Ιδού η Συρία, ιδού και το πήδημα !!!

Το Ισραήλ διέβη τον Ρουβίκωνα-Ο κύβος ερρίφθη!

Του Πέτρου Πέτρου

petrosΌσοι σχοινοβατούν γνωρίζουν πολύ καλά πως ένα και μόνον στραβοπάτημα είναι αρκετό για να τελειώσουν όλα στην μαύρη άβυσσο και να πέσουν τελικά με δύναμη στον γκρεμό. Αυτό φαίνεται να συνέβη και με τις αδιέξοδες πολιτικές του Ισραήλ όπου μια «λαμπρή» και ματοβαμένη πανταχόθεν ακροβασία φτάνει στο τέλος της και καλείται να αποφασίσει: Θα κτυπήσει τους S-300 ή όχι;

Είναι καταφανές ότι ένα νέφος αμηχανίας έχει ζώσει το Ισραήλ και την ηγεσία του, που μόνον μέσα στο 2018 είχαν, λέγεται, πραγματοποιήσει 290 επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ τώρα σωπαίνουν εκκωφαντικά και σπαζοκεφαλιάζουν με το πώς θα αντιδράσουν στην κίνηση της Μόσχας να εγκαταστήσει S-300 στην αεράμυνα της Συρίας και ταυτόχρονα να διαμορφώσει τεχνολογικά ένα ενιαίο σύστημα ταυτοποίησης όλων των φίλιων ιπτάμενων μέσων στον εναέριο χώρο της Συρίας, αλλά και σε ακτίνα πέραν των 200 χλμ.

Ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ Λίμπερμαν με μπλόφες και κροκοδείλια δάκρυα για την κατάρριψη του Ρωσικού ΙΛ μέσα από τις ραδιουργίες τους, σπάζοντας την σιωπή και την αμηχανία του, μπροστά στα στραμμένα μάτια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε ότι:

«Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα και θα δράσουμε στρατιωτικά, παρόλο που δεν είμαστε χαρούμενοι από την παρουσία των S-300 στη Συρία».

Για βοήθεια του Ισραήλ πρόστρεξαν αρχικά και οι ΗΠΑ  λέγοντας ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των «αόρατων» F-35 5ης γενεάς (100 εκ το ένα) που θα του παραδώσουν. Αργότερα είπαν ότι πρέπει να τα ξαναστείλουν για δοκιμές μήπως και δεν μπορούν να «γλιστρήσουν» των αναβαθμισμένων S-300, μιας και αυτά δοκιμάστηκαν έναντι αδρής αμοιβής από τους Ισραηλινούς προς την Ελλάδα με τους εν Κρήτη πάλαι ποτέ δικούς μας.

Η Ρωσία, αν δεν ήταν βέβαιη για τις ικανότητες των συστημάτων της δεν θα έκανε την κίνηση εν μία νυκτί. Ο Πούτιν και οι στρατηγοί του σήκωσαν το γάντι από την  δόλια κατάρριψη του ΙΛ-20, η ανοχή και ο εμπαιγμός πλέον τελείωσε, όπως τελείωσε με την Κριμαία και με το «ανίκητο» Ισλαμικό Κράτος. Τώρα μιαν καυτή πατάτα και ένα τρομερό δίλημμα έχουν εναποθέσει στα χέρια του Ισραήλ και των ΗΠΑ: Να αποτολμήσουν κτύπημα κατά των S-300 στην Συρία ή μόνοι τους θα βάλουν οριστικά και τελεσίδικα ταφόπλακα στις αδιέξοδες πολιτικές τους και σε όλη τους την «ένδοξη» διαδρομή;

Τα βλέμματα όλων συνεχίζουν να είναι στραμμένα στον «ακροβάτη». Κάποιοι λένε ότι το Ισραήλ πρέπει να στείλει μόνον δυο F-35 για να δοκιμάσει.Αλλοι μιλούν για πάρα πολλά F-22, F-16 και F-35. Όλες όμως οι υποθέσεις και σενάρια συμπυκνώνονται πλέον σε μία μόνον φράση: Ιδού η Συρία, Ιδού και το πήδημα! Οι πολυτάλαντοι και θαρραλέοι Ισραηλινοί πιλότοι μπορούν άραγε να χορέψουν αυτό τον χορό ή θα προστεθούν τα ονόματά τους σε κάποιο κενοτάφιο;  Ίδωμεν!