Κάποιοι στην Πάφο έχασαν τον ύπνο τους

Φαίνεται πως το   έργο στην Πάφο τώρα αρχίζει. Και θα βρεθούν πολλά κομάτια από το παζλ που λείπουν για να δούμε ολοκληρωμένη την ταινία. prasino-fos-apo-eisangelia-ekdosi-entalmatos-kata-verga-thΑν όντως ο Δήμαρχος της πόλης αποφάσισε να ανοίξει το στοματάκι του θα τσαλακωθούν πολλοί. Κάποιους που βοηθούσαν στην …κουζίνα τον αρχιμάγειρα μπορεί να τους πάρει και το ποτάμι.

Ας ελπίσουμε όμως ότι αυτά που θα ακούσουμε δεν θα είναι κουβέντες του καφενέ, αλλά θα εμπεριέχουν ονόματα,   και διευθύνσεις μαζί με τεκμήρια. Πάντως κάποιοι που δίσταζαν να του ζητήσουν παραίτηση ή τον έτρεχαν ξοπίσω μέχρι την τελευταία στιγμή έχασαν τον ύπνο τους. Τί άραγε να φοβούνται σε ένα Δήμο που ο ένας χόρευε και οι άλλοι μέχρι προσφάτως βαρούσαν παλαμάκια;

Πάν

 

Θα πει τελικά τί εννοούσε η Διοικήτρια;

Σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες που επικαλέστηκαν πληροφορίες από την πηγή έγινε πρόβλεψη πως ο Μακάριος Δρουσιώτης μάλλον δεν θα παραστεί στην συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της ερχόμενης Τρίτης για να καταθέσει σχετικά με το συμβόλαιο της κας Γιωρκάτζιη.r720_GIORKATZH Ο άνθρωπος μόλις πήγε στις Βρυξέλλες και πριν ακόμη ξεπακετάρει θα τον φέρουμε πίσω; Είναι κρίμαν, είναι και έξοδα…. Πάντως χωρίς τον   Μακάριο ο γρίφος για τα δύο συμβόλαια, την αφαίρεση της πρόνοιας για το ασυμβίβαστο και την πυραυλική αύξηση του μισθού θα μείνει άλυτος και το σήριαλ θα συνεχίζεται.

Με τον Μακάριο ή χωρίς τον Μακάριο ελπίζουμε τα μέλη της Επιτροπής να ζητήσουν να πιο επίμονα να απαντηθεί το ερώτημα -για να μάθουμε και εμείς- τί εννοούσε η Διοικήτρια  όταν έλεγε πως γίνεται μια προσπάθεια για εκφοβισμό της και εκφοβισμό της Κεντρικής Τράπεζας, και ότι “αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα να ξέρουν η Διοικητής δεν εξαγοράζεται”. Ποιοι είναι αυτοί κυρία Γιωρκάτζιη μας; Ανοίξτε επτιέλους το στοματάκι σας. Ο Βέργας είπε πως θα το πράξει!

Λεο

 

Τα γεράκια επί το έργον

Οι επενδύσεις σε παραδοσιακές αγορές δισθνώς δεν προσφέρονται , γι αυτό και η Τράπεζα Κύπρου ήταν για τον κ. Ροςς και την παρέα του …κελεπούρι.   Επεσαν πάνω της σαν γεράκια και τώρα περιμένουν το πτώμα για να το κατασπαράξουν. Λέτε να ναι τυχαίες όλες αυτές οι πιέσεις για εκποιήσεις ακινήτων, επαναξιολογήσεις περιουσιών κτλπ;marketnews_wilbur_ross

Τα αρπαχτικά ξέρουν πού να βρίσκουν την τροφή τους. Εχουν μαζέψει μεγάλη πείρα σε χώρες που χρεοκόπησαν όπως η Αργεντινή, η Ιρλανδία και άλλες και ξέρουν να βάζουν το χρήμα τους όταν οι τιμές φθάνουν σε επίπεδα ξεφτίλας. Για να χουν μάξιμουμ αποδόσεις και υπεραξίες. Είδαμε κι άλλους Δαναούς που μας έφεραν δώρα και μας καλόπιασαν πως μας συμπεριφέρθηκαν. Το έργο που θα επιτελέσουν αυτοί ακόμη ψήνεται…Το σίγουρο είναι πως θα μας κάψει.

ΜΝ

Τα θέλγητρα της Αλκής

Πολλά φαίνεται πως ήταν τα θέλγητρα της Αλκής! Λειτουργούσε σαν μαγνήτης. Μόνο ένας πολύ πολύ ερωτευμένος με την ομάδα θα ακουμπόύσε στο σωματείο τόσο μεγάλα ποσά σαν αυτά που είδαμε να δημοσιεύονται στον Τύπο. Κι υπάρχουν κι άλλα που ακόμη διερευνώνται και είναι ακόμη πιο μεγάλα! Και να φανταστείτε ότι τα μεγάλα αυτά δώρα έρχονταν κατευεθείαν όχι από την έδρα της ομάδας, αλλά από την ωραία Πάφο του Σάββα Βέργα. Εκείνο το Αποχετευτικό σύστημα (μην πάει ο νους σας στο Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο του Καντακουζηνού) φαίνεται πως αντί βόθρους διακινούσε υπογείως τον Πακτωλό ποταμό.

Κάποιοι λένε τα έπαιρναν. Εγώ δεν πιστεύω. Σε αυτό τον τόπο δεν γίνονται τέτοια πράγματα…Απλώς εκφράζεται μεγαλοπρεπώς η αγάπη του ενός προς τον άλλο με ακριβά και μεγάλα δώρα! Δεν είναι συγκινητικό;

Πας

Για κυνήγι στην Αλεξανδρούπολη

Το άκουσα και δεν το πίστευα. Ο Χάρης μαζί με το Λακκοτρύπη πήραν τα κυνηγετικά τους, φόρεσαν τις εξαρτήσεις τους έβαλαν τη βούρκα τους και πήγαν για κυνήγι! Georgios_Lakkotrypis-profileΟχι βεβαίως newego_LARGE_t_1101_54214515στα όρη και τα παραρά της Κύπρου για όνομα του Θεού- η κυπριακή ύπαιθρος τους πέφτει λίγη. Πήγαν, παρακαλώ, για ένα Παρασκευοσαβατοκύριακο ιγκόγνιτο στην Αλεξανδρούπολη! Εκεί να δεις κυνήγι! Καλά λαγούς όσους θέλεις, όμως επικεντρώθηκαν στο αγριογούρουνο και στα ζαρκάδια. Η πηγή μας δεν γνώριζε την ποσότητα του θηράματος που περισυνέλλεξαν.Οχι θα κάτσουν να σκάσουν με τους προϋπολογισμούς τον ΚΟΤ, τον Χαννίδη, τα αέρια και την Τρόϊκα. Τα αρχοντόπουλα   θέλουν να ξεδίνουν που και που, όπως οι πρίγκηπες στα παραμύθια.

Λεο

 

Εργασιακός μεσαίωνας

Οδεύουμε τελικά προς εργασιακό μεσαίωνα. Κάποιοι εργοδότες έχουν κυριολεκτικά αφηνιάσει και νομίζουν πως οι εργαζόμενοί τους είναι δούλοι . Ιδιαίτερα σε μικρές επιχειρήσεις απολύουν συνεχώς και τις εργασίες που έκαναν οι απολυθέντες τις φορτώνουν σε αυτούς τους τυχερούς-άτυχους που παραμένουν στο πόστο τους. Η εκμετάλλεση ανθρώπου από άνθρωπο δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

ΜΝ