Μεσολαβητική προσπάθεια προεδρου ΕΔΕΚ για γεφύρωση της διαφοράς Υπ.Παιδείας – εκπαιδευτικών οργανώσεων

Ο πρόεδρος τη ΕΔΕΚ Μρίνος Σιζόπουλος ξεκίνησε από το πρωί μεσολαβητική προσπαθεια προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων.Μετά  την ολοκλήρωση της απογευματινής συνάντησης που είχε ο κ. Σιζόπουλος με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, δήλωσε:imagew
«Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τόσο τον Υπουργό Παιδείας όσο και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων για την αποδοχή αυτής της μεσολαβητικής προσπάθειας την οποία ανέλαβα κατά την τελευταία συνάντηση που είχα με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Θα πρέπει να πω ότι σήμερα αναλώσαμε τον χρόνο στην ανταλλαγή απόψεων στην προσπάθεια εξεύρεσης μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα.
Η τελική διαπίστωση, μέσα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν σήμερα τόσο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και με τον Υπουργό Παιδείας, είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα τα οποία προέκυψαν μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Όμως και οι δυο πλευρές έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να εμπλακούν εποικοδομητικά σε έναν διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει τελικά στην εξεύρεση αποδεκτής λύσης.
Εκτιμώ ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει. Από τη δική μου πλευρά εξακολουθώ να παραμένω στη διάθεση και του Υπουργού Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων και σε όποιο σημείο του διαλόγου ή της διαδικασίας θεωρήσουν ότι η παρουσία μου και η παρέμβασή μου θα είναι θετική, θα το πράξω».
Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ευχαρίστησαν τον κ. Σιζόπουλο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Παιδείας , Κώστας Χαμπιαούρης, απέστειλε το απόγευμα  την απάντηση του προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε σχέση με το αίτημα των οργανώσεων για να μεταφερθεί η συνάντηση τους από σήμερα και αύριο, όπως αναφερόταν στην τελευταία επιστολή του Υπουργού προς τις οργανώσεις, σε Τετάρτη.Ο Υπουργός στην επιστολή του καθορίζει διαδοχικές συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις την Τετάρτη  και ακολούθως την Πέμπτη κοινή συνάντηση με όλες τις οργανώσεις και εν συνεχεία συνάντηση του με τους οργανωμένους γονείς.