«Με προδώσαν οι φίλοι μου ….»

Εριξε πέτρα  πίσω του ο Πρόεδρος μετά που τον πρόδοσαν οι φίλοι  του και τράβηξε προς το Νταβός  ευχόμενος να έχει κάποιες επαφές  για να τον βοηθήσουν. Ε, αϊντε και συναντηθεί με εκείνο τον σχιστομάτη Μπαν Κι μουν.Και τι έγινε ; Θα αλλάξει οτιδήποτε από την έκθεση; που την έγραψε  ÄÇËÙÓÅÉÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓο Αιντε ο οποίος εντελώς τυχαια είναι και επιστήθιος  φίλος του επικεφαλής του ΝΑΤΟ ; Στο Νταβός βρίσκεται από χθες και ο Νταβούτογλου καθότι η κατοχική δύναμη στην Κύπρο Τουρκία, ειναι μέλος των G-20. Mακάρι να διαψευστούμε αλλά ο Πρόεδρος μάλλον κουρεμένος θα επιστρέψει πίσω.

Πάντως μέσα  σε όλα τα κακά μας χάλια υπάρχει και κάτι καλό .Το   ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καλοφωνάρης  αλλά λίγο φάλτσος κανένας δεν το αμφισβητεί .Μάλιστα του αρέσει  να τραγουδα εκείνα τα  ρεμπετολαϊκά άσματα  όπως «το βρέχει φωτιά στη στράτα μου…» και άλλα βαριά και ασήκωτα .

Οταν λοιπόν επιστρέψει με το καλό  και με άδεια χέρια   καθότι οι φίλοι του της Ιεράς Συμμαίας της Δύσης υπερατλαντικών και ευρωπαίων  τον έχουν προδώσει,. ας μην μας ξανατραγουδήσει το αγαπημενο του τραγούδι  « βρέχει φωτιά στη στρατα μου »  αλλά  το  άσμα ηρωϊκόν και πένθιμον « …με προδώσαν οι φίλοι μου… πώς αλλιώς να το πω».Και ο λαός θα δείξει κατανόηση…

Γκ.

 Από λαφαζανιές κύριε Αβέρωφ χορτάσαμε …έλα στο ψητό

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ  αντι να μας κάνει τον δάσκαλο και κηρύγματα αφ’υψηλού ας απαντήσει επιτέλους link_1617671_se-link_image και μερικά ερωτήματα  που ενδιαφέρουν περισσότερο τον κοσμάκη παρά οι καθημερινές λαφαζανιές.

Να πει συγκεκριμένα εφόσον γνωρίζει  ποιοί τραπεζίτες  φίλιοι και γνωστοί έδιναν δάνεια χωρίς εξασφαλισμένες εγγυήσεις σε πολιτικούς και άλλους παράγοντες; Μήπως πήρε και ο ίδιος; Γιατί τελευταίως φωνάζει  πολύ και μας θυμίζει εκείνη τη ρήση φωνάζει ο …φωνακλάς  για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Ελα λοιπόν στο ψητό.

Γκ.

Δεν κράτησε το λόγο του ο Ερντογάν και έστειλε 

τον υποτακτικό του στον τόπο…που διαλόστελλε!

Έπειτα από έξι χρόνια η Τουρκία θα συμμετάσχει και πάλι στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε επίπεδο Πρωθυπουργού. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έφτασε ήδη στο Νταβός και μάλισταTurkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu in Sarajevo με ειδικό αεροσκάφος πήγε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Ζυρίχη και από εκεί με ελικόπτερο στο Νταβός.

Η Τουρκία θα συμμετάσχει στο Νταβός με την ιδιότητά της ως προεδρεύουσα χώρα των G20 και θα την εκπροσωπήσουν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, ο Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ερντέμ Μπαστζί, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης και πολλοί επιχειρηματίες.

Το 2009 ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει “για μένα το Νταβός έχει τελειώσει” και αποχώρησε από την Σύνοδο. Από τότε η Τουρκία δεν εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Πρωθυπουργού.

Τώρα επιστρέφουν  και μάλιστα με μεγάλη ατζέντα καθότι όσοι συνοδεύουν τον Αχμέτ  είναι πάνω από 100 άτομα.Χώρια το υπηρετικό προσωπικό.

Ωχ.

 

Ρε τι γίνεται με εκείνο  το υπέργηρο παιδί  τον φιλον του Πρέδρου;

Καιρό να ακούσουμε νέα από εκείνο το υπέργηρο παιδ, τον ί Τζον Μπάιντεν  ο οποίος ενδιαφερόταν τόσο πολύE5D2B096A4C4288D11761CB95331E2DA για τους υδρογονάνθρακες μας που μας έβαλε ψύλλους στον κόρφο μέχρι που πληροφορηθήκαμε πως ο κανακάρης του θέλει να γίνει  δισεκατομμυριούχος (δεν του φτάνουν τα εκατομμύρια και ποντάρει στα δις…) ενδιαφέρεται για το φυσικό πλούτο της Κύπρου.

Είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει τον Σαβαρά ικανό ηγέτη με όραμα…Τώρα πάει και αυτός .

Ομως και τον κ. Νίκο μας  αποκάλεσε ηγέτη με όραμα.Τώρα που τον έχει ανάγκη ο φίλος του ο Νίκος πού χάθηκε ο αφιλότιμος;

Γκ.

 

Αληθεια  γιατί  τον κάλεσαν; 

 

Ο  Υφυπουργός  παρά τω Προέδρω  Κ. Πετρίδη προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση του Γραφείου του c56f9-det_petrideskonstandinos423Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο  με θέμα την «Αλληλεπίδραση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Κυπριακής Δημοκρατίας σε συσχέτιση με εξελίξεις στην ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή» Και είχε απόλυτο δίκαιο ο άνθρωπος όταν στην αρχή της ομιλίας του   είπε και το αμίμητο: «Όταν μου ζητήθηκε να κάνω αυτή την παρέμβαση διερωτήθηκα τί σχέση έχω εγώ με το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ).»

Μετά για να επαναφέρει  προφανώς τα πράγματα  σε τάξη είπε  πως μετά συνειδητοποιήσε  πως τα «τελευταία δέκα περίπου χρόνια, είχα αρκετή επαφή με το ΕΚ, κυρίως από την απέναντι πλευρά.»

Τώρα ποια είναι η απέναντι πλευρά δεν καταλάβαμε αλλά μας έμεινε ανάντητο το ερώτημα γιατί τον κάλεσαν;

Αχ.

Φεύγει  η Τotal  και κλάμα οι πολιτικοί  …CEO of French oil firm Total dies in plane crash in Moscow

Η Total φεύγει  καθότι κρίνει ασύμφορη τη συνέχιση των γεωτρήσεων  στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και όλα τα κόμματα αρχισαν το κλάμα και κονταροκτυπιούνται με δηλώσεις και αντιδηλώσεις . Εμείς ένα καταλάβαμε πως οι απλοί πολίτες στην πλειοψηφία τους περι αλλα αγωνιούν .Πού θα τους βγάλει επόμενη μέρα όσο για τηνεν λόγω εταιρεία  τι να κάνουμε …total lost η υπόθεση

Ωχ