Ανεστάλη η έξωση οικογένειας από τράπεζα στη Λεμεσό

Αναστολή της εκτέλεσης του εντάλματος ανάκτησης κατοχής, που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο δρόμο  οικογένεια, επιτεύχθηκε σήμερα μετά από την αντίδραση πολιτών και κινήσεων που βρέθηκαν από το πρωί έξω από την οικία στον Άγιο Τύχωνα, όπου αναμενόταν ο δικαστικός επιδότης.

Μετά από παρεμβάσεις η τράπεζα αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση του εντάλματος ανάκτησης περιουσίας, το οποίο εξασφαλίστηκε λόγω αδυναμίας της οικογένειας να καταβάλει το οφειλόμενο ποσό του δανείου της, το οποίο κρίθηκε ως μη εξυπηρετούμενο.

Συγκινημένες, μητέρα και κόρη ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και διαβεβαίωσαν πως θα βρίσκονται και αυτές δίπλα σε όποιους βρεθούν στην ίδια δύσκολη θέση.

Εκ μέρους του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, ο Γιώργος Κτίστης δήλωσε πως “με κινητοποίηση του κόσμου καταφέραμε να αποτρέψουμε έξωση μιας μονογονεϊκής οικογένειας “, προσθέτοντας ότι “το διάταγμα αποσύρθηκε, ανοίγει μια καινούργια σελίδα στην υπόθεση και μαζί με αυτήν πιστεύω θα έρθουν στην επιφάνεια πολλές άλλες και θα μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε λύση σε τούτο το πρόβλημα”.

Εμείς ως Κίνημα, συνέχισε, εισηγηθήκαμε ριζικές λύσεις, όπως η δημιουργία του Φορέα Ανάκτησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων για τον κόσμο, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί και πρέπει η Πολιτεία και η Βουλή να εγκύψουν ξανά στο θέμα.

“Εμείς θα είμαστε εδώ για τον κόσμο και θα δίνουμε τη μάχη έξω από κάθε σπίτι το οποίο κινδυνεύει”, τόνισε ο κ. Κτίστης.imagew.aspx

Στην εκδήλωση συμπαράστασης συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, “είναι προφανές ότι έχει κερδηθεί μια μάχη, όμως όχι ο πόλεμος” και διαμήνυσε πως αυτή η οικογένεια χρειάζεται τη στήριξη και την αρωγή του κράτους και όχι να βρεθεί στο δρόμο.

“Ο αγώνας κατά των εκποιήσεων, της κύριας κατοικίας ειδικότερα που μας ενδιαφέρει και μας αφορά, συνεχίζεται και θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να προσφέρουμε ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας σε όλες εκείνες τις οικογένειες που βρέθηκαν σε μια δεινή οικονομική κατάσταση, εξαιτίας του τραπεζικού εγκλήματος, αλλά σήμερα κινδυνεύουν και από πάνω να χάσουν την κατοικία τους και να πεταχτούν στο δρόμο”, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, είπε από την πλευρά του πως “η κατάληξη σήμερα είναι θετική αλλά νομίζω ότι τα προβλήματα σε σχέση με τις εκποιήσεις που ξεκινούν με τις λάθος αποφάσεις της Βουλής, πρέπει να λυθούν με νέες αποφάσεις”.

Εμείς, συνέχισε, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις νόμου στη Βουλή που τερματίζουν τις εκποιήσεις, εξασφαλίζουν όλους τους δανειολήπτες απέναντι στο ενδεχόμενο της εκποίησης ή της έξωσης, όπως στη σημερινή περίπτωση, και βεβαίως θεωρούμε ότι η μόνιμη λύση για αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι η δημιουργία ενός δημόσιου οργανισμού, ο οποίος θα διαχειρίζεται αυτά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στο μεταξύ ωστοσο η Τράπεζα επιμένει στην κατάσχεση της οικίας και θα συνεχίσει μέσω δικηγόρων να διεκδικεί το «λαβείν » της.