Οπως έκανε την Europafia o Aρχιεπίσκοπος έτσι και η κυβέρνηση θα επανιδρύσει τις Κ.Αερογραμμές!

 

Οπως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β έκανε την Europafia, αμέσως μετά το κλείσιμο της Εurocypria, έτσι φαίνεται πως και η κυβέρνηση θα επανιδρύσει τις Κυπριακές Αερογραμμές μετά που φρόντισε να τις κλείσει! Θα θυμάστε τον θρησκευτικό μας ηγέτη με πόσο στόμφο υποσχόταν προ τετραετίας Resizer.ashxπως θα έκανε αεροπορική εταιρεία για να εξυπηρετεί την Πάφο, σε συνεργασία με επιχειρηματίες , απαξιώνοντας τον εθνικό αερομεταφορέα της Κύπρου.  Ηταν ακριβώς τότε που οι Κυπριακές Αερογραμμές δέχονταν πυκνά εχθρικά πυρά από την Πάφο, με προεξάρχων το τέως Δήμαρχο Σάββα Βέργα, ο οποίος επίσης θα θυμάστε ότι καλούσε τους παφίτες να μην πετάνε με τις Κυπριακές Αερογραμμές και πολλοί από αυτούς που σήμερα τον κατηγορούν τότε τον χειροκροτούσαν.

Αν η κυβέρνηση είχε σκοπό και πλάνο να επανιδρύσει εταιρεία θα το είχε ήδη βάλει στα σκαριά. Ομως όχι μόνο δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση , αλλά ήδη διόρισε και διάδοχο κατάσταση πριν ακόμη διπλώσουν  τα φτερά τους οι  Κ.Αερογραμμές. Τα όσα λέγονται περί επανίδρυσης, μάλλον είναι λογίδρια προς αφελείς και κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Ιδιαίτερα όταν αφήνεις στο δρόμο 600 οικογένειες ακούγεται κάπως ελπιδοφόρο για τον καθένα τους να λέγεται ότι μπορεί να ιδρυθεί νέα αεροπορική εταιρεία στην Κύπρο. Ακόμη ένα ψέμα στα τόσα και τόσα που λέχθηκαν ανερυθρίαστα!

Η Aegean πήρε τα απάνω της

Πάντως η Aegean πήρε τα απάνω της . Ηδη κάλεσε διάσκεψη τύπου την Τρίτη για να ανακοινώσει τα νέα της δρομολόγια από και προς την Κύπρο, ενώ εξασφαλίζει άδεια Aircraft of Cyprus Airwaysτοπικού αερομεταφορέα και φέρνει αεροπλάνα της στην Κύπρο. Οτι έχει γραφτεί για τις μεθοδεύσεις που γίνονταν υπέρ της έχουν πανηγυρικά επαληθευτεί. Πριν μάλιστα κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές υπήρχε εκ μέρους της Aegean απόλυτη βεβαιότητα ότι θα της δωθούν τα δικαιώματα για να πραγματοποιεί τις πτήσεις από τη Λάρνακα στο Ισραήλ και αντιστρόφως. Απόδειξη οι διαφημίσεις που ξεκίνησε ενόσω οι ΚΑ βρίσκονταν εν ζωή, ότι θα πετά το Λάρνακα-Τελ Αβίβ –Λάρνακα εφτά φορές τη βδομάδα, όσες περίπου πτήσεις έκαναν και οι ΚΑ.  Αυτό το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν το πιο κερδοφόρο για τις ΚΑ.

Περιττόν να αναφέρουμε ότι το τσιμπούσι με το αλαούνα αλά τρε των δικαιωμάτων για   πραγματοποίηση πτήσεων προς τρίτες χώρες τώρα αρχίζει (στο παρασκήνιο βεβαίως έχει τελειώσει) με την Aegean να πρωταγωνιστεί.

 

Ο Φούλης και ο Βασιλάκης

Απλώς για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας και να μην ξεχνιόμαστε. Οταν οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν το 2012 κληθεί στη Βουλή για να επεξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και να βρουν υποστήριξη από το νομοθετικό σώμα και τα κόμματα που το συγκροτούν, απέναντί τους βρήκαν τον αντιπρόεδρο της Aegean κ. Ευτύχιο Βασιλάκη. Τον είχε προσκαλέσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με την σύμφωνο γνώμη του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. Μάλιστα, μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης προς τις ΚΑερογραμμές, δόθηκε ο λόγος στον κ. Βασιλάκη για να καταφερθεί ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια του κυπριακού κράτους να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις ΚΑ, εγείροντας και θέμα να δοθούν και στην Aegean διακαιώματα να πετά σε προορισμούς προς τρίτες χώρες. Ηταν τότε που Συντεχνιακό στέλεχος της ΣΕΚ χαρακτήρισε προσβολή την παρουσία του κ. Βασιλάκη στη Βουλή και φώναξε στην αίθουσα ότι αυτό που γίνεται είναι ντροπή! Την δουλειά του πάντως, την έκανε ο Φούλης και ο Βασιλάκης τουλάχιστον ένα καφέ στο κυλικείο της Βουλής του τον χρωστά! .

 

Ο …έρωτας του Φούλη προς τις ΚΑ !

