένου να μην επανεκλεγεί στη θέση του Προέδρου της ΚΟΚ, αλλά και σε μεθοδεύσεις μετά το αποτέλεσμα των σχετικών εκλογών, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία του έδωσε το δικαίωμα, όπως προσθέτει, να υπηρετήσει για άλλα τέσσερα χρόνια το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Σημειώνει ότι ο γιος του ήταν αθλητής του σωματείου Αχιλλέας Καϊμακλίου και συμμετείχε σε αθλητικές υποχρεώσεις του συλλόγου και στην ομάδα U20 και κλήθηκε και συμμετείχε σε προεθνική ομάδα αγωνιζόμενος σε διεθνές τουρνουά με την Εθνική U20, μετά από επιλογή του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Προσθέτει ότι με αυτή του τη δράση, τοποθετήθηκε, το 2011 και κατά τον πρώτο χρόνο της στρατιωτικής του θητείας, στον κατάλογο επίλεκτων και διεθνών στρατεύσιμων αθλητών, ενώ στο δεύτερο χρόνο της θητείας του, και ενώ ήταν πάλι πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο γιος του δεν βρισκόταν στον εν λόγω κατάλογο, αφού με βάση τα ίδια ισχύοντα τότε δεδομένα, επελέγησαν άλλοι συναθλητές του.

Όπως αναφέρει, ο γιος του υπηρέτησε πλήρη στρατιωτική θητεία (2011-2013) και κατά τη διάρκεια του ενός χρόνου που βρισκόταν στον κατάλογο των επίλεκτων (από τον οποίο το δεύτερο χρόνο αφαιρέθηκε), υπηρετούσε σε φυλάκια της Πράσινης Γραμμής, εκτελώντας με συνέπεια όλες τις σκοπιές που του αναλογούσαν όπως όλοι οι συνάδελφοί του στρατιώτες, ενώ “αξιοποιούσε τις όποιες διευκολύνσεις τύγχανε, αποκλειστικά και μόνο για τις προπονήσεις του, παρουσιάζοντας το υπογεγραμμένο από τον προπονητή του πρόγραμμα προπονήσεων, στο τάγμα που υπηρετούσε”.

“Αν ο γιος μου υπηρετούσε σήμερα τη θητεία του και πάλι θα μπορούσε να τοποθετηθεί στον κατάλογο των επιλέκτων, ακόμη και με τα κριτήρια που τώρα ο ΚΟΑ δεσμεύθηκε στη Βουλή ότι θα θεσπίσει, κατά τη συζήτηση του όλου θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αφού θα μετρούσε η συμμετοχή του σε προεθνική και εθνική ομάδα”, αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου.

Συμμετοχή, συνεχίζει, που δεκάδες άλλοι αθλητές, άλλων ομαδικών αθλημάτων ποτέ δεν είχαν, αλλά τοποθετήθηκαν κατά καιρούς στον κατάλογο επιλέκτων, αφού η έλλειψη κριτηρίων από τον ΚΟΑ δεν απέτρεπε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Χρυσοστόμου εκφράζει “τεράστια απογοήτευση και απύθμενη στεναχώρια για το γεγονός ότι άνθρωποι του αθλητισμού”, όπως αναφέρει, “επέλεξαν να συμπεριφερθούν με τρόπο που δεν ευθυγραμμίζεται με τις αρχές και αξίες που ο ίδιος ο αθλητισμός επιβάλλει και προτάσσει”.

Νοιώθω, συνεχίζει, πόνο για τα πολλά κτυπήματα κάτω από τη μέση, προκειμένου να επιτύχουν τους προσωπικούς στόχους τους και να υποχρεωθώ να αποχωρήσω.“Συνειδησιακά όμως, νοιώθω απόλυτα δυνατός. Τόσο δυνατός ώστε να μπορώ σήμερα να κοιτάζω κατευθείαν στα μάτια του καθενός πολίτη αυτού του τόπου και να εκφράζομαι άνετα και ελεύθερα”, αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εύχεται “να μπορούσαν να αισθάνονται το ίδιο συνειδησιακά δυνατοί και όσοι τους τελευταίους μήνες πάσκισαν με τη χρήση αθέμιτων μέσων να με πλήξουν”.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι “θα παραμείνω στο χώρο του αθλητισμού και θα συνεχίσει να υπηρετεί τις αξίες του με την ίδια αφοσίωση, πίστη και καθαρότητα όπως έπραξε σε όλη μου τη διαδρομή στο χώρο του αθλητισμού”.“Αισθάνομαι πολύ νέος και δυνατός για να συνεχίσω να δημιουργώ. Σίγουρα πολύ πιο νέος από εκείνους που, ξεχνώντας τη δική τους υπέργηρη παρουσία σε θέσεις και καρέκλες, υποδείκνυαν ότι `ο Χρυσοστόμου έκανε δέκα χρόνια πρόεδρος και είναι πολλά και πρέπει να φύγει`”, καταλήγει.