Και επί  Γης η Κόλαση

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης  δεν θα ακουστεί φέτος στον τόπο που περπάτησε βασανίστηκε και σταυρώθηκε ο Ιησούς ο Ναζωραίος. Στα ιερά χώματα της Ιερουσαλήμ ακούγονται μόνο οι κλαγγές του πολέμου.

Χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν στην  Παλαιστίνη από ισραηλινές σφαίρες, έξυπνες βόμβες και το χειρότερο με την στέρηση της τροφής. Ο υποσιτισμός και η πείνα είναι η δεύτερη  επιλογή των βαρβάρων για να αποτελειώσουν ένα λαό που μάχεται για ένα κομμάτι πατρίδας.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου, ως σύγχρονος Ηρώδης  σκοτώνει αδιάκριτα αθώες ψυχές, αμάχους, γέρους, βομβαρδίζει νοσοκομεία. Παιδιά πεθαίνουν μόλις δουν το πρώτο φως της ζωής. Με το αίμα δικαίων και αδίκων θέλει να επικρατήσει ο χασάπης των Παλαιστινίων. Αντιγράφει τις θηριωδίες του Χίτλερ εφαρμόζοντας μια νέα γενοκτονία εναντίον ενός λαού που ζει στην Παλαιστίνη εδώ και αιώνες. Αυτόν τον λαό θέλει να σβήσει από τον χάρτη ο αιμοσταγής Νετανιάχου, οι υποτακτικοί και οι σύμμαχοι του.

Το Ισραήλ  ο περιφερειακός χωροφύλακας του Κακού

Το Ισραήλ έχει αναδειχθεί ο περιφερειακός χωροφύλακας του Κακού. Οι ΗΠΑ κλείνουν τα μάτια στην γενοκτονία που διαπράττεται σήμερα. Τα δισεκατομμύρια που εγκρίθηκαν πρόσφατα από το Αμερικανικό κογκρέσο για να συντηρούνται οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία  στην Ασία, στη νότιο Σινική Θάλασσα και σε όλο τον πλανήτη  είναι η ένδειξη της υπεροψίας και απληστίας των Αμερικανών. Θεωρούν εαυτούς ότι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού που μάχεται για την επικράτηση της ειρήνης ενώ οι βιομηχανίες όπλων παράγουν νυχθημερόν τα εργαλεία του θανάτου.

Είναι γνωστό πως οι πρόγονοι των Παλαιστινίων ήταν οι Φιλισταίοι.

Σύμφωνα με τις γραφές , οι Φιλισταίοι ήταν αρχαίος λαός, που κατοικούσε στην Παλαιστίνη, γνωστοί από την Παλαιά Διαθήκη.  Έδωσαν το όνομά τους στην ομώνυμη περιοχή και θεωρούνται οι μακρινοί πρόγονοι των σημερινών Παλαιστινίων. Ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν γι’ αυτούς. Πιθανός χώρος προέλευσής τους θεωρείται το Αιγαίο. Οι Φιλισταίοι αρχικά ήταν πειρατές, ανταγωνιστές των Φοινίκων. Η γλώσσα τους πιθανότατα ανήκε στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια.

Φιλισταίοι σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ήταν λαός που ανήκε στην ομάδα των λεγόμενων “Λαών της Θαλάσσης” και κατάγονταν από τους γιους και απογόνους του Μεσραΐν, γιου του Χαμ και εγγονού του Νώε. Ο Μεσραΐν απέκτησε τους Λουδιείμ, Ενεμετιείμ, Λαβιείμ, Νεφθαλιείμ, Πατροσωνιείμ, Χασλωνιείμ και Καφθοριείμ, από τους οποίους προέρχονται οι Φιλισταίοι (Γένεση 10,13-14). Κατά τον Αμώς (9,7), προήλθαν από το νησί Καφθόρ, που ταυτίζεται με την Κρήτη. Κατά κάποιους άλλους προήλθαν από την Καππαδοκία. Αναφέρονται και ως Καφθορείμ ή Καφθοριείμ (Δευτερονόμιο 2,23).

Σε πολλά σημεία της Παλαιάς Διαθήκης οι Φιλισταίοι αποκαλούνται ως αλλόφυλοι. 

Περί τα τέλη του 13ου π.Χ. αιώνα οι μετακινήσεις τους στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, σήμαναν και το τέλος πολλών πολιτισμών. Σταθμός σε αυτές τις μετακινήσεις τους υπήρξε και η Κρήτη (Δευτερονόμιο 2,3. Αμώς 9,7. Ιερεμίας 47,4). Ανάμεσα στα 1200 με 1100 π.Χ. αιώνα οι “Λαοί της Θάλασσας”, προσπάθησαν να μπουν στην Αίγυπτο, αλλά απωθήθηκαν από τον Ραμσή Γ’, και εγκαταστάθηκαν σε διάφορες ακτές της Μεσογείου.  Ανάμεσα στα άλλα φύλα των Λαών της θάλασσας, αναφέρεται και ένας λαός με το όνομα Πελεσέτ και ταυτίζεται με τους Φιλισταίους.

Ένας από τους λαούς αυτούς εγκαταστάθηκε στην πόλη Δωρ και στην πεδιάδα Σαρών, ενώ μια άλλη νότια των Γεράρων. Μια τρίτη ομάδα είναι οι γνωστοί μας Φιλισταίοι, που, όπως φαίνεται, ήρθαν από την Κρήτη. Αυτό επιβεβαιώνεται κατά τρόπο, αναντίρρητο από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγγειοπλαστικής τεχνοτροπίας τους, δείγματα της οποίας βρέθηκαν στην Παλαιστίνη. Η μορφή και η διακόσμηση των αγγείων τους όχι μόνο διαφέρουν φανερά απ’ εκείνες που συνηθιζόταν στη χαναανιτική τέχνη, αλλά είναι ίδιες μ’ αυτές που συναντούμε στον ελληνικό χώρο, απ’ όπου ήρθαν και οι Φιλισταίοι.

Οι σχέσεις μεταξύ Φιλισταίων και Ισραηλιτών σε όλη την περίοδο της ιστορίας τους ήταν πάντοτε τεταμένες και κατά το πλείστον εχθρικές. Οι συγκρούσεις τους ήταν συνεχείς και για μια μεγάλη περίοδο στην εποχή των Κριτών και την αρχή του ενιαίου βασιλείου οι Φιλισταίοι, κυριάρχησαν στην περιοχή και καταπίεζαν τους Ισραηλίτες. Δείγμα της στρατιωτικής υπεροχής των Φιλισταίων είναι και η περιπέτεια της φυλής Δαν, η οποία, ενώ αρχικά ήταν εγκαταστημένη στα βόρεια και βορειοανατολικά  της Φιλισταίας (Ιησούς του Ναυή 19,40), εξαναγκάστηκε από τους Φιλισταίους να μεταναστέψει στο βορειότερο άκρο της Παλαιστίνης και να εγκατασταθεί μόνιμα πια στην περιοχή νοτιοδυτικά του όρους Ερμών (Κριταί 14,15). Στο βιβλίο των Ψαλμών οι Φιλισταίοι αναφέρονται ως εχθροί των Ισραηλιτών (Ψαλμοί 82,8).

Αυτές τις ιστορικές έχθρητες εκμεταλλεύτηκαν μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  οι ΗΠΑ, Βρετανία και οι Σιωνιστές για να εκδιώξουν τους Παλαιστινίους από τη γη τους. Πρόσφυγες μέχρι σήμερα στην ίδια τους την πατρίδα, κυνηγημένοι,  λεηλατημένοι και απάτριδες.

Τα παλαιστινιακά εδάφη είναι η κόλαση επί της γης .Η «πολιτισμένη» Δύση αποστρέφει το βλέμμα από την μαζική σφαγή και στέλνει ψίχουλα βοήθειας στους ετοιμοθάνατους  πολιορκημένους.

Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία: Ομόθρησκοι, ομόγλωσσοι, ομόεθνοι

Κόλαση επί της γης επικρατεί και στο άλλο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία. Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται ο αιματηρός πόλεμος μεταξύ δύο λαών ομόθρησκων, ομόγλωσσων και ομοεθνών. Η κρίση ξεκίνησε όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν την προέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά περικυκλώνοντας τη Ρωσία στην πιο ευαίσθητη συνοριακή γραμμή. Προηγήθηκε η ένταξη στο ΝΑΤΟ των άλλων γειτονικών χωρών της Ρωσίας καθώς και των πρώην σοσιαλιστικών χωρών που ήταν μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας το οποίο και διαλύθηκε.

