Στηρίζει λύση αλλά και το ψευδοκράτος ο Ερντογάν

Στήριξη σε λύση αλλά και στο ψευδοκράτος εκφράζει η Τουρκία μετά από συνάντηση του Πρόεδρου της χώρας με τον ψευδο-πρωθυπουργό.erdogan_192

Ειδικότερα, ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας έπειτα από τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ψευδο-πρωθυπουργό των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν αναφέρει, ότι η Άγκυρα δίνει μεγάλη σημασία στην επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και περιεκτικής λύσης στο Κυπριακό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία, ως μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις, δίνει μεγάλη σημασία στην επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και περιεκτικής λύσης στις διαπραγματεύσεις που έχουν φτάσει σε σημαντικό επίπεδο.

Προστίθεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το ψευδοκράτος, όπως μέχρι σήμερα, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Οζγκιουργκιούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ευχαρίστησε την Τουρκία για τη στήριξη που δίνει σε κάθε τομέα στα κατεχόμενα και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τον διάλογό τους με την Άγκυρα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο νησί.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα προγράμματα συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχομένων, και συμφωνήθηκε όπως συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες για να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο τα προγράμματα αυτά.