Ποιός τι μαγειρεύει

Αχ μεγάλε Ιωνά «εκεί που είσαι ήμουν  εκεί που είμαι θάρθεις…»

Ποιός του το παραλάλεισεν του άλλοτε παντοδύναμου και μεγαλοδύναμου σε εξουσίες  Χριστόδουλου ionas-nikolaou-lastixaris-e1398335903815Χριστοδούλου να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής.Και ποιός του το παραλάλεισεν ο ευεργετηθείς από αυτόν  και  σήμερα μέγας Ιωνάς Νικολάου να βγαίνει στα κανάλια και να ρίχνει βολές πως τάχατες  για να γλυτώσει τη φυλακή ο Χριστόδουλος έπαιξεν τον άρρωστο και είπε και ελάλησεν πως θα διορίσει Ιατρικόν Συμβούλιον – που δεν είναι άλλωστε και αρμοδιότητα  του. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντα  λέει μια αρχαία ρήση και ισχύει μέχρι σήμερα.Γιατί όταν ο νυν Υπουργός Δικαοσύνης ήταν «κοπελλουρούδιν »  και διαγκωνίζετο για υποψήφιος βουλευτής του Συναγερμού έτρεχε σύμφωνα με έγκυρη πηγή στον Χριστόδουλο να τον βοηθήσει σε Γέρι και Λευκωσία  να εκλεγεί βουλευτής. Η πηγή μας επικαλείται ως   μάρτυρα υπεράσπισης  για του λόγου το αληθές  τον άλλοτε παντοδύναμο Παντελή Κούρο.

Πάντως  υπάρχει και μια άλλη λαϊκή ρήση, Κυπριακότατη που λέει:« Τζεί που είσαι, ήμουν,  τζαι τζει που είμαι  εννα ΄ρτεις.»

Τα φρούτα της εποχής λοιπόν δεν μπορούν να αποφύγουν την φθορά.

Γκ.

Το θείον βρέφο πάλι έκανε …. την κουτσουλιά του

Ποιός δικηγόρος, φαλακρός , κοντός και με κοιλίτσα προεξέχουσα ,  που αρέσκεται να προβάλλεται στα Μ.Μ.Ε έτρεχε ασθμαίνοντας και έπειρνε σβαρνα  τα τηλέφωνα προς φίλους και γνωστούς για να τους γνωστοποιήσει ποιά θα ήταν η ποινή που θα επέβαλλε το   δικαστήριο  στον Χριστόδουλο Χριστοδούλου;xristodoulos-xristodoulou

Μετά  από αυτό το συμβάν ήλθε αμέσως στη μνήμη μας μια ομιλία που είχε κάνει ο Χριστόδουλος όταν ήταν διοικητής της Κ.Τράπεζας και τα έλεγε χύμα για «τζάκια » που λυμαίνονται τις τράπεζες και αποκάλυπτε τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που είσπρατταν κάποιοι από την Τράπεζα Κύπρου.

Τώρα το θείον βρέφος πήρε πίσω (όπως νομίζει το αίμα του) και πανηγυρίζει πως έρριξε (συτός και όχι η δικαιοσύνη ) τον Χριστόδουλο πίσω από τα κάγκελλα.

Αχ.

 ΝΑΤΟ  ΝΑΤΟ το παραμύθι…

Τόση ΝΑΤΟλαγνεία  που σκόρπιζαν  οι  κυβερνώντες τον τελευταίο καιρό μας προβλημάτισε δεόντως καθότι βλάκες δεν είναι για να πιστεύουν πως η συμμορία της βορειοατλαντικής Συμμαχίας αίφνης έκανε στροφή 180 μοιρών  και άφησε την Τουρκία  για τα μάτια της Κύπρου. Κάτι άλλο συνέβαινε  για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα προβλήματα της ανεργίας της φτώχειας και της μιζέριας.Γενς_Στόλτενμπεργκ1 Θυμήθηκαν πως κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές  το 1998 με τα αμυντικά δόγματα και τους ρωσικούς πυραύλους που κάποιοι έφαγαν και έσπασαν από τις μίζες και είπαν να το παίξουν πάλι περήφανοι τσολιάδες. Ο Ιωάννης  έριξε και έναν πανηγυρικό  ανημερα της επετείου της ανεξαρτησίας  της Κυριακής Δημοκρατίας την  1η του Οκτώβρη  και αγάλιασε η ψυχή  της εθνικοφροσύνης πως το ΝΑΤΟ  είναι σύμμαχος μας γιατί έχει την ανάγκη μας..

Τώρα το γεράκι  του ΘΑΝΑΤΟυ ο  κ. Γενς τους προσγείωσε ανώμαλα και όλοι σπεύδουν να τον κατακεραυνώσουν πλην  Λακεδαιμονίων (κυβερνώντων )  ασφαλώς που κάνουν την πάπια.

Γκ.

Πε αλλόναν Πρόεδρε ή … πιέ αλλόναν!

Αχός βαρύς ακούγεται πολλά τασάκια σπάζουν… Εκεί προς το λόφο του  Προεδρικού ο Νίκος Αναστασιάδης ετοίμαζε την γραπτή δήλωση του για να πει πως δεν γνώριζε το ασυμβίβαστο   με τη αναστασιαδης-467x324συγγένεια της κας Γιωρκάτζη με τους δικηγόρους του Βγενόπουλου ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω διεκδικεί αποζημιώσεις  πολλών εκατομμυρίων.Τόσο καιρόν δεν έβγαζε άχνα όταν η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ  με αποκαλύψεις  και ντοκουμέντα σφυροκοπούσε την κα Διοικητή .Τώρα  του την άναψε καθότι ,στα  παρασκήνια   ακούγεται  πως  για τα μάτια της κας Γιωρκάτζη ο Νίκος δεν ήθελε να θυσιάσει το φιλούδιν του τον Μάριο Καρογιάν όταν ο Γενικός Εισαγγελέας  του έστελε εκείνη την προσβλητική επιστολή  με την οποία τον καλούσε να απολογηθεί  για όσα είπε  στη Βουλή (πάλι για το θέμα της Χρυστάλλας).

Γι’ αυτό πε αλλόναν Πρόεδρε ή πιέ αλλόναν  εις υγείαν του καθημαγμένου λαού μας  ο οποίος δεν τρώει ευτυχώς ,ομαδικώς κόνναρα.

Γκ.