Στο Προσκήνιο και στο Παρασκήνιο

Image.9FAB9243-D764-42A3-AAA1-88C167D01B19 Γιατί δεν αντέδρασε νωρίτερα;

Αυτοί οι διθυραμβικοί τόνοι στα περισσότερα ΜΜΕ και ειδικά στο ΡΙΚ κάθε φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει δηλώσεις , κατάντησαν πολύ ενοχλητικοί. Για παράδειγμα ο πανηγυρικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε η δήλωση του   Νίκου Αναστασιάδης ότι ουδέποτε τον ενημέρωσε η κα Γιωρκάτζιη για την ιδιότητα της θυγατέρας της, η οποία εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που υπερασπίζεται τον Βεγενόπουλο. Καλά ρε παιδιά που ζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης; Οταν προ διμήνου ξεσπούσε ο σάλος γι αυτό το θέμα γιατί δεν αντέδρασε; Γιατί   δεν κάλεσε την κυρία Γιωρκάτζιη αμέσως μόλις πληροφορήθηκε αυτό το επιλήψιμο θέμα για να τη θέσει προ των ευθυνών της και να τη βάλει στη θέση της; Γιατί σήμερα έγινε τόσο αυστηρός και μασούσε σίδερα εναντίον της, ενώ προχθές που οι τράπεζες πέρασαν τα στρες τεστ δήλωνε ότι της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη; Αντί για πανηγύρια   βοηθήστε μας να βρούμε άκρη για να αντιληφούμε και εμείς αυτό το θέατρο του παραλόγου πως και γιατί παίζεται;

Λεο

Παίζουν ήδη ονόματα!

Ακόμη η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας δεν υπέβαλε την παραίτησή της και άρχισαν ήδη να Keravnos_Makis2κυκλοφορούν ονόματα για το ποιος θα είναι ο διάδοχός της. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο κ. Συρίχας είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί επειδή πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στο ΔΗΣΥ από τη θέση του ως ανώτερο στέλεχος της Κ. Τράπεζας και την εποχή Ορφανίδη και την περίοδο Δημητριάδη, αλλά και την τρέχουσα περίοδο με Διοικήτρια τη Γιωρκάτζιη. Αλλοι πάλι λένε ότι παρασκηνιακά κινείται και ο Αρχιεπίσκοπος , ο οποίος προτείνει Μάκη Κεραυνό. Παίζει και το όνομα του Στέλιου Κοιλιάρη, ακόμη και αυτό του Μάριου   Κάρογιαν. Βεβαίως έχει καιρό ακόμα και θα ακουστούν πολλά. Συνήθως τα πρώτα ονόματα που βγαίνουν στη φόρα είναι  αυτά που πρώτα καίγονται.

Λεο

 

Φόρεσε κράνος Χρήστο!

Τί ήθελες αγαπητέ Χρήστο Πέτρου να πεις πως οι Κυπριακές Αερογραμμές μπορεί να σωθούν; Ποιός σε πάταγε στον κάλλο να δηλώσεις πως δεν έγινε από την πλευρά μας ότι έπρεπε να γίνει είτε σε πολιτικό είτε σε άλλο επίπεδο για να πειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να βγάλει απόφαση τέτοια που να δίνει medium_28_speedii2προοπτική επιβίωσης στις Κυπριακές Αερογραμμές; Με αυτές σου τις τοποθετήσεις έκανες τον Νίκαρο, που σε διόρισε σύμβουλό του να πάρει μπουρλότο. Ο άνθρωπος έχει λάβει τις αποφάσεις του και δεν μπορείς να πηγαίνεις εναντίον τους. Και δεν είσαι Επίτροπος Αερογραμμών για να έχεις άποψη επί πάντός επιστητού, αλλά Επίτροπος Αερομεταφορών και τα καθήκοντά σου, σύμφωνα με αυτόν που σε διόρισε περιορίζονται σε θέματα Πολιτικής Αεροπορίας!

Πάντως την επόμενη φορά που θα κινήσεις για Προεδρικό μεριά, πάρε για καλό ή για κακό κανένα κράνος μαζί σου. Ετσι που τον είδαμε από την Τηλεόραση να εξαγριώνεται μαζί σου, δεν είναι παράξενο να σε βρει καμιά τασακιά στο κεφάλι….

Φ.

 

Μέρλιν ή γιαφίτικα;

Ναι κύριε Αναστασιάδη! Οι Κυπριακές Αερογραμμές πληρώνουν βαρύ τίμημα λόγω του πολιτικού μας προβλήματος, επειδή δεν μπορούν να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας εξ αιτίας του εμπάργκο που εξακολουθεί να τους επιβάλλει από το 1974 μέχρι σήμερα. Και αυτό στοιχίζει πολλά, πάρα πολλά στην Εταιρεία. Το να πετάς δύο ώρες επιπλέον στον αέρα για να πας και να επιστρέψεις π.χ στη Μόσχα, καίγοντας δύο ωρών επιπλέον καύσιμα   επειδή είσαι υποχρεωμένος να παρακάμτεις την πορτοκαλιά-2γεωγραφική περιοχή της Τουρκίας ισοδυναμεί με χρήμα. Και δεν κάνετε κανένα χατήρι στην Εταιρία γιατί αποφασίστηκε προ τετραετίας να τους προσφέρεται ένα ποσό ως αποζημίωση. Μόνο αυτό το θέμα, αυτή την αδικία που παίζεται σε βάρος των ΚΑ να προβάλλατε στις Βρυξέλλες με σωστή επιχειρηματολογία θα δικαιολογόύσατε και την οικονομική βοήθεια που τους δόθηκε και θα υπερασπιζόσασταν την ανάγκη ύπαρξης εθνικού αερομεταφορέα.

Ομως αφορμή βοήθα με. Εχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, όπως είπε κάποτε ο Πρόεδρος του Κόμματος σας για τις ΚΑ. Ξέρουμε πως ο στόχος σας είναι να βρείτε πορτοκαλιά άλλης ποικιλίας. Μέρλιν ή γιαφίτικα;

Φ.

 

Αχ βρε Χάρη!

Χάρης Γεωργιάδης

Αχ βρε Χάρη πολύξερε και πολυδιαβασμένε που σε ενόχλησε επιδή πωλήθηκαν τα γεραμένα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών!   Αντί να πεις καλά πωλήθηκαν και δεν μας έμειναν αμανάτι , βγήκες να παρουσιάσεις το θέμα λίγο πολύ ως σκάνδαλο των προηγούμενων. Στην παρελθοντολογία είσαι ατσίδας. Μόνο που ξέχασες πως η μεγαλύτερη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων έγινε επί προεδρίας Τώνη Αντωνίου του οποίου ήσουν πολιτικός προϊστάμενος. Από το ακίνητο στη Βύρωνος χωρίς προσφορές, βεβαίως, μέχρι τις πολύτιμες χρονοθυρίδες!

Πάντως ο Τώνης σεργιανίζει στα κανάλια και διαφημίζει τα επιτεύγματά του. Και εσείς το διώξατε κοτζιά μου παλληκάρι!

Ριχ