Ελ.Θεοχάρους:«Κανένα γλωσσάριο δεν μπορεί να λειάνει τις οξείες γωνίες της κατοχής»

«Ένα μείζον πρόβλημα που έγινε γνωστό τις τελευταίας μέρες,Unknown-6 γιατί για κάποιους είναι γνωστό εδώ και καιρό, είναι το «Γλωσσάριο» δηλαδή η αλλαγή των πολιτικών ορολογιών που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή δημοσιογραφική πράξη, ούτως ώστε να είναι πιο εύκολος ο επηρεασμός της κοινωνίας και της κοινής γνώμης αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την εισβολή και τη στρατιωτική κατοχή της Κύπρου. »

Τα πιο πάνω αναφέρει η πρόεδρος του Κινηματος Αλληλεγγύη Ελενη Θεοχαρους και σημειώνει:

«Στην πραγματικότητα, και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση και δεν έχει ενημερώσει κανένα, πρόκειται για συνέχιση και όχι για την αρχή μιας προσπάθειας για τον εξωραϊσμό της κατοχής, που άρχισε επί σχεδίου Ανάν και γνωρίζουμε όλοι και τις προσπάθειες της UNOPS και κάποιων άλλων να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να μας κάνουν να ξεχάσουμε την κατοχή. Από τη μια γίνεται μια προσπάθεια για την υποβάθμιση της Ελληνικής συνείδησης, τουλάχιστο σε πρώτη φάση είναι η άμβλυνση της Ελληνικής συνείδησης από το λαό, ως να είναι ο λαός υπεύθυνος για τη μη επίτευξη λύσης, και από την άλλη παραποιούμε συστηματικά την ιστορία, διαγράφοντας σελίδες της ιστορίας, ψηφίζοντας στη Βουλή νόμους οι οποίοι αλλοιώνουν την ιστορία αυτού του τόπου, και χρησιμοποιώντας ορολογίες που δεν συνάδουν καθόλου με τα κατοχικά δεδομένα»
Αυτά ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να αναφέρονται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κατοχικής ηγέτης ως οι δύο ηγέτες της Κύπρου, και αυτό να χρησιμοποιείται όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι μόνο στην Επιτροπή, όχι μόνο στους θεσμούς της Ε.Ε. αλλά και από τον ίδιο τον διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Οι δύο ηγέτες έχει πλέον κατοχυρωθεί ως όρος μέσα στα μαθήματα που διδάσκουν οι πατριάρχες του ενδοτισμού. Πέρα από το γεγονός ότι προσπαθούν να εξαλείψουν τις λέξεις στρατιωτική εισβολή, κατοχή, να ξεχαστούν οι βιασμοί, τα εγκλήματα πολέμου και ο εποικισμός, να μετατραπούν οι παράνομοι έποικοι σε μετανάστες, φοιτητές, εποχιακούς εργάτες, όλα αυτά τα ζητήματα δίνουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος, και είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο» ανέφερε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.
Καταληκτικά, η κ. Θεοχάρους τόνισε: «Να μην ξεχνάμε ότι υπήρξε καταγγελία για την αλλαγή των τοπωνυμίων στα κατεχόμενα, πράξη παράνομη, που δεν επιτρέπεται καν από τον ΟΗΕ αλλά και αυτή η ιστορία ξεχάστηκε και αφέθηκε κάπου σε ένα συρτάρι. Εμείς ως Αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, σε πείσμα όλων αυτών που εξυπηρετώντας το βαθύ ανανικό κράτος γίνονται συνεργοί στην προσπάθεια ο λαός να ξεχάσει, και να αμβλυνθούν οι οξείες γωνίες της κατοχής, να λειανθούν και να γίνει η κατοχή μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αποδεχθούμε. Εμείς δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την κατοχή».