Επιστροφή στις λάμπες πετρελαίου

Υποτίθεται πως δεν θα κόβουν το ρεύμα στους ανθρώπους που είναι άνεργοι και δυσκολεύονται. Και 0083001bυποτίθεται ότι θα βλέπουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να μπορεί να δίνεται μια ανάσα σε συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα, ώστε να γίνεται διακανονσιμός πληρωμή ςτου ηλεκτρισμού με δόσεις. Αυτό έλεγαν δημοσίως! Όμως ούτε το ένα γίνεται, ούτε το άλλο!Αυτές τις μέρες υπάρχει μια αδίστακτη εκστρατεία διακοπής τους ηλεκτρισμού σε όποιον δεν πληρώνει, ανεξαρτήτως αν αδυνατεί να βάλει ψωμί στο τραπέζι του. Μας το δήλωσαν άλλωστε! Η ΑΗΚ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Αυτοί βέβαια που παίρνουν τις αποφάσεις και κοιτάζουν το δύστυχο κόσμο αφ υψηλού δεν έχουν πρόβλημα. Και τους μισθούς τους έχουν και τα ωφελήματά τους και τα εφάπαξ τους και τα ταμεία τους και όλα. Αλίμονο στον απλό τον κόσμο, τον άνεργο και τον ξεχασμένο που ανάβει κεριά για να ζεσταθεί και επαναφέρει στη ζωή του τις λάμπες πετρελαίου… Το καλό μας κράτος φροντίζει για την …ευημερία μας.

Λεο

 

 

Πληρώστε τον πιλότο!

Ο δεινός νομικός σύμβουλος των Κυπριακών Αερογραμμών, ειδοποίησε την διεύθυνση της Ετιαρείας ότι πρέπει να ξεκινήσει να πληρώνει τον πιλότο που κέρδισε την αγωγή κατά της εταιρείας wwgibvocew50bc98c9ab067του (Χρύσος Χατζηχρυσάνθου) ένα ποσό γύρω στις 30,000 ευρώ συν 22,000 περίπου για δικαστικά έξοδα. Τα ποσά αυτά είναι μόνο ένα μικρό προγευματάκι καθότι αντιστοιχούν μόνο στο 2005, ενώ εκκρεμούν και τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι το 2014 που αντιλαμβάνεστε ότι θα πολλαπλασιαστούν επί εννέα χρόνια. Και να φανταστείτε ότι παρόμοιες αγωγές έχουν γίνει από την μεγάλη μάζα των πιλότων, οι οποίοι λογικά θα ακολουθήσουν και θα εισπράξουν ανάλογα ποσά μόλις έλθει η σειρά τους.

Πάντως ο μεγαλοδικηγόρος και παμμέγιστος συμβουλάτορας   της Εταιρείας έδωσε τη μάχη και απλώς την έχασε,. Όπως και άλλες, για τις οποίες καλείται η εταιρεία να καταβάλλει αποζημιώσεις εκατομμυρίων. Τα καταφέρνει ο αφιλότιμος!

ΜΝ

 

 

Σαν ήρωας…

Σαν ήρωας φάνταζε ο Μέγας Δήμαρχος που δήλωνε ότι δεν παραιτείται! ΣΑΒΒΑΣ ΒΕΡΓΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗΤί δύναμη, τί θάρρος, τί   αρετή! Να θέλουν να του κάνουν πολιτικό πραξικόπημα και να προτάσσει το στήθος του και να αντιστέκεται. Να τον κατηγορούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι κι αυτός να τους αντιμετωπίζει με σθένος.Μονος του! Εχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη μας και πιστεύει πως αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια!

Με τέτοια θρασύτητα και τόοοση δικαιοσύνη τυφλή και ολόστραβη τα πάντα μπορείς να τα περιμένεις .