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ,   μια ….αγάπη ιδιαίτερη την είχε προς τις Κυπριακές Αερογραμμές! Γι αυτό και ,έμεινε παροιμιώδης η φράση του ότι έχει κι αλλού πορτοκαλιές, πουÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ - ÄÇÓÕ κάνουν πορτοκάλια και εννοούσε βεβαίως σε αντιδιαστολή προς τον εθνικό αερομεταφορέα της Κύπρου, την HELIOS, την οποία ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων φρόντιζε με ιδιαίτερη στοργικότητα. Μέχρι και δρομολόγια που οι ΚΑ εκτελούσαν (Σόφια, Δουβλίνο κ.α) , υποχρέωνε την εταιρεία να τα παραχωρεί προς την νέα τότε ιδιωτική εταιρεία. Ομως όταν έγινε ότι έγινε έφυγε σαν λαγός από την πίσω πόρτα, κλείνοντας πίσω του την όποια ευθύνη…

Πάντως η προχθεσινή κραυγή της αεροσυνοδού ότι κάθε φορά που ανέβαινε στα αεροπλάνα της Εταιρείας, απειλούσε το προσωπικό πως θα κλείσει την εταιρεία, ήταν μεγάλο χαστούκι. Του στραπατσάρισε εκείνο το δήθεν μειλίχιο ύφος , που προσπαθεί τόσο θεατρινίστικα να πλασάρει.

ΠΟΥΦ.

 

Αξίζουν …χρυσό μετάλλιο!

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών και Εργων εκπλήρωσαν την αποστολή τους.   Αποφάσισαν ναgewrgiadis κλείσουν τις ΚΑ και το πέτυχαν. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τους οφείλει από ένα χρυσό μετάλλιο για τις υπηρεσίες τους. Και δεν είναι μόνο ότι τις έκλεισαν, αλλά επέβλεψαν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για την άψογη εφαρμογή του πλάνου. Χωρίς ταλαντεύσεις ή παλινδρομήσεις, σαν ψυχροί εκτελεστές.

Οπως πολύ εύστοχα τους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Πιλότων Πέτρος Σουππουρής, η καρδιά τους είναι πιο παγωμένη και από το πιο τσουχτερό κρύο!

 

Θυμήθηκαν και τον Σιαρλή!

Στο Facebook παρέλασε αυτές τις μέρες και η φωτογραφία του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Σιαρλή. Πού τον θυμήθηκαν και δεν τον άφησαν στον ύπνο του που είναι ήσυχος, όπως είχε κάποτε δηλώσει! Κι αυτός, όπως και ο Φούλης είχε ιδιαίτερη …εκτίμηση στις Κυπριακές Αερογραμμές! Οτι ζητούσε επί υπουργίας του η Εταιρεία είτε το απέρριπτε, είτε έψηνε το ψάρι στα χείλη της. Ακόμη και στη Βουλή όταν κλήθηκε για να προασπιστεί το σχέδιο που είχε διαπραγματευτεί νωρίτερα η συνάδελφός του Υπουργός Εργασίας, (της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε), έκανε νερά, έλεγε μισόλογα ενισχύοντας τα σχέδια εκείνων που σαφέστατα ήταν ενάντια στην διάσωσή τους. Τόσοι σωτήρες σε αυτό τον τόπο πως ευδοκίμησαν είναι μυστήριο!

 

Μοιρολογήτρες πρώτης κλάσης!

Πάντως στους επικηδείους και στα μοιρολόγια είναι πρώτοι οι 4628_midδιάφοροι εκπρόσωποι κομμάτων. Παράδειγμα τα νεκρολούλουδα τους πάνω στο κουφάρι των Κυπριακών Αερογραμμών. Για όλα έχουν να πουν την κουβέντα τους, όλα τα γνωρίζουν τα κάνουν σωστά, οι αντίπαλοί τους τα κάνουν λάθος και συνεπώς φέρουν τις ευθύνες. Μόνο που δεν κατάλαβαν πως ο κόσμος τους βαρέθηκε. Κουράστηκε με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που τα λένε και δεν τα εννοούν.

Οταν οι κουβέντες δεν συνοδεύονται με έργα είναι κούφιες. Σε όλους δόθηκε η ευκαιρία όταν βρίσκονταν στο τιμόνι της εξουσίας να δείξουν με έργα αν εννοούν αυτά που λένε. Κι όμως διέψευσαν τις προσδοκίες του κόσμου . Λίγη περισσότερη ταπεινότητα και ειλικρίνεια ίσως να τύγχαναν μεγαλύτερης εκτίμησης.

ΜΙΔ

Θα πάρουν το μήνυμα;

Ας πάρουν το μήνυμα από τις εκλογές της Πάφου. Ας αφουγκραστούν τον κόσμο που νομίζουν πως εξουσιάζουν. Ενας ένας τους γυρίζει την πλάτη γιατί δεν ανέχεται την υποκρισία, το ψέμα, την ανειλικρίνεια και την υποτίμηση της νοημοσύνης.Από καθέδρας δακάλους που διδάσκουν και λόγο δεν κρατούν δεν χρειάζεται η κοινωνία. Κουράστηκαν οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι άνεργοι και ζουν στην ανέχεια, να ακούνε   λόγους που στην πορεία του χρόνου δεν έχουν αντίκρισμα. Που ισοδυναμούν με κοροϊδία και περιπαίξιμο. Ιδιαίτερα όταν αυτή η αποδομημένη απραξία συνδυάζεται με την διαφθορά και την ασυδοσία.

Αλλάξτε ρότα κυριοι, δείτε τον κόσμο στα μάτια και πράξτε ανάλογα με ότι υπαγορεύουν οι περιστάσεις για να κινήσουμε την κοινωνία μπροστά! Διαφορετικά πηγαίνετε στα σπίτια σας.

ΛΕΟ