Στρατιωτικό τείχος απέναντι στη Μόσχα στήνει το ΝΑΤΟ: 90.000 στρατιώτες αναπτύσσονται απέναντι στις ρωσικές ταξιαρχίες

Μ.Ζαχάροβα: «Η άσκηση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας δείχνει προετοιμασίες για σύγκρουση με τη Ρωσία»

Στρατιωτικό τείχος απέναντι στη Ρωσία στήνει το ΝΑΤΟ καθότι βλέπει την ήττα της Ουκρανίας να πλησιάζει. Με την πρόφαση των στρατιωτικών ασκήσεων μεταφέρει 90.000 στρατιώτες.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα (4/5), πως η τετράμηνη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Steadfast Defender», κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι απόδειξη ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η Μ.Ζαχάροβα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, το ΝΑΤΟ διεξάγει υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς στηρίζει την Ουκρανία με όπλα, πληροφορίες και οικονομικούς πόρους.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Steadfast Defender.

Σύμφωνα με το σενάριό τους, γίνονται ενέργειες κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και συμβατικών όπλων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου συμμετέχουν 90.000 στρατιώτες.

Εξετάζεται το πώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, εάν ξεσπούσε κάποιος πόλεμος.