Το πραξικόπημα στο Κίεβο το οποίο οργάνωσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με συντονίστρια την αιμοδιψή πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, ήταν το έναυσμα της κρίσης. Τα εγκλήματα και οι μαζικές δολοφονίες των ρωσικής καταγωγής Ουκρανών σε Οδησσό, Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ και αλλού, από Ουκρανούς νέο-ναζί καθώς και οι εκκλήσεις τους για βοήθεια από την Μόσχα ήταν ο λόγος για την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24  Φεβρουαρίου του 2022.

Οι δεσμοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ( φυλετικοί ιστορικοί, πολιτιστικοί, εμπορικοί και οικονομικοί) ήταν παραδοσιακά στενοί και δυνατοί. Ακόμα και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους της Ουκρανίας τον Αύγουστο του 1991 οι δεσμοί παρέμειναν ισχυροί.

 Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του δυτικού κόσμου εποφθαλμιούν τον πλούτο τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας. Βρήκαν πρόθυμους αχυράνθρωπους για να καλλιεργήσουν το μίσος μεταξύ των δύο χωρών . Ο Γιούσενκο και η Τιμοσένκο  υπήρξαν πρωτεργάτες της στροφής της Ουκρανίας προς τη Δύση. Ενθαρρυμένοι από τις ΗΠΑ και τον πακτωλό δολαρίων που εισέρρεε , ζητούσαν  τη διαδικασία σύνδεσης με την Ε.Ε. και την ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ.

Η χώρα άρχιζε να διχοτομείται μεταξύ ρωσόφιλων και δυτικόφιλων, μια διχοτόμηση που αποτυπώθηκε ακόμα και γεωγραφικά: η κεντροδυτική Ουκρανία προτιμούσε τη σύσφιξη των σχέσεων με την Ευρώπη ενώ η ανατολική προτιμούσε τη Ρωσία.

Έτσι με το διαίρει και βασίλευε η συλλογική Δύση οδήγησε στην κρίση και τελικά στον πόλεμο.

Ο διεθνολόγος John Mearsheimer σημειώνει ότι η επέμβαση της Δύσης στα εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας ήταν σημαντικότατος παράγοντας αύξησης της ρωσικής επιθετικότητας. Η προσπάθεια επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά μέσω της Ουκρανίας ήταν επόμενο να συναντήσει τη ρωσική άρνηση. Ο Μερσχάιμερ έχει επικρίνει πολλές φορές την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία, θεωρώντας μάλιστα τη χώρα του αλλά και την Ε.Ε. ως τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης που προκλήθηκε με την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014 και την ειδική επιχείρηση αργότερα.

Σήμερα πάνω από τον πλανήτη επικρέμμεται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου.  Οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ ουσιαστικά κυβερνούν την Ουκρανία. Την εξοπλίζουν με σύγχρονα όπλα και δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ για να κρατηθεί. Στην πραγματικότητα αυτές πολεμούν δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι είναι μια μαριονέττα στα χέρια τους και τον καθοδηγούν ανάλογα με τα συμφέροντα τους.  Όπως ο Χίτλερ θεωρούσε τη Γερμανία υπεράνω όλων, έτσι και τα  γεράκια της Αμερικής θεωρούν την χώρα τους  υπεράνω όλων και ολόκληρο τον πλανήτη να τους υπηρετεί. 

Η Ουκρανία είναι πλέον μια νέα αποικία τους και περιμένουν να νικήσει την Ρωσία για να την καταλάβουν και αυτήν. Δεν είναι τυχαία που ο Γάλλος πρόεδρος ως σύγχρονος Ναπολέων επιμένει ακόμα και στη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας καθότι όλοι οι Δυτικοί επένδυσαν δισεκατομμύρια σε αυτή τη νέα τους αποικία. Λογαριάσανε όμως λάθος. Η Ρωσία στην μακρόχρονη ιστορία της απέδειξε σε όλους πως όχι μόνο είναι αήττητη αλλά και ελευθερωτής άλλων λαών. Στον Β’Π.Π. χωρίς την συμβολή της τότε Σοβιετικής Ένωσης και του ηρωϊκού Κόκκινου Στρατού θα κυριαρχούσε στην  Ευρώπη το τέρας του φασισμού και του Ναζισμού.

Οι λαοί οφείλουν να ξεσηκωθούν κατά του νέου ολοκληρωτισμού και των κυβερνήσεων τους σε ΗΠΑ και συλλογική Δύση για να τερματιστούν  οι πόλεμοι και  η Κόλαση επί της γης. Για να επικρατήσει στη γη η Ανάσταση της ειρήνης .