Αντιπροσωπεία ΑΚΕΛ στην περιοχή των πυρκαγιών

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Στέφανοimage735-4.aspx Στεφάνου και Αδάμο Αδάμου θα περιοδεύσει σήμερα Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 στις 3:00μμ στην περιοχή των πυρκαγιών.

Εξ΄λλου σύμφωνα με την εφημερίδα Κιπρίς Ποστασί τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες για το θέμα της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με πρωτοβουλία του τελευταίου, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε προθυμία για προσφορά βοήθειας για την κατάσβεση της φωτιάς.

‘Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ακιντζί τηλεφώνησε χθες το πρωί στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και του πρότεινε να αποστείλει μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων για βοήθεια, με τον Νίκο Αναστασιάδη να απαντά πως αξιολογούν την κατάσταση ανάλογα με την πορεία της φωτιάς.

Πηγές από το λεγόμενο “προεδρικό”, που επικαλείται ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουλάς Μπαρίς, ανέφεραν ότι ο κ. Ακιντζί δήλωσε στον κ. Αναστασιάδη πως σε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο παρελθόν και στις δύο πλευρές δεν υπήρξε παροχή βοήθειας της μιας προς την άλλη, και πως πλέον σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρξει συνεργασία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας σε τέτοια θέματα.

Σε επικοινωνία από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών, προστίθεται, βρίσκονται επίσης ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.