Θυσιάστηκα για τη μητέρα μου …

Σίγουρα η κινηματογραγική Μάρθα Βούρτση δεν θα έχυνε τόνους δακρύων αλλά θα ξελιγωνόταν στα γέλια αν εβλεπε  τα  τόσα αντινομικά ευτράπελα που συμβαίνουν στην Κύπρο. page70_1Μια μάνα να επικρίνεται για τις πράξεις της να ερωτάται και να μην απαντά στα ουσιώδη ερωτήματα που της θέτουν  και αντι  να δώσει την παραίτηση της βλέπουμε τη   θυγατέρα να «θυσιάζεται»  για τη μητέρα της .

Η μοιροκτυπημένη  από βάσανα και καημούς Μάρθα Βούρτση δεν έπαιξε ποτέ της ένα τέτοιο σενάριο .Αντίθετα πάντα η ίδια κολυμπώντας  μέσα σε ποταμούς δακρύων έτρεχε  με τον Ξανθόπουλο της να θυσιαστεί για το παιδί της. Και την τελευταία στιγμή μπροστά στον γκρεμμό ένα μαγικό χέρι την γλύτωνε από το μοιραίο για να ακολουθήσει ένα happy end επι σκηνής.

XANTO_MARTHA335_bΑλλά τώρα φευ! Αλλοι καιροί άλλα ήθη. Θα θυσιάσει το συμβόλαιο της ( που ουδείς γνωρίζει ποιός το άλλαξε ) με  τις εξωφρενικά ψηλές  απολαβές , τη λιμουζίνα με τον σωφερ και το καπάρτισμα; Μα επελλάνετε σιόρ.Είδε και απόειδε η Κυπρία Μάρθα Βούρτση  να ανέβει σε αυτό το ψηλό σκαλοπάτι.Τόσες «θυσίες» τόσα τρεχάματα , τόσα δάκρυα  για τη θέση και τώρα να την κλωτσήσει;Και ας τον να λέει ότι θελει ο Νασουσύρω-τοτασάκι..

«Αμάρτησε» για το παιδί της…Και τώρα η σειρά του παιδιού να «θυσιαστεί»…για τη μάνα.

Γκ.

 

 

Οχι κύριοι, ο Χριστοδουλος δεν θέλει χάρες…christodoulou_0

Ο πρώην διοικητής της Κ.Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου  αρνήθηκε να μπει στην ανοικτή φυλακή και θα παραμείνει  στην κλεστή μέχρι να λήξει η ποινή φυλάκισης του.Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως ο Χρστόδουλος δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά χάρη  από τους αχάριστους πρώην συνεργάτες του.Και όπως λέγεται έχει πολλά για τη γούνα πολλών και από το κυβερνητικό και από το μη κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τον τίτλο της «μητέρας Τερεζας« την εποχή που   διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΔΗΣΥ -Κληρίδη δεν τον κατάκτησε τυχαία.Κουτσοί, στραβοί, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι,  στον Αγιο Τερέζο πήγαιναν…

Αχ.

 Τρόικα εσωτερικού και τρόικα εξωτερικού

Η τρόικα  εξωτερικού εχει αναβάλει την αναχώρηση της και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη προκειμένου να προσθέσει  διάφορες εποικοδομητικές ασάφειες  στο πλαίσιο αφερεγγυότητας που συζητησε με τους r720_TROIKAτεχνοκράτες των κομμάτων (πλην ΑΚΕΛ) για  να το κανουν πθο ευπεπτο και να το  καταπιούν πιο εύκολα. Τόσα και τόσα  τους έπεισαν να καταπιούν αυτό δεν θα το πετύχουν;  Και πάνω που όλοι σχεδόν οι Κύπριοι «κουρεμένοι και ακούρευτοι νόμιζαν πως τα βάσανα τους τέλειωσαν και θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τα πάνω μας  επειδη τάχα μου οι Moody’s μας αναβάθμισαν από το υπό το μηδέν στο μηδέν και βγήκαν όλοι οι κυβερνητικοί να κραυγάσουν «ζήτω», η τζέπη του Κύπριου μεροκαματιάρη είναι πιο άδεια απο πριν.  Και βλέπει με απόγνωση πως η  όρεξη της καγκελαρίου έχει ανοίξει με τις ανθρωποθυσίες που της προσφέρουν οι Ανατασιάδης -Γεωργιάδης -Χάσικος, οι οποίοι συναποτελούν την «τρόικα εσωτερικού» που κυβερνά το καθημαγμένο μας νησί   σε αγαστή συνεργασία δούλων και αφεντάδων με την «τρόικα εξωτερικού» ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Γέροι, ανάπηροι, φτωχοί, άνεργοι, κοινωνικά αδύναμοι – όλοι αυτοί πετάγονται αδίστακτα και ανελέητα στον οικονομικό και κοινωνικό Καιάδα από την  συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ – 1/2 ΕΥΡΩΚΟ –  μια πρέζαν Οικολόγων και λοιπούς παρατρεχάμενους .

