Τα βεγγαλικά, το φόρτε μας …

 

Τα βεγγαλικά και οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι το φόρτε μας. Και ιδιαίτερα οι έρευνες. Μία έρευνα την ημέρα και τα σκάνδαλα τα κάνει πέρα. Ακόμη και όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δια γυμνού οφθαλμού. Καλή ώρα όπως η περίπτωση της Ryanair και η σχέση που ανέπτυξε βεγγαλικά12-150x150με το γραφείο Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης και Συνενταίροι! Τί να διερευνηθεί δηλαδή αν υπήρξε σχέση; Αφού είναι τεκμηριωμένο ότι υπήρξε διά της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το ίδιο το δικηγορικό γραφείο. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λέγεται στην ανακοίνωση, το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας αντιπροσώπευε την Ryan air. Ολα μάλιστα δείχνουν ότι είναι εκείνο το διάστημα που προωθήθηκε η διαδικασία επιλογής ενδιαφερόμενου επενδυτή, μέσω της οποία επκράτησαν η Ryanair και η Aegean και αποκλείστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι υπόλοιποι. H KPMG τα έχει γραπτώς αυτά. Αμ το άλλο! Η επίσκεψη Ο’ Λίρι στο Προεδρικό και η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον Υπουργό Οικνομικών στις 8 Οκτωβρίου;

Αραγε τί συζητούσαν; Μήπως για τις νέες τάσεις της μόδας ή αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό;

Λεο

Αν δεν είναι αυτοί που είναι, θα τους επέλεγαν;

Οπως και να χουν τα πράγματα τις απορίες μας τις έχουμε. Για παράδειγμα αν ο Νίκος Αναστασιάδης δεν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Ryanair θα επέλεγε το γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ - ÄÉÁÃÃÅËÌÁ ÃÉÁ ÅÐÅÔÅÉÏ ÁÍÅÎÁÑÔÇÓÉÁÓκαι Συνεταίροι για να την αντιπροσωπεύσει στη διαδικασία επιλογής επενδυτή, ανάμεσα σε τόσα και τόσα δικηγορικά γραφεία; Ηταν τυχαία άραγε αυτή η επιλογή, έστω και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου;

Η ίδια απορία βεβαίως ισχύει και για το δικηγορικό γραφείο του συζύγου και της θυγατέρας της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας. Αν δεν ήταν ο κ. Γιωρκάτζιης σύζυγος της Διοικητού και αν δεν υπήρχε ως συνδετικός κρίκος των δύο η θυγατέρα ο κ. Βγενόπουλος θα επέλεγε αυτό το γραφείο ανάμεσα σε τόσα και τόσα άλλα; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.  Πάντως, στην Κύπρο των …αγγέλων ζούμε!

Λεο

Εκλεισε το θέμα

Για το Προεδρικό έκλεισε το θέμα. Από την ώρα που μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη επήλθε συμφιλίωση και συνήφθη νέο συμβόλαιο όλα τα προηγούμενα τα πήρε το ποτάμι.x75nfy0t72stqd2sohsv_400x400 Και τους θυμούς και τα τασάκια και τις κουβέντες παραπάνω. Η φουρτουνιασμένη θάλασσα έγινε ξανά λάδι. Το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν ότι δεν συμφέρει να οξύνεται η αντιπαράθεση γιατί μπορεί να βγουν άπλυτα στη φόρα εκατέρωθεν. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν μάθαμε ούτε ποιος εκβίασε ποιον και γιατί, ούτε ποιος εξαγοράζετια και ποιος δεν αγοράζεται. Πάντως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην μεγάλη πλειοψηφία τους ακολούθησαν την προσταγή:  το θέμα έκλεισε. Εστω κι αν τα ερωτήματα παραμένουν ανοικτά. Ιδιαίτερα το ΡΙΚ συμμορφώθηκε πρώτο και καλύτερο. Οτι πει ο λόφος.

Λέτε ο Μακάριος   την Παρασκευή στη Βουλή να σπάσει τα αυγά και να γίνει καμιά ομελέτα, όπως αυτήν που θέλει να κάνει ο Σωκράτης στο ΡΙΚ;

ΜΔ

Τα €100 εκ. του ΡΙΚ

Καλά ρε παιδιά εκεί στο ΡΙΚ! Πως έγινε έτσι και εξαφανίστηκαν €100 και πλέον εκατομμύρια από το ταμείοpragmata-kai-thaymata-ergazontai-eikonika-kai-chrysoplironontai-sto-rik-th συντάξεων και υπάρχει κίνδυνος   να μην μπορεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή του;Εγινε μέχρι σήμερα κάποια έρευνα (εδώ σηκώνει μεγάλη έρευνα) για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πουθενά ευθύνη, αν έφταιξε κάποιος και ποιος;” . Δεν θα ‘ πρεπε μέχρι τώρα να υπήρχε ένα πόρισμα που να δείχνει ποιος ευθύνεται γι αυτή την ωρολογιακή βόμβα που κινδυνεύει να ανατιναχθεί; Δεν είναι στραγάλια ούτε μπον μπον που χάθηκαν! Είναι €100 εκατομμύρια!

Εδώ που τα λένε τί είναι 100 εκατομμύρια, μπροστά στα δισεκατομμυρία που άλλοι λεηλάτησαν. Τα πάντα είναι σχετικά που έλεγε και ο μέγας Αίσταϊν!

Λεο

Τα αεριωθούμενα καθηλώθηκαν!

Georgios_Lakkotrypis-profile

Σε μια βδομάδα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 12%%. Διεθνώς όμως. Εδώ είναιΚύπρος και δεν μας πιάνει το σύστημα.Εδώ Τα τάνκερ με τα νέα φορτία είναι βραδύκαυστα, άστε που καθυστερούν πολύ να ξεκινήσουν. Τα αεριωθούμενα χρησιμοποιούντα μόνο όταν   οι τιμές απογειώνονται.

Ο Κ. Λακκοτρύπης   μην πείτε παρακολουθεί στενά την κατάσταση! Δεν του ξεφεύγει τίποτα. Οι εταιρείες καυσίμων στο νησί μας είναι πολύ ευχαριστημένες που λλόου του!

Λεο

Σπουδαία προσωπικότητα

Μολύ σπουδαία προσωπικότητα αυτός ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ.angelos_loizou_photo_FINAL Μεγάλη μάρκα, που λέμε στην καθομιλουμένη. Επειδή δέχθηκε κριτική από συγκεκριμένη εφημερίδα για πράγματα και εύνοιες που προώθησε στον Οργανισμό που ορίστηκε να διοικεί και είναι άσχετες με το δημόσιο συμφέρον, αποφάσισε αυταρχικά να κόψει τη διαφήμιση. Για να τους εκδικηθεί δήθεν. Το ίδιο έπραξε πρόσφατα και με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΟΤ, τον οποίο δοκίμασε να εκπαραθυρώσει επειδή δεν τον πάει. Θέλει το πεδίο ελεύθερο να μπορεί να αποφασίζει και να διατάσσει να κάνει τα …ωραία του και να εισπράσσει χειροκροτήματα. Ετσι θα πάει ο τουρισμός μας μπροστά; Με τέτοιους ανθρώπους και ήθη κάθε φορά δυστυχώς θα πατώνουμε.

Πας

Οι πολυτάλαντες παρουσιάστριες

Πολλές αλλαγές εκεί στο ΡΙΚ. Περίμεναν την Αιμιλία να τους πει το τελευταίο αντίο και έκαναν ανανέωση. Τα ντεκόρ, τη μουσική, την τηλεπαρουσιάστρια που τη μάθαμε από τα μπισκοτάκια rik_607_421_577_324με τα οποία προγευμάτιζε σε μια διαφήμιση. Εκεί στο ΡΙΚ ο επαγγελματισμός πάει με όλα. Βλέπεις τη μια παρουσιάστρια τη μια να χορεύει ζείμπέκικα και να κάνει ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές με λαμέ και βαψίματα λές και βρίσκεται σε σκυλλάδικο   και την άλλη παρουσιάζεται ως σκληρή και άτεγκτη δημοσιογράφος hqdefaultαπέναντι σε όσους αντιπολιτεύονται το κυβερνητικό σχήμα. Και στο Ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση.Αυτό είναι που λέμε πολυπρόσωπα και πολυτάλαντα άτομα που δράττουν κάθε ευκαιρία για να μας ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους. Ολα τα μπορούν!  Φαίνεται ότι κάποιες που δίνουν την εντύπωση ότι καβάλησαν το καλάμι, θέλουν να δώσουν διαπιστευτήρια πίστης και αφοσίωσης στους πολιτικούς τους προϊσταμένους  για να πάρουν το κατι τις τους και να κάνουν τις ντίβες , αποπνέοντας θράσος και αλαζωνεία.

Οσο για την Αιμιλία, όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Πόνταρε να τα πάρει όλα μαζεμένα γιατί πιστεύει ότι θα καταλήξει θετικά η αγωγή που κίνησε κατά του ΡΙΚ. Ομως η απουσία από το γυαλί θα της στοιχίσει πολύ.

Λεο