Η αβάστακτη υποκρισία για τους ανέργους

Το πρόβλημα της ανεργίας στην Κύπρο είναι τόσο βαρύ και ασήκωτο και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να παίζει τα ταμπούρλα του λαϊκισμού σε βάρος τόσων χιλιάδων  ανθρώπων.ΑκούσαμεAnergos-620x300 χθες το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Στ.Στεφάνου να κατηγορεί την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για δήθεν μείωση της ανεργίας επικρίνοντας «την τακτική τους  να κάνουν παιγνίδια με τους αριθμούς για να φτιάχνουν πλαστές εικόνες και να πανηγυρίζουν με τη δυστυχία των ανθρώπων».Εχει απόλυτο δίκαιο ότι δεν σημειώθηκε μείωση της ανεργίας .Οπως είναι στατιστικό γεγονός   ότι  οι ποιοτικοί δείχτες της ανεργίας δείχνουν εκτράχυνση του προβλήματος, αφού οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται –δύο στους τρεις είναι άνεργοι για περισσότερο από έξι μήνες- και η ανεργία στους νέους είναι πάνω από 30%.Να μην υπολογίσουμε  και τις 30.000 περίπου που παίρνουν το δρόμο του ξενιτεμού για ένα κομμάτι ψωμί

Ομως το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να κατηγορεί μόνο τους άλλους όταν η ηγεσία του απόλυσε κόσμο και κοσμάκι τα τελευταία 2-3 χρόνια .Εκανε ένα γερό ξεκαθάρισμα διώχνοντας ακόμα και ανθρώπους που δεν ήταν κοντά στη σύνταξη.

Πόσοι απόλυθηκαν από το ΑΚΕΛ, την ΠΟΓΟ , την ΠΕΟ την  ΕΚΑ ; 100,  200; Αν υπολογισθούν και αυτοί όλοι που απολύθηκαν απο εταιρείες ή οργανισμούς που ελέγχει ξεπερνούν τους πιο πάνω αριθμούς.

Ετσι ας σταματήσουν να βγάζουν γλώσσα  και  να κοροϊδεύουν αυτούς που θυματοποίησαν και τον κόσμο γενικότερα. Για την ανεργία , την μείωση των μισθών, τη μείωση των συντάξεων (νομοσχέδιο Νοεμβρίου του 2012)  φταίνε οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις που κουβάλησαν την τρόικα , εφάρμοσαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Κανένας δεν ξεχνά πως   το μεγάλο μπαμ της ανεργίας ξεκίνησε από το 2010. Οπως κανένας δεν ξεχνά πως ο Πρόεδρος του δεσμεύομαι είναι ο κύριος υπευθυνος για το μεγάλο κούρεμα καταθέσεων τον Μάρτη του 2013.

Ετσι ας μην κλαψουρίζουν για τους άνεργους και τους φτωχούς Κυπρίους που μεταναστεύουν και τις παράπλευρες απώλειες που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Χουλκ!

Ποιά εμίλησεν  για τους άνεργους…

Πριν μερικές βδομάδες και η κα Μαύρου του Διαλόγου ( που τον κατάντησε ανούσιο  Μονόλογο) κλαψούριζε με δηλώσεις της στα κανάλια για την αύξηση της ανεργίας και τις συνεπειες της 86489-anergoiπολιτικής της λιτότητας.

Ποιά εμίλησεν! Αυτή και εαν εσφάγιασε κόσμο και κοσμάκι.Με τρεις γύρους απολύσεων ξεκίνησε την καριέρα της στα Μ.Μ.Ε η εν λόγω κυρία. Δεκαπέντε άτομα τον πρώτο γύρο του 2013 στο έμπα του 2014 για να ακολουθήσουν άλλες απολύσεις το 2014 και 2015. Και η πλειοψηφία των απολυθέντων από την εφ.ΧΑΡΑΥΓΗ .Και όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια.Παραμονές των Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς παίρνουν πόρτα και άλλοι.

Το εξωφρενικό με την αβάστακτη υποκρισία για το δράμα των χιλιάδων ανέργων είναι ότι απόλυσαν  και ζεύγος με τρία εξαρτώμενα( ο σύζυγος από την ΠΕΟ και η σύζυγος από τη ΧΑΡΑΥΓΗ   και δεν συγκινήθηκαν  για το δράμα τους και την κατάσταση που τους οδήγησαν.Με τρία παιδιά εξαρτώμενα  τους οι δύο εκ των οποίων ανήλικοι.Και στα παρακάλια να μείνει τουλάχιστον ο ένας αντιμετώπισαν παγωμένο τείχος.

Ελεος, τόση υποκρισία πια δεν αντέχεται!

Αχ.

 

Τι συμβαίνει στα τηλεοπτικά μας κανάλια; 

Ακούγεται ευρέω πως ο  μίστερ «Μεγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου»ΧΑΣΙΚΟΣ-200x183 Σωκράτης Χάσικος μεθοδεύει την κάθοδο του ΑΛΦΑ Ελλάδας στην Κύπρο και ο ΔΙΑΣ  άρχισε να ρίχνει αστροπελέκια  από το Μέγαρο του.Και ο Λουκάκος του ΑΝΤ1 Κύπρου δεν πάει πίσω όμως.Φέρεται σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να είναι εκνευρισμένος και θυμωμένος με τις ενέργειες του «Μέγας είσαι Κύριε…κλπ κλπ» .

Αν ακούσετε για κανένα επικείμενο τσουνάμι στα τηλεοπτικά πράγματα μην εκπλαγείται.Είναι ο Δίας και ο Ερμής  που ακονίζουν τα …μικρόφωνα τους  εναντίον του «Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου»

Χα, Χα!