Τα παραμύθια της …Πινδάρου

Ε, τζιαι σιγά κύριε Τορναρίτη .Σε ποιούς τα πουλάτε τα παραμύθια σας; Ούτε χαζοί είμαστε ούτε χαχόλοι. Τα συγχαρητήρια και τις  πορτοκαλί κορδελίτσες που δίνεις  στο Υπουργικό για την απόφαση του να μετονομασθεί το Αεροδρόμιο Λάρνακας σε Αεροδρόμιο Γλαύκου Κληρίδηtornaritis_1 πρώτοι εσείς την πήρατε την Τρίτη στο Πολιτικό Γραφείο του Συναγερμού και κατόπιν εν πομπή και παρατάξη την επικύρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου    εκτός από τους Κουζάλη,  Καδή  και Μάριο, όλοι οι άλλοι είναι στελέχη του ΔΗΣΥ.

Η πλάκα είναι πως ο κ. Τορναρίτης  χαρακτήρισε  τον μ.Γλαύκο Κληρίδη  ως « τον αεροπόρο που αντιμετώπισε στα ίσα τον ναζισμό»  ενώ όλοι γνωρίζουν πως ο Γλαύκος Κληρίδης δεν ήταν πιλότος στον ΒΠΠ αλλα άνοιγε την καταπακτη του αεροπλάνου για να πέφτουν οι βόμβες.

Στους διθυράμβους του όμως ο κ. Τορναρίτης παρέλειψε   κάποια πολύ σημαντικά ιστορικά γεγονότα  . Τον Γλαύκο Κληρίδη που ορκίστηκε παράνομα «Πρόεδρος» στον παρόνομο ορκοδέκτη Γεννάδιο   μετά το πραξικόπημα  του 1974 και ζητούσε από τον εξόριστο Μακάριο να βάλει υποψηφιότητα αν θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο.

Αν έχει οποιαδήποτε απορία μπορούμε να του στείλουμε αντίγραφο της συνέντεξης του Γλ. Κληρίδη αμέσως μετά που «αναλαβε»  ή καλυτερα ας ανατρέξει στο αρχείο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα και ας σταματήσουν τα παραμύθια  οι ένοικοι της Πινδαρου.

Μαφάλντα