Χωρίς την εμπλοκή εκπαιδευτικών τα «test to stay»

Η διαφοροποίηση της εφαρμογής του μέτρου «test to stay», χωρίς να απαιτείται 2021-12-29T144800Z_1450808694_RC2COR9DCQFS_RTRMADP_5_HEALTH-CORONAVIRUS-ITALY-1024x683εμπλοκή των εκπαιδευτικών στην όλη διαδικασία, συζητήθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στις 15.00, στο Υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους οργανωμένους γονείς και το Υπουργείο Υγείας για αξιολόγηση του μέτρου «test to stay».

Ερωτηθείς για το τι έγινε στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου «test to stay», που δεν θα εμπλέκονται εκπαιδευτικοί.

«Κατά τη συνάντηση εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για το μέτρο test to stay. Επί της ουσίας εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά πάνω απ΄ όλα με υγεία και ασφάλεια», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι φαίνεται ότι αντιλήφθηκε το ίδιο το Υπουργείο Υγείας ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες με την εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Ο κ. Χατζησάββας είπε ότι το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε όπως επιλεγεί συγκεκριμένος αριθμός σχολείων, που θα λειτουργούν ως κέντρα, όπου θα πηγαίνουν οι μαθητές γυμνασίων και δημοτικών για rapid test και μετά να μεταβαίνουν στο σχολείο τους.

«Τις διαδικασίες θα αναλαμβάνουν οι νοσηλευτές. Εμείς τους είπαμε ότι δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να εμπλακεί οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός σε αυτή τη διαδικασία. Μας διαβεβαίωσε ότι δε θα εμπλακεί κανένας εκπαιδευτικός. Θα δούμε την ανακοίνωση που θα εκδώσει το Υπουργείο Υγείας και θα δούμε πως θα τη σχολιάσουμε. Όμως υπό τις συνθήκες φαίνεται ότι εάν το κάνουν τούτο, σίγουρα σε σχέση με εκείνο που λογάριαζαν είναι σε πιο βελτιωμένη κατάσταση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν συζήτησαν και άλλα θέματα οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο κ. Χατζησάββας απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «είδαμε και κάποια άλλα κοινά ζητήματα και κοινές εκδηλώσεις».