Πώς εξαφανίστηκε η λέξη «ψευδοκράτος»;

thumb.phpΕδώ και αρκετό καιρό ο όρος ψευδοκράτος δεν υπάρχει στα γραφόμενα των εφημερίδων ΠΟΛΙΤΗΣ και ΧΑΡΑΥΓΗ. Καλά ο Πολίτης είναι γνωστός για τις θέσεις του αλλά η ΧΑΡΑΥΓΗ;  Γιατί δεν αναφέρεται στο ψευδοκράτος το οποίο ειρήσθω εν παρόδω τα ίδια τα Ην.Εθνη έχουν καταχωρήσει στα κιτάπια τους αυτή την βίαιη ανωμαλία  ως παράνομο μόρφωμα; Τότε προς τι οι εκδηλώσεις  κάθε χρόνο για καταδίκη του ψευδοκράτους ; Ολοι είμαστε υπέρ της λύσης και της κοινής συμβίωσης με τους Τ/κ .Οχι όμως να επιχειρείται μέσα στις μνήμες και τις συνειδήσεις του λαού να σβηστεί και νομιμοποιηθεί ένα μόρφωμα το οποίο τα Ην.Εθνη καταδίκασαν ως υποτελές προς την Τουρκία.

Μήπως έχει  δίκαιο ο γνωστός τ/κ αρθρογράφος και αγωνιστής  εναντίον της τούρκικης κατοχή Σενέρ Λεβέντ όταν  γράφει σε άρθρο του τα παρακάτω;

« Γελούσαμε με όσους έλεγαν ότι «η ΤΔΒΚ θα ζήσει αιώνια». Γελούσατε. Γελούσαν. Τελικά όλοι γελούσαμε αντί να κλαίμε. Ιδού, κοιτάξτε. Κέρδισαν όσοι έλεγαν ότι «η ΤΔΒΚ θα ζήσει αιώνια». Ποιος είναι ο ιδρυτής του κράτους αυτού; Ο Ραούφ Ντενκτάς στην Κύπρο. Η φασιστική χούντα στην Τουρκία. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν στην Αμερική. Η Μάργκαρετ Θάτσερ στην Αγγλία. Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι «η ΤΔΒΚ υπάρχει και θα υπάρχει έστω και αν δεν αναγνωρίζεται». Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε «η ΤΔΒΚ υπάρχει έστω και αν δεν αναγνωρίζεται». Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι «η ΤΔΒΚ υπάρχει έστω και αν δεν αναγνωρίζεται». Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι «η ΤΔΒΚ υπάρχει έστω και αν δεν αναγνωρίζεται». Όλοι οι ηγέτες που πέρασαν παραδέχτηκαν την ύπαρξη της ΤΔΒΚ και ότι θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο Ντενκτάς ανακήρυξε την ΤΔΒΚ απειλώντας τους αριστερούς στο κοινοβούλιό μας, έτσι δεν είναι; Αλλά τώρα οι «αριστεροί» εκείνοι έγιναν πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ΤΔΒΚ και από αυτόν ακόμα τον Ντενκτάς!

Η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι «το ομοσπονδιακό κράτος θα είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η τουρκική πλευρά λέει ότι «το ομοσπονδιακό κράτος θα είναι συνέχεια της ΤΔΒΚ». Δηλαδή, δεν θα πεθάνει η ΤΔΒΚ. Θα συνεχίσει να υπάρχει. Θα αποτελείται από δύο συνιστώντα κρατίδια η ομοσπονδιακή δημοκρατία; Πώς θα ονομάζονται αυτά τα κρατίδια; Σίγουρα δεν θα είναι «συνιστώντα». Τι δηλαδή; Το ευρισκόμενο στον νότο «Ελληνική Δημοκρατία της Νότιας Κύπρου». Και το ευρισκόμενο στον βορρά «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Δηλαδή ΤΔΒΚ. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι η ΤΔΒΚ αυτή που ουσιαστικά θα μετεξελιχθεί. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτή που θα μετεξελιχθεί. Η δική μας θα μείνει η ίδια.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκατέρωθεν δηλώσεις, δεν θα υπάρξει και πολύ μεγάλη αλλαγή στο σημερινό στάτους κβο. Απλώς η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πάρει λίγο περισσότερο έδαφος, αλλά ώς εδώ. Δεν θα ζει ο καθένας όπου θέλει στην ομοσπονδιακή δημοκρατία, όπως συμβαίνει και τώρα. Ο Ακιντζί ανακοίνωσε και αυτές τις λεπτομέρειες. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα αποκτήσουν δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης στον βορρά στο ομοσπονδιακό κράτος, όπως συμβαίνει και τώρα. Θα δικαιούνται μόνο να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία κ.λπ. Ίσως και σε θερινή κατοικία. Μια θερινή κατοικία που δεν είναι διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Και μου φαίνεται ότι θα έχουν και δικαίωμα σύστασης επιχείρησης. Αλλά αυτά μπορούν να γίνουν και τώρα με διάφορους τρόπους.

Σε μια τέτοια συμφωνία η πλευρά που θα βγει κερδισμένη είναι η τουρκική. Η ΤΔΒΚ θα νομιμοποιηθεί ως εταίρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το σημαντικότερο κέρδος. Το κράτος-φάντασμα θα μετατραπεί σε ένα αναγνωρισμένο πραγματικό κράτος. Θα ζήσει αιώνια η κληρονομία που άφησαν ο Ραούφ Ντενκτάς, ο φασίστας Κενάν Εβρέν, ο σαρκοβόρος Ρόναλντ Ριγκαν και η ροζ πάνθηρας Μάργκαρετ Θάτσερ. Αν συσταθεί Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, λέω. Αν υπάρξει συμφωνία δηλαδή. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα γίνει.

«…Αν δεν υπάρξει εκ περιτροπής προεδρία, δεν υπάρχει λύση» είπες κύριε Μουσταφά; Είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και ξέρεις, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αλήθεια, γιατί η τουρκική πλευρά δεν είχε μια τέτοια απαίτηση όταν υπογράφονταν οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου; Γιατί τότε δεν επέμενε στην εκ περιτροπής προεδρία και τώρα επιμένει; Μήπως επειδή χύθηκε πολύ αίμα από τότε; Χύσαμε αίμα και γίναμε ίσοι στο τραπέζι, έτσι δεν είναι;»

Για το copy paste

Χούλκ