Στον 14ο αιώνα ανάγονται τα οστά που εντοπίστηκαν σε σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στις Αρόδες


Tα οστά που εντοπίστηκαν από γυναίκα στο σπήλαιο δίπλα από το μικρό imagew-5.aspxμονόκλιτο εκκλησάκι που  είναι αφιερωμένο στην Παναγία Χρυσοσπηλιώτισσα και κτίστηκε το 1947 σε έναν όμορφο περιβάλλοντα χώρο στις Πάνω Αρόδες  ανάγονται στον 14ο αιώνα σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενήργησαν λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων και Ανθρωπολόγος.

Κατόπιν τούτου τα οστά μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για Επιστημονικές εξετάσεις ενώ στην συνέχεια θα τύχουν μελέτης και από τους ειδικούς του τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η σκηνή χθες είχε τεθεί υπό φρούρηση , σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της κοινότητας Πάνω Αρόδων Ματθαίο Στεφάνου μετά την εξεύρεση οστών. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως οι λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων αλλά και ο Ανθρωπολόγος αναμένονται από εβδομάδα για περαιτέρω εξετάσεις στο μέρος.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση ξεκίνησε μετα από επιμονή γυναίκας ότι οραματίσθηκε αγγέλους που της υπόδειξαν πως στο συγκεκριμένο σημείο βρισκονται τοιχογραφίες και ανθρώπινα οστά .

Αν και οι αναφορές της γυναίκας αντιμετωπίσθηκαν με δυσπιστία αρχικά, εντούτοις, με τη συνοδεία αστυνομικών και μελών της κοινοτικής Αρχής Αρόδων την περασμένη Πέμπτη , η γυναίκα υπέδειξε το σημείο όπου βάσει του οραματισμούς της υπήρχαν τα ανθρώπινα οστά. Η ανασκαφή που ακολούθησε, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια, αποκάλυψε όντως πέντε ανθρώπινα κρανία και αριθμό άλλων οστών.

Αστυνομική δύναμη παρέμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη σκηνή,  και την Πρασκευή ξεκίνησαν ειδικές εξετάσεις από ανθρωπολόγους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και από λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων που ενημερώθηκαν σχετικά για διενέργεια περαιτέρω ερευνών γύρω από την ασυνήθιστη υπόθεση. Προ μηνός περίπου, στο ίδιο εκκλησιαστικό σημείο των Αρόδων είχε επίσης εντοπισθεί μικρός αριθμός ανθρωπίνων οστών που παραλήφθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.