Ο Σ.Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα ανέρχεται στις 800.000

 

Νομίζω ότι ο πληθυσμός που μένει σήμερα στην «τδβκ» – όπως ανέφερε το ψευδοκράτος – είναι 800.000, δήλωσε ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση χθες κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας για την ποιότητα ζωής και τον πλούτο που πραγματοποίησε το «υπουργείο» του.kupros-katexomena

Το θέμα του πληθυσμού αναδεικνύει σήμερα η Αφρίκα σχολιάζοντας ότι κανείς πολιτικός δεν γνωρίζει τον ακριβή πληθυσμό που ζει στα κατεχόμενα. Παλιότερα, γράφει η εφημερίδα, ο Μεχμέτ Αλίτ Ταλάτ είχε μιλήσει για 500-600.000, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ είχε αναφερθεί σε «πλήθος» ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί αντί απάντησης είχε πει: «δέστε τα σοκάκια».

Φιλοξενούμενη σε εκπομπή του Γκεντς tv η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς ανέφερε χθες ότι ντρέπεται πλέον να μιλά για το θέμα του πληθυσμού. «Ειλικρινά ντρέπομαι» φέρεται να δήλωσε η Μπαϊμπάρς που λίγο καιρό πριν είχε αναφερθεί σε 400.000 πληθυσμό. Τα άτομα που εισέρχονται στο ψευδοκράτος πρέπει να καταγράφονται, σημείωσε, αλλιώς είτε ο κ. Ντενκτάς είτε άλλοι μπορούν να βγουν και πουν 800.000 ή άλλο αριθμό.

Πρέπει να καταρτίσουν μια πολιτική για το θέμα αυτό, συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό χρειάζεται ένα χρόνο. Πολλά άτομα βρίσκονταν στο ψευδοκράτος χωρίς να είναι κάπου γραμμένοι, όταν σχηματίστηκε η «συγκυβέρνηση», ανέφερε η Μπαϊμπάρς. Πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα καταγραφής, σημείωσε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή καταγεγραμμένοι ως φοιτητές είναι 53.000, 7-8.000 άτομα με άδεια εργαζομένου και μέλη της οικογένειάς τους. Έχουμε αρχίσει να χτίζουμε έναν μηχανισμό καταγραφής, ανέφερε.