Για υποκρισία κατηγορεί ο ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ για το τι ψήφισε η Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου

Με νέα δήλωση του ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Γ.Προδρόμου κατηγορεί το ΑΚΕΛ για υποκρισία όσον αφορά την απόφαση της Βουλής στις 10 Φεβρουαρίου  λέγοντας πως στις 10 Φεβρουαρίου, το ΑΚΕΛ έκανε στη Βουλή ακριβώς ίδιες προτάσεις με το ΕΛΑΜ.Αναφερει συγκεκριμένα :

«Επειδή, δυστυχώς, η δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα που τεχνηέντως προφασίζεται η τουρκοκυπριακή πλευρά για να μην προσέλθει στις διαπραγματεύσεις συνεχίζεται, θεωρούμε απαραίτητο να εκτεθεί δημόσια ολόκληρη η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη και τι έκανε ποιός.

Είναι παραπλανητικό και δεν είναι αλήθεια ότι στις 10 Φεβρουαρίου το μόνο που συνέβη στη Βουλή κατά την ψήφιση των Κανονισμών για τα σχολεία ήταν η προσθήκη αναφοράς στις σχολικές τάξεις για την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, στις 15 Ιανουαρίου.

Επισυνάπτουμε αντίγραφο των σχετικών σελίδων των Κανονισμών όπως ψηφίστηκαν από τη Βουλή. Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι στον κατάλογο των σχολικών εορτασμών (και όχι των απλών αναφορών στην τάξη) έχει προστεθεί εορτασμός της επετείου των Οκτωβριανών του 1931, στις 21 Οκτωβρίου (σημείο (2) (γ) στον Κανονισμό).

Η προσθήκη για την εξέγερση των Οκτωβριανών για την Ένωση, προήλθε από εισήγηση του ΑΚΕΛ η οποία και έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Παιδείας και ενσωματώθηκε στον Κανονισμό (κατά τρόπο που δεν συζητήθηκε ως τροπολογία στην Ολομέλεια).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Εφ’όσον ο κ.Μ.Ακκιντζί εμφανίστηκε ενήμερος, έχοντας γνώση ευθύς αμέσως των όσων άλλαξαν στους Κανονισμούς, πώς είναι δυνατό, αφού τους μελέτησε για να ανακαλύψει την 15η Ιανουαρίου, να μην εντόπισε και την εισαγωγή εορτασμού για την επέτειο του ξεσηκωμού για την Ένωση το 1931; Περίεργο…

Γιατί άραγε ο κ. Μ.Ακκιντζί επέλεξε και «ενοχλήθηκε» μόνο από την αναφορά στο Δημοψήφισμα του 1950 και όχι από τον ενωτικό ξεσηκωμό του 1931 ή ακόμα από την άλλη (ορθή) πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ επίσης, για να γίνεται στα σχολεία εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους, στις 15 Νοεμβρίου; Χρειάζεται κάποια εξήγηση…

Πώς είναι δυνατό το ΑΚΕΛ να δημιουργεί τέτοιο ζήτημα για την εισήγηση που προήλθε από το ΕΛΑΜ, όταν το ίδιο πρότεινε ακριβώς το ίδιο;imagefull.aspx

imagefull-3.aspx