Αντί Χριστούγεννα κάποιοι πορεύονται στη Σταύρωση!

 

 

Σήμερα είναι Χριστούγεννα και οι συμπολίτες μας ανταλλάζουμε ευχές αγάπης! Να ζήσουμε όλοι με χάρα, υγεία, ευημερία, είρήνη και είθε αυτή η πολύπαθη πατρίδα να βρει το δρόμο προς την δικαίωση της.mmmm-525

Καλές οι ευχές και όλοι χαιρόμαστε να τις σκορπάμε απλόχερα! Μακάρι οι ευχές να έλυναν τα προβλήματά μας. Ομως υπάρχουν   και κάποιοι συμπολίτες μας που αντί για Χριστούγεννα νιώθουν πως πορεύονται με τον Χριστό προς το Γολγοθά! Μέχρι χθες π.χ οι εργαζόμενοι της Aqua Sol έδιναν μάχη, διεκδικώντας τα μεροκάματα που τους κατακρατεί ετσιθελικά ο εργοδότης τους, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη συμπαράσταση. Σήμερα …γιορτάζουν κι αυτοί με άδειες τζέπες, όμως η υπουργός Εργασίας, η οποία είναι λαίστατη για τους εκατομμυριούχους που κάνουν αιτήσεις για ΕΕΕ, δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για εργαζόμενους μεροκαματιάρηδες που τόσο άσπλαχνα πετάχτηκαν απλήρωτοι στο δρόμο!

Φανταστήκατε κυρία μου πως αυτοί όλοι οι συνάνθρωποί μας   θα περάσουν αυτή τη μέρα; Δεν μπορούσατε να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας για να υποχρεώσετε τους ασυνείδητους εργοδότες να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους;

 

Ενα συγκλονιστικό περιστατικό στην υπεραγορά!

Το περιστατικό σε υπεραγορά. Μια κυρία φθάνει στο ταμείο. Ο λογαριασμός της 21 ευρώ και 20 σεντ. Βγάζει από το πορτοφόλι της ένα δεκάευρο και στη συνέχεια μετρά psonia-xristougennaτα ψιλά της. Συνολικά έβγαλε άθροισμα 16 ευρώ και 10 σεντ. Και ξεκινά να αφαιρεί προίόντα. Εβαλε στην άκρη δύο μικρές σοκολάτες, ένα κουτί μπισκότα και τρεις ντομάτες. Επρεπε να βγάλει ακόμα κάτι. Η κορούλα της φώναζε μαμά τη σοκολάτα μου, θέλω σοκολάτα… Πήρε το κουτί με τις κοτοπουλίσιες φτερούγες   το έβαλε και αυτό στην άκρη. Τώρα είχε να παίρνει πίσω και κάποια σεντ. Θύμωσε στο κορίτσι της που έβαλε τα κλάματα για τις σοκολάτες. Κάποιος κύριος     πλήρωσε ότι άφησε η κυρία στο ταμείο και έτρεξε γρήγορα πίσω της. Ομως , δεν τα δέχτηκε. Με ευγένεια είπε ευχαριστώ πολύ και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα. Γύρισε προς το κοριστσάκι της, της είπε να πάψει να κλαίει,   την πήρε από το χέρι και με αξιοπρέπεια έφυγαν….

 

  Αποκαθήλωση πριν τη Σταύρωση!

 Αυτό που   ορισμένοι κάνουν στις Κυπριακές Αερογραμμές και στον κόσμο τους δεν είναι σταύρωση είναι αποκαθήλωση πριν τη Σταύρωση! Και μάλιστα μέρες της γέννησης του Χριστού!Κ.Αερογ

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ένας οργανισμός μέ τόσο μεγάλη προσφορά στον τόπο είναι αδίστακτος και εξαιρετικά άδικος. Φαίνεται όμως πως αυτοί που εκπόνησαν το σχέδιο για την διάλυση τους δεν παρασύρονται απο συναισθηματισμούς, ούτε έχουν παλινδρομήσεις. Βρήκαν μάλιστα και συνεργάτες σε αυτή την ανορθόδοξη πορεία, οι οποίοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι η εταιρεία δεν τους υπέβαλε οικονομικές καταστάσεις και θέλουν να την τιμωρήσουν, οι μέν εκδιώχνοντας την από το Χρηματιστήριο και οι δε απειλώντας την ότι δεν θα της ανανεώσουν την πτητική άδεια λειτουργίας της. Και όλα αυτά με τελεσίγραφα που λήγουν λίγες μέρες μετά την αναμενόμενη απόφαση της ΕΕ, που όλοι θεωρούν πια ότι θα είναι καταδικαστική και θα τους προσφέρει το πρόσχημα να της τοποθετήσουν την τόσο ποθητή γι αυτούς ταφόπλακα!

Πως τα καταφέρνουν οι αφιλότιμοι!

 

Εις υγείαν στους προστάτες μας!

Επεσε στα 55 ευρώ η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού! Ομως εμείς ξέρουμε! Τα φορτία θα έλθουν ξόπασχα! Τα τάνκερ μας, όταν οι τιμές πέφτουν, καθυστερούν πολύ να φορτώσουν σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που οι τιμές διεθνώς ανεβαίνουν. Τότε τα φορτία φθάνουν με διαστημόλοια και η αναπροσαρμογή των τιμών γίνεται με πυραυλική ταχύτητα.dimosia-diavoulefsi-giata-erga-sto-limani-larnakas-th

Να φανταστείτε ότι οι τιμές διεθνώς έχουν κατρακυλήσει πέραν του 60% από τον περασμένο Ιούνιο, όμως οι αναπροσαρμογές των τιμών στην Κύπρο αντιστοιχούν με το 12% περίπου!

Στην Κύπρο οι θεσμοί λειτουργούν κανονικότατα. Η κυρία Λουκία και ο κύριος   Λακκοτρύπης φροντίζουν για το καλό μας. Αφού να φανταστείτε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει αν   γίνετια σωστή αναπροσαρμογή τιμών στα καύσιμα. Εις υγείαν σας προστάτες μας!

Μας αλλάζουν τα φώτα!

Σε μια εσωτερική ανάλυση της Ευρωπαίκής Επιτροπής για την ενέργεια η Κύπρος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Είμαστε πρωταθλητές δηλαδή γιατί καταφέραμε να πωλούμε τα πιο ακριβά καύσιμα! Παράλληλα η ίδια έκθεση διαπιστώνει ότι στον ηλεκτρισμό η Κύπρος καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε ότι αφορά τις ψλότερες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα. . Πάνω από εμάς βρίσκουμε την Γερμανία και τη Δανία, όπου το βιοτικό επίπεδο και οι μισθοί είναι διπλάσιοι απ΄οτι στη χώρα μας. Αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα και θέματα που αφορούν τους στατιστικολόγους,α ντί τους Υπουργούτς.

Κατά τα άλλα ο κ. Αναστασιάδης θα φέρει την αλλαγή και δεσμεύεται να μας αλλάξει τα φώτα. Θα μας κάνει να μοιάζουμε με χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τί καλά, θα νιώθουμε χριστουγεννιάτικα όλόχρονα!

Καλά Χριστούγεννα!