Ο Ελένη Θεοχάρους κατακεραυνώνει την πολιτική της Αλβανίας κατά της Ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ηπειρο

Ο Ράμα αυτοακυρώνεται και μαζί ακυρώνει τις προσπάθειες της Αλβανίας για ένταξη στην ΕΕ

 

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR Ελένη Θεοχάρους σε συζήτηση, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφορικά Unknown-1με την έκθεση αξιολόγησης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, με παρέμβασή της κατήγγειλε τον Έντι Ράμα τονίζοντας τα εξής: «Ελέχθησαν πολλά κι εγκωμιαστικά σχόλια για την Αλβανία και την πρόοδο της ως προς τον εκδημοκρατισμό της χώρας, αλλά δυστυχώς για όλους μας, ο Ράμα, με μια και μοναδική φράση, με μία φράση και μόνο, που εκστόμισε στην Πρίστινα τις προάλλες, τα ακύρωσε όλα. ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΑ!».

Η Δρ. Θεοχάρους συνέχισε: «Προσωπικά, ως σκιώδης εισηγήτρια στην έκθεσης, δεν προέβαλα  ενστάσεις, για να βοηθήσω το έργο του εισηγητού, τον οποίον εκτιμώ βαθύτατα. Εντούτοις, είναι σαφές ότι η διεφθαρμένη κυβέρνηση της Αλβανίας – εκτελεστικό όργανο του Ερντογάν – συνεχίζει την εγκληματική της δράση εναντίον της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Οι Έλληνες ζουν μέσα στον φόβο, στερούμενοι όλων  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υφίστανται την βάρβαρη συμπεριφορά των αλβανικών αρχών, οι περιουσίες τους καταπατούνται από το ίδιο το κράτος, ενώ παρεμποδίζεται η εκπαίδευση των παιδιών τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας. Έποικοι μεταφέρονται μαζικά από το Κόσσοβο,  και την Τουρκία στην μειονοτική περιοχή, δεκάδες τζαμιά και ισλαμικά σχολεία κτίζονται παντού, η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού αλλοιώνεται ραγδαία, οι Έλληνες εξωθούνται στην μετανάστευση και συντελείται έτσι η σταδιακή εθνοκάθαρση».

Η κ. Θεοχάρους ολοκλήρωσε κάνοντας σαφές: “Ένα τέτοιο κράτος δεν έχει καμιά θέση στην ΕΕ και κάθε ενταξιακή διαδικασία πρέπει να σταματήσει αμέσως,  μέχρι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ελλήνων σε μια δημοκρατική Αλβανία”.