Λεο

 

Κοράκας κοράκου

Πάντως ο καλός ο Δήμαρχος δεν πήρε κανένα μαζί του. Δεν άνοιξε το στοματάκι του να πει kerdoskopika-fund-korakia-epitithentai-xana-stin-ellada-1-315x236κιχ για τους συνεργάτες τους! Ολοι κρεμόντουσαν από το στόμα του μην τύχει και βγάλει κανένα απλυτο και βρομίσει η αίθουσα. Τελικά έμειναν όλοι καθαροί, ατσαλάκωτοι και παρφουμαρισμένοι. Και αναλώνονται τώρα στο πως θα υπηρετήσουν γνήσια και ανιδιοτελώς τα συμφέροντα του Δήμου τους.

Κι όσοι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα βράδυα να κλείσουν μάτι , αναστέναξαν με ανακούφιση και κοιμήθηκαν το βράδυ σαν αγγελούδια.

Κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι… που λένε και στα χωριά.

Πας

Ο Λίο τα κατασπάραξε…

Αυτή τα έστειλε, στο Προεδρικό δεν τα βρίσκουν. Και το πρώτο version και το δεύτερο version. ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÈÅÓÌÙÍ - ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁ ×ÑÕÓÔÁËËÁ ÃÉÙÑÊÁÔÆÇ(αχ αυτές οι αγγλόφωνες εκδοχές) άνοιξε η γη και τα κατάπιε! Ο Φιλελεύθερος πάνως και ο Πολίτης τα βρήκαν και τα δημοσίευσαν ταυτόχρονα στην πρώτη σελίδα τους με τον ίδιο μάλιστα τίτλο. Τί τέλειος συντονισμός! Η Καθημερινή (online) έμεινε πίσω, προφανώς γιατί πολύ της μπήκε της Χρυστάλλας. Στο Προεδρικό πάντως τα έχουν κάνει όλα φύλλο και φτερό όμως ούτε ίχνος από συμβόλαια. Κάποιοι παρατρεχάμενοι εκεί στο λόφο πιστεύουν πως είτε τα πήρε μαζί του στις Βρυξέλλες ο Μακάριος κατα λάθος, με άλλα έγγραφα που ακόμη δεν ξεπακέταρε, είτε τα βρήκε στο διάβα του ο Λίο και τα κατασπάραξε. Για να μην εκτεθούν οι μαστόροι του δηλαδή…

Λεο

Το δούλεμα συνεχίζεται…

Οπου πάει αυτό το παιδί όλο σοβαρές δουλειές αναλαμβάνει. Ηταν στο Προεδρικό, τον έβαλαν να κρίνει τα δύο συμβόλαια της Γιωρκάτζιη και να αποφανθεί αν   το ξεχείλωμα του μισθού της της ταιριάζει καιx75nfy0t72stqd2sohsv_400x400 αν όλες οι πρόνοιες είναι εντάξει. Τόσο πολύ εμπιστεύτηκαν τις …νομικές του γνώσεις! Πήγε στις Βρυξέλλες κι αμέσως τύλιξε τα μανίκια πάνω και αφοσιώθηκε στη νέα του δουλειά. Να φανταστείτε ότι ακόμη δεν κατάφερε να ξεπακετάρει τα ρούχα του και   έχετε την απαίτηση να έλθει Κύπρο και να απαντά σε ερωτήσεις στη Βουλή , στην παρουσία μάλιστα και δημοσιογράφων ; Θα αστειεύεστε βεβαίως! Ηδη, ο τύπος άρχισε να βάζει και όρους για να μας κάνει η μεγαλειότητά του το χατήρι!

Αν ήταν να ρθει , δεν θα τον κατονόμαζαν ως τον άνθρωπο που χειρίστηκε το συμβόλαιο. Επρεπε να πουν ένα όνομα εφόσον   λίγοι πιστεύουν στα φαντάσματα. Είπαν λοιπόν πως ο Μακάριος το κανε γιατί εκεί που τον έστειλαν μπορεί να την σκάει. Και επειδή έχει για προστάτη του κοτζάμ πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και νυν Επίτροπο που καταγοήτευσε την Ευρώπη, δεν θα του δώσει άδεια να προσέλθει . Θα τον ταράζει τάχα μου στη δουλειά , μια ζωή θα είναι συνεχώς απασχολημένος και δεν θα μπορεί.

Και το δούλεμα, φυσικά, θα συνεχίζεται.