Απολύθηκε ο στρατιωτικός του ΝΑΤΟ που απεικόνισε τους Ατατούρκ και Ερντογάν «σε χάρτη εχθρών»

Το ΝΑΤΟ απέλυσε έναν στρατιωτικό αξιωματούχοο οποίος χρησιμοποίησε φωτογραφίες 2315707του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και του Ταγίπ Ερντογάν σε «χάρτη εχθρών» στη διάρκεια άσκησης στη Νορβηγια,  όπως ανέφερε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NTV στις 17 Νοεμβρίου, επικαλούμενος το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Χθές , ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είχε αποσύρει 40 στρατιώτες από στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, αφού ο ιδρυτής της χώρας και ο ίδιος απεικονίστηκαν ως «εχθροί».Διερωτήθηκε μάλιστα τι είδους σύμμαχοι είναι όταν τους απεικονίζουν ως «εχθρούς»

Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε το Σάββατο  τη συγγνώμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μετά την εμφάνιση του ονόματός του σε ένα «πίνακα του εχθρού» σε μία άσκηση, λέγοντας πως αυτή η ασεβής συμπεριφορά δεν μπορεί να συγχωρεθεί τόσο εύκολα.

«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ χθες. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.
«Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη», είπε.