Το ΑΚΕΛ για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Το ΑΚΕΛ με δήλωση του Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, Νφερόμενος στην πρόταση νόμου που προτίθεται να καταθέσει το ΔΗΚΟ χαιρετίζει το γεγονός λέγοντας  ότι «όσα για τουλάχιστο τρία χρόνια φωνάζουμε και καταγγέλλουμε, σήμερα υιοθετούνται.Και προσθέτει:images
«Το ΔΗΚΟ έχει ανακοινώσει πρωτοβουλία για αντιμετώπιση προβλημάτων των εκτάκτων, συμβασιούχων και αντικαταστατών εκπαιδευτικών όπως αυτά προκύπτουν μέσα από το Νέο Σύστημα Διορισμών. Χαιρετίζουμε ειλικρινά το γεγονός ότι όσα για τουλάχιστο τρία χρόνια φωνάζουμε και καταγγέλλουμε, σήμερα υιοθετούνται. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε  κάποια πράγματα:
Τα προβλήματα με τους αορίστου χρόνου εκπαιδευτικούς ήταν εκεί  όταν και όσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία της Βουλής και κυρίως τα κόμματα ΔΗ.ΣΥ. – ΔΗΚΟ τα αγνοούσαν. Άλλωστε έτσι περάσαν με πλειοψηφία τόσο η νομοθεσία όσο και οι κανονισμοί, αγνοώντας τους εκτάκτους, συμβασιούχους και αντικαταστάτες: με τις ψήφους των κομμάτων ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ.
Δεύτερο: η πρόταση για επέκταση της μεταβατικής περιόδου κατατέθηκε από το ΑΚΕΛ ως τροποποίηση του νομοσχεδίου που κατάθεσε η κυβέρνηση για το Νέο Σύστημα Διορισμών και καταψηφίστηκε από τα κόμματα ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ. Τώρα αυτή η πρόταση, η οποία καταψηφίστηκε πριν δύο περίπου χρόνια, είναι μια από τις δύο εισηγήσεις του ΔΗΚΟ. Ας είναι. Εμείς χαιρετίζουμε την υιοθέτηση της θέσης μας από το ΔΗΚΟ. Έστω και τώρα.
Η πρόταση για να καταστούν οι εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί για να μπορέσουμε να την κρίνουμε, ξεκαθαρίζοντας ότι επί της ουσίας αυτή ήταν η θέση μας όλα αυτά τα χρόνια. Όμως πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι νομοθεσία για τους αορίστου χρόνου εργαζομένους, στη βάση ευρωπαϊκής οδηγίας, υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει είναι σεβασμός της νομοθεσίας από τους κυβερνώντες.
Εμείς υπήρξαμε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Τα λέγαμε εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Δυστυχώς η πλειοψηφία της Βουλής, τα κόμματα ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και οι κυβερνώντες, επέλεξαν ένα δρόμο που θυματοποιεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες για χιλιάδες υποψήφιους.
Εμείς είμαστε έτοιμοι, όπως στην πράξη έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα, να στηρίξουμε επίλυση, με δίκαιο τρόπο, των προβλημάτων των εκπαιδευτικών.»