«Αυτοαπολύσεις» στη ΧΑΡΑΥΓΗ ειδάλλως … απολύσεις

Οι εργαζόμενοι στη Χαραυγή  και Αστρα πήγαν για μαλλί και βγήκαν από το γραφείο της διευθύντριας κ.Ελένης Μαύρου κουρεμένοι αλα Γιουλ Μπρύνερ.Τουτέστιν πρώτον νούμερο..και με «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» .Καθότι οι άνθρωποι τα πήραν στο κρανίο με όσα άκουσαν, όταν ζήτησαν τα αυτονόητα.  Τον 13ο μισθό τους που τους τον χρωστούν  από το 2014. Και αντι να τους δώσει μια ειλικρινή, συντροφική απάντηση  είπε στα μέλη της  εργαστηριακής επιτροπής  να διαμηνύσουν στους κάτω (τους δημοσιογράφους δηλαδή ) ότι όποιος θέλει να δηλώσει πως θέλει να φύγει (δηλαδή να αυτοαπολυθεί) θα πάρει αποζημίωση 10% του μισθού του και θα τους βγάλει πλεονάζοντες .Από εργατική νομοθεσία  κάμνει μεσάνυκτα η εν λόγω κυρία.

Ασφαλώς και έγινε το έλα να δεις  εκεί στο λόφο της Παλλουριώτισσας ενώ κάποιοι εκ των δημοσιογράφων  έρριξαν και την ιδέα για απεργία. (Αν μαθευτεί ποιός ή ποιοί πρότειναν κάτι τέτοιο η  κκελλέ τους εν μεσ’ την βούρκαν )

20151017.pdf-750x1024

Οπως πληροφορούμαστε αν δεν δεχθεί κανένας από τους δημοσιογράφους να φύγει οικειοθελώς υπάρχει λίστα με τρία ονόματα (Εκτός ενός που θα αποχωρήσει «οικειοθελώς» μέχρι το τέλος του Νιόβρη) .

Φαίνεται πως η απόφαση για το διορισμό της εν λόγω κυριας για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε της Αριστεράς δεν ήταν μόνο οι ιδεοληψίε και εμμονές  της στο κυπριακό αλλά να κάνει και τις ανάλογες εκκαθαρίσεις  μέχρι να μείνει ο τελευταίος ή η ίδια  για να κλείσει και την πόρτα.

Τραγικό να συναντάς μέσα στις τάξεις της Αριστεράς τέτοιες εργοδοτίστικες κουτοπονηριές.

Τι λέει ο μέντορας της  που επέβαλε τον διορισμό της στο συγκρότημα  των μοναδικών Μ.Μ.Ε  του ΑΚΕΛ;

Υιοθετεί τις πρακτικές της ή είναι και αυτός κακοφανισμένος  επειδή δίνει οδηγίες να κόβουν τις ομιλίες  και τα άρθρα του;

Χουλκ

Θλιβερό κατάντημα:Υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ή τριών ταχυτήτων; 

Το τραγικό είναι ότι η ΧΑΡΑΥΓΗ  στο φύλλο του Σαββάτου πρόβαλλε  δηλώσεις του κ. Πάμπη Κυρίτση Γ.Γ.ΠΕΟ που τις έκανε στον ΑΣΤΡΑ με τις οποίες έλεγε ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα στέλλει προειδοποιητικά σήματα προς τους εργοδότες  ότι τέλος του 2015 εκπνέει η περίοδος χάριτος και εντός του 2016 θα γυρίσουν σελίδα.» Οπως είπε  η Ομοσπονδία θα περάσει στηνpkyritsis-me-epidomata-anakoufisis-i-anergia-den-ypochorei-th αντεπίθεση, γιατί, πλέον το επιβάλλουν οι συνθήκες. Είπε ακόμα πως στην επόμενη συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, θα διαμορφωθεί η πολιτική επαναφοράς των απωλειών των μισθών που έχουν υποστεί οι πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια…. αλλά και διεκδίκησης και βελτιώσεων και αυξήσεων, εκεί και όπου κριθεί ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν.»

Δηλαδή σε εργαζομένους που τους οφείλουν ακόμα τον περσινό 13ο και ότν τον διεκδικούν τους θέτουν το διλημμα ή φύγετε οικειοθελώς  ή θα απολυθείτε τι γίνεται;

Γι’ αυτούς δεν επιβάλλουν οι συνθήκες βελτιώσεις μισθών  και επαναφορά των απωλειών; Διεκδικήσεις μόνο για εργαζόμενους στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα;

Αχ-Βαχ