Ενδιαφέρον από 17.417 υποψηφίους για εξετάσεις με το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

 

Συνολικά 17.417 υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.imagew

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «ο τελικός αριθμός των υποψηφίων που θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις αναμένεται να είναι μικρότερος, αφού σε ορισμένες ειδικότητες δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις, λόγω του μικρού αριθμού διαθέσιμων θέσεων, μικρότερος από έξι».

Προσθέτει ότι «δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις έχουν μόνον όσοι υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στον Πίνακα Διορισίμων στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), εντός των καθορισμένων ημερομηνιών.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις θα γίνει ηλεκτρονικά από τις 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 13:00 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 και ώρα 14:00, αναφέρει η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά μόνον, σε τρία στάδια, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http://diorisimoi.moec.gov.cy

Στο πρώτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α θα πρέπει να δημιουργήσει ηλεκτρονικό λογαριασμό πρόσβασης στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία με τα οποία έχει υποβάλει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΕΕΥ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι απαραίτητο ο/η κάθε υποψήφιος/α να διαθέτει προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Στο δεύτερο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό του/της ταχυδρομείο (email) θα προχωρεί στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του/της επιλέγοντας τον σύνδεσμο ενεργοποίησης που θα του έχει αποσταλεί από το σύστημα στο στάδιο ένα.

Στο τρίτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του/της ταχυδρομείου, καθώς επίσης και τον κωδικό πρόσβασης που δημιούργησε στο στάδιο ένα,  θα αποκτά πρόσβαση στην αίτηση, την οποία και θα συμπληρώνει.

Ο/Η υποψήφιος/α, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του/της, θα μπορεί να εκτυπώσει αντίγραφο της αίτησης. Το σύστημα θα αποστέλλει αυτόματα αντίγραφο της αίτησης και στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπέβαλε ο/η υποψήφιος/α.

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει απαραιτήτως να καταβάλει τα καθορισμένα από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας τέλη τα οποία είναι δυνατόν να πληρωθούν μέσω του συστήματος της JCC (https://www.jccsmart.com) με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, όπως και μέσω των Εμπορικών Τραπεζών και Συνεργατικών Ιδρυμάτων της Κύπρου χρησιμοποιώντας τον κωδικό αίτησης.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της πληρωμής, καθώς επίσης και ο κωδικός αίτησης θα αναγράφονται στο αντίγραφο της αίτησης που υπέβαλε ηλεκτρονικά ο/η υποψήφιος/α.

Η πληρωμή των τελών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται με την απαραίτητη πληρωμή, εντός της προκαθορισμένης περιόδου, θα ακυρωθούν αυτόματα από το σύστημα και ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

Το ΥΠΠ για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης των υποψηφίων θα λειτουργήσει για το σκοπό αυτό ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με αριθμό 80008844, με στόχο την παροχή περαιτέρω πληροφοριών προς τους υποψηφίους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, καθώς επίσης και την παροχή βοήθειας για την επίλυση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν.

Η γραμμή υποστήριξης θα λειτουργήσει από τις 17/7/2017 μέχρι τις 4/8/2017 (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 3:30 μ.μ. Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Εξετάσεων και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο drsm-help@schools.ac.cy.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων, μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ανακοινώσει το Πρόγραμμα των Εξετάσεων για όλες τις ειδικότητες. Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων  και τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων,  θα αποσταλεί στους υποψηφίους το δελτίο συμμετοχής τους στις εξετάσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει την ημερομηνία και την ώρα των εξετάσεων, καθώς επίσης και το Εξεταστικό Κέντρο όπου θα παρακαθίσουν για την Εξέταση του κάθε αντικειμένου εξέτασης.

Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, 2017.

Προτρέπονται οι υποψήφιοι όπως παρακολουθούν σε τακτική βάση την ιστοσελίδα  http://diorisimoi.moec.gov.cy που αφορά στις Γραπτές Εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση.