Άφωνος ο τούρκος, χωρίς σχόλια ο αμερικανός, έκπληκτος ο γερμανός

 

Άναυδοι και αποσβολωμένοι παρέμειναν κυριολεκτικά οι 42 στρατιωτικοί ακόλουθοι διαπιστευμένοι στη Μόσχα, οι οποίοι παρακολουθούσαν, φωτογράφιζαν και κατέγραφαν όλα τα στοιχεία που τους παρέθεσε χθες το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για το κοντραμπάντο πετρελαίου που διενεργεί η Τουρκία σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.ImageHandler.ashx

Με αδιάσειστα στοιχεία, φωτογραφικά, βίντεο, χάρτες και άλλα ντοκουμέντα που λήφθηκαν από τις αεροδιαστημικές και άλλες υπηρεσίες της Ρωσίας, η Μόσχα απάντησε στην πρόκληση του Ερντογάν να παρουσιάσει στοιχεία. Μετά τη λεπτομερή ενημέρωσή των στρατιωτικών ακολούθων από αξιωματικούς και άλλους αρμοδίους του Ρωσικού ΥΠΑΜ, ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος, κυριολεκτικά έχασε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα στοιχεία και παρέπεμψε σε απάντηση από την πολιτική ηγεσία της χώρας του «καθότι, είπε, το θέμα είναι πολιτικό» .

Ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ, που καθ όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Ρωσικό ΥΠΑΜ κατέγραφε τα πάντα, όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να προβεί σε κάποιο σχόλιο απέφυγε ευγενικά επαναλαμβάνοντας «No comments, no comments», ενώ στο πρόσωπό του φαινόταν καθαρά η άβολη θέση στην οποία βρισκόταν.

Ο Γερμανός στρατιωτικός ακόλουθος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος με τα όσα είδε.

Ο Ερντογάν λέγεται ότι παρακολούθησε σε απευθείας μετάδοση και με τη βοήθεια ταυτόχρονης διερμηνείας τα λεχθέντα και βέβαια δεν μπορούσε να συμπεριφερθεί στους ρώσους όπως συμπεριφέρθηκε στους δύο Τούρκους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τα φορτία με την «ανθρωπιστική βοήθεια»…(όπλα) που έστελλε στο Ισλαμικό Κράτος.

Κανένας νουνεχής δεν αναμένει από τον Ερντογάν να τηρήσει το λόγο του και να παραιτηθεί, όπως είχε πει, αν ο Πούτιν παρουσίαζε στοιχεία για τη διασύνδεσή του με το κοντραμπάντο του μαύρου χρυσού με το Ισλαμικό Κράτος. Αναντίλεκτα ο νεοσουλτάνος ξεγυμνώθηκε και είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη αυτής της ιστορίας με τον Πατριάρχη, τους γιούς του και τον γαμπρό του, στον ΟΗΕ και σε άλλα φόρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει άραγε κάποιο σχόλιο για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το υποψήφιο μέλος της ή δεν πήρε χαμπάρι;

ΠΜΠ