Ρωσία: Διακοπή σχέσεων με ΝΑΤΟ αν η Ουκρανία γίνει μέλος του

«Προσπαθούν να μετατρέψουν το Κίεβο σε μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Μόσχα»

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε διακοπή των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ, αν η Ουκρανία γίνει μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Αν αυτή η απόφαση (σ.σ.: εκ μέρους της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της αδέσμευτης_79908235_025010969 χώρας) αποκτήσει στο μέλλον στρατιωτικό χαρακτήρα (ένταξη στο ΝΑΤΟ), τότε θα απαντήσουμε καταλλήλως. Τότε θα υπάρξει πλήρης διακοπή των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι πρακτικά αδύνατο να αποκατασταθεί» δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα πως η χθεσινή απόφαση του Κιέβου να εγκαταλείψει το καθεστώς της Ουκρανίας ως αδέσμευτης χώρας και να επιδιώξει στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ ήταν αποτέλεσμα πίεσης από την Ατλαντική Συμμαχία, η οποία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα «μέτωπο αντιπαράθεσης».

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ πίεσαν το Κίεβο προς αυτή την αντιπαραγωγική απόφαση, προσπαθώντας να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Αντόνοφ.

«Η απόφαση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της ως αδέσμευτης χώρας το μόνο που θα επιτύχει είναι να περιπλέξει μια ήδη δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε.

Η κίνηση έχει προκαλέσει την οργή της Μόσχας σε μια περίοδο που η Ρωσία, η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αντάρτες προσπαθούν να βρουν μια πολιτική λύση στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία.