Προς την Εδέμ!

 

Aσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε, όλα τα χρώματα τα χρησιμοποιεί ο Χάρης Βάλθηκε να μας βάψει την οικονομία με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, λες και πρόκειται για τα καραβάκια στο Αιγαίο που μας τραγουδά η Μοσχολιού! Είναι καλό στην άμμο να κτίζεις παλάτια κύριε Υπουργέ Οικονομικών μόνο που ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμια κομάτια, όπως μας λέγει και ένα άλλο άσμα. f78d446b46f54dbeb67ee12039e4d094_XLΦαίνεται πως δεν παρακολουθείς τί γίνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, που ο δείκτης του υφίσταται κάθε μέρα και ένα κραχ, τη μια μικρότερο, την άλλη μεγαλύτερο. Προφανώς δεν κατέβηκες στα γραφεία εγγραφής ανέργων για να δεις τι γίνεται με τον κόσμο που χάνει καθημερινά τη δουλειά του. Αν το κριτήριο για την ευτραφή, όπως τη θέλεις οικονομία μας που σφύζει από ζωή και δυναμισμό είναι το πως περνάς εσύ και οι όμοιοί σου τότε ναι, οδεύουμε προς την Εδέμ!

M.Δ.

 

Η πατέντα του Πρόδρομου

Τελικά ο Πρόεδρομος Προδρόμου βρήκε τη φόρμουλα για να μειώσει την ανεργία. Εκεί που υπάρχει μία θέση που καλοπληρώνεται εισηγείται ως καλό Χριστιανόπουλο να μοιράζεται     διά τρία και αντί να την απολαμβάνει ένας να την χαίρονται τρεις μαζί. Αυτή την βαθυστόχαστη επινόηση την σέρβιρε μάλιστα από Ραδιοφώνου. Αφορμή για την έμπνευσή του ήταν η διαμάχη   του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Διοικήτρια. Αντί λοιπόν να παίρνει η κα Γιωρκάτζιη ένα τόοοοοοοσο ψηλό μισθό, να εξουδετερωθεί παραυτα η θέση της και να ανοίξουν τρεις άλλες τις οποίες να μοιραστούν τρεις ειδικοί σύμβουλοι. Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια δηλαδή. Πολύ προχωρημένη σκέψη και πρωτοποριακή ιδέα.

Σπεύσε Πρόεδρομε να την πατεντάρεις, για να κατοχυρώσεις τα πνευματικά δικαιώματα.. Μην σου την φάνε άλλοι!

Λεό

 

Έρωτες και μίση

Κάποτε, μέχρι προχθές δηλαδή, ξεχείλιζε η αγάπη στο ΔΗΣΥ και στο Προεδρικό για την Χρυστάλλα! Την είχαν μην βρέξει και μη στάξει.   Ιδιαίτερα όταν ήταν Γενική Ελέγκτρια. ΚΙ αυτή όμως ότι της ζητούσαν γινότανε χαλί να την πατήσουν. Ηθελαν να πολεμήουν τον άλφα ή το βήτα, άνοιγε τα κιτάπια της και τους έδινε τα πολεμοφόδια που ζητούσαν. Και κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι νομιζαν. Μιλούσε ο …ανεξάρτητος θεσμός του Γενικού Ελεγκτή μας έλεγαν.anastasiadisgiorkatzi_607_379_577_324

Κι όπως συμβαίνει στη ζωή έτσι και στην πολιτική οι μεγάλοι έρωτες καταλήγουν σε παθιασμένα μίση. Μέχρι τελικής πτώσεως! Εδώ παίζονται τεράστια συμφέροντα, με τα δικηγορικά γραφεία και την Τράπεζα Κύπρου. Κι αλίμονο σ όποιον στέκεται εμπόδιο στο δρόμο. Τον ξεγράφουν στο πι και φι.

Πάντως η Χρυστάλλα δεν έπεσε από την πρώτη. Της δίνει δύναμη η ευλογία του Προκαθημένου. Για να δούμε πόσο θα αντέξει.

Λεο

Το βαθύ κράτος

Εκείνη η απορία μας έμεινε αναπάντηση. Ποιος επιτέλους στο Προεδρικό ξεσκόνισε το συμβόλαιο της Χρυστάλλας πριν το βάλει στο τραπέζι για υπογραφή από τον Πρόεδρο. Τσιμουδιά γι αυτό το θέμα μέχρι τώρα ο Αναστασιάδης. Δεν μιλάει δεν λαλάει μοναχά τη Διοικήτρια πυροβολάει. Κι όμως εμείς οι αφελείς πολίτες αυτής της Δημοκρατίας δεν θα πρεπε να ξέρουμε ποιος, τί, πού, γιατί.

Πολλά θέλουμε. Το βαθύ κράτος καλά κρατεί.

ΚΜ

Στο απυρόβλητο τα συμφέροντα

Κάποιοι Συναγερμικοί στη Βουλή μεταχειρίστηκαν τη Διοικήτρια, τον ανεξάρτητο θεσμό, όπως τον ονομάζουν όταν τους συμφέρει βεβαίως, σαν ξεσκονόπανο. Ζητούσε να μιλήσει και δεν της έδιναν το λόγο για να εξηγήσει τί έγινε με τον ELA και τη Λαίκή. Της συμπεριφέρθηκαν υποτιμητικά έως    και εχθρικά οι φίλοι και συναγωνιστές της, που άλλες φορές την είχαν στα όπα όπα.. Η ίδια μίλησε για εκβιασμούς και φοβέρες που δέχθηκε. Είπε πως δεν τα παίρνει, αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι τα παίρνουν.

Ονόματα δεν είπε τα φωτογράφησε όμως ή άφησε τη φαντασία μας να τα πλησιάσει. Αυτά όλα ελάχιστα απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Σκεπάστηκαν πίσω από το θέμα του συμβολαίου της και την απάλειψη της επίμαχης πρόνοιας για τη   διαπλοκή καθώς και   του μισθού της που απέκτησε μια φουντωτή ουρά σαν της κυρά Μαριώς της αλεπούς των παραμυθιών. Τα συμφέροντα του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου που προασπίζεται τους συμβούλους που διατηρούν πόστο στην Τράπεζα Κύπρου έμειναν στο απυρόβλητο.   Κάποιες δημοσιογράφοι που κάνουν πρωίνές εκπομπές και όταν αφορά άλλους τους βγάζουν το λάδι,   σεβάστηκαν την ….Αγία Τράπεζα. Δεν πάτησαν πάνω της.

Οι οδηγίες πουν έλαβαν ήταν κατηγορηματικές! Ρίξτε τους τόνους. Και τους έριξαν.

Λεο

Πολλά ζητάμε…

Η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι διεθνώς και συνεχίζει να κατρακυλά. Ομως εδώ στην Κύπρο το σταγονόμετρο είναι το μέτρο με το οποίο οι εταιρείες διϋλίζουν τη μείωση τις τιμής στην ντόπια αγορά. Εμαθαν τώρα το μάθημά τους. 124054836624_mrgΚαι κάνουν πιο ευέλιχτα τα κολπάκια τους. Αντί να μένουν αδρανείς και να ξεσηκώνουν τους καταναλωτές κάνουν κάθε τόσο μια ελάχιστη μείωση την οποία διατυμπανίζουν στα ΜΜΕ. Απλώς για να δίνουν την εντύπωση ότι προσαρμόζονται. Ασχετα αν η μείωση είναι άκρως δυσανάλόγη σε σχέση με αυτό που αντικειμενικά έπρεπε να ισχύει. Η σωστή παρακολούθηση και οι καίριες παρεμβάσεις έπρεπε να γίνονται βεβαίως από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου.

Ομως πολλά ζητάμε έ κύριε Λακκοτρύπη;

Λεο

 

Τί έχεις με το Νικόλα;

Πολύ … συμπάθεια πρέπει να τρέφει η Ελένη Βρετού στον Νικόλα Παπαδόπουλο. Μόλις πάει να μιλήσει τον αρπάζει από το στόμα. Αυτή την τακτική την ακολουθεί πολύ καιρό τώρα με τον συγκεκριμένο πολιτικό. Ξεκινά να κάνει ο άνθρωπος μια τοποθέτηση και πριν αρθρώσει δυο λέξεις τον ξαναρωτά, τον παίρνει αλλού, τον αποπροσανατολίζει.   Τdet_10-nicolas1-philippsο κάνει και με τον Αντρο Κυπριανού, όμως σε λιγότερο βαθμό. Για να καταλάβει κάποιος τη διαφορά ας βάλει την κασέτα να ακούσει πως προσέγγισε χθες το πρωί το Νικόλα, στη συνέχεια τον Αντρο και μετά τον Πρό δρομο. Με τον τελευταίο μιλούσαν σαν δυο καλά φιλαράκια, συντονισμένα και προσαρμοσμένα σε μια γραμμή. Ούτε διακοπές, ούτε θυμοί. Μιλούσε η κυβέρνηση. Προσοχή!

Παρεμπιπτόντως ο Φούλης που χάθηκε; Γιατί δεν βγήκε χθες να μας μιλήσει για τα διεθνή ρεζιλέματα, που υποστήκαμε, όπως είπε λόγω του καβγά Προεδρικού Διοικήτριας;   Φούλη σε λογοκρίνουν ή κρύβεσαι μην φας τασάκι;

Κ