Στην Κύπρο σήμερα ο ΥΠΕΞ Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν έφτασε σήμερα  στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.λίμπερμαν-κύπρος

Κατά την παρουσία του στη Λευκωσία, ο κ. Λίμπερμαν  θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στο πλαίσιο πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ισραήλ, θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, υπό τους κ.κ. Κασουλίδη και Lieberman.Σύμφωνα  με επίσημη ανακοίνωση ,στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Lieberman θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας, στην παρουσία μελών του Κυπρο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο το βράδυ.