Οι εκποιήσεις ξεκινούν σύντομα και το πλαίσιον αφερεγγυότητας θα το φορτωθούν πάλιν οι συνήθεις φερέγγυοι…Τα κορόιδα οι φορολογούμενοι.

Γκ

Τι γίνεται Πρόεδρε, θα ανεχθείς την θυσία της θυγατέρας;

 Μετά  την ανακοίνωση του δικηγορικού Γραφείου Α.Γιωρκάτζη και αμέσως μετά την παραίτηση της θυγατέρας της κας διοικητού από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του newego_LARGE_t_1101_54422101_type12713Α.Βγενόπουλου και της MIGδεν ακούσαμε καμιά ανακοίνωση από τον κυβενητικό εκπρόσωπο , ούτε και εκδόθηκε άλλη γραπτή δήλωση του Προέδρου.Ικανοποιήθηκαν με τις ανακοινώσεις και με τη «θυσία» της θυγατέρας ; Και εκείνες οι κουβέντες της Χρυστάλλας ότι δεν εκβιάζεται και ότι ξέρει πολλά για πολλούς θα μείνει κάτω στο πάτωμα . Δεν θα βρεθεί κανένας μάγκας και νταής που έχει τη φωλιά του καθαρή και ξάστερη να επιστρεψει το γάντι;

Γκ.

Εχει και μούτρα ο Κάμερον να απειλεί άλλους

Στο περιθώριο της συνόδου των  G-20 ο βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον είχε και μούτρα ο άθλιος να απειλήσει την Ρωσία πως «αν συνεχίζει να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία και συνεχίσουμε να βλέπουμε ρώσους στρατιώτες και ρωσικά τανκς μέσα στην Ουκρανία θα υπάρξει πολύ διαφορετική σχέση και το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων».Britain's Prime Minister David Cameron in Australia

Στην Κύπρο ο κ. Κάμερον δεν βλέπει τα τουρκικά στρατεύματα που για σαράντα χρόνια σχεδόν κατέχουν το 37% των εδαφών της χώρας  της οποίας η Βρετανία είναι και εγγυήτρια δυναμη της ανεξαρτησίας της; Ποιές κυρωσεις επέβαλε στην Τουρκία ο Κάμερον  και οι προκάτοχοι του  πέραν από το να κανακεύουν την Τουρκία και να μας βάζουν  συνεχώς πισώπλατες μαχαιριές;

Γκ.

 Αρχισαν να ανησυχούν κάποιοι πρώην τραπεζίτες  και όχι μόνο… 

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις και καταθέσεις στη Νομική Υπηρεσία από πρώην τραπεζίτες  και όχι μόνο, στα πλαίσια της έρευνας για την οικονομία  και το τις πταίει που φτάσαμε στα σημερινά μας χάλια.

Οπως πληροφορούμαστε μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει πρώην εκτελεστικοί προέδροι των τραπεζών Κύπρου και της μακαρίτισσας Λαϊκής Μαρφίν, ενώ όπως μας δήλωσε άλλη πηγή θα κληθούν πρώην διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας , πρώην υπουργοί Οικονομικών και άλλοι.

 

Λέτε μετά τα μεγάλα τσιμπούσια εκείνοι που ευθύνονται θα πληρώσουν το λογαριασμό; Είδωμεν.

Ωχ.