Προκαλούν κραχ!

 

 

Οσο μιλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αντιλαλεί ο Χάρης Γεωργιάδης   για την επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας μας τόσο ο δείκτης του Χρηματιστηρίου προσγειώνεται ανώμαλα./ Οσο μας λένε πως οιδημοσιονομικοί δείκτες φέρνουν τάχατες τα μίλιαf78d446b46f54dbeb67ee12039e4d094_XL τους και σταθεροποιούνται και ότι η εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες αποκαθίσταται τόσο το ΧΑΚ παθαίνει κραχ! Κι όσο επαναλαμβάνουν τα «δεσμεύομαι» τόσο το πάτωμα του Χρηματιστηρίου μας   σείεται συνθέμελα.

Αυτή τη βδομάδα με όλα τα κουφά που ακούσαμε να λέγονται στο Συνέδριο του Economist από τα επίσημα χείλη δεν θα πρεπε οι επενδυτές να κάνουν το Χρηματιστήριο να κελαηδά; Κι όμως κύριοί μου. Κλάταρε! Από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή κατέγραψε απώλειες της τάξης του 18,5% ή 16,99 μονάδες.

Μεγάλο επίτευγμα Χάρη για να χαριεντίζεσαι!

Λεο

 

Καθαρή κοροϊδία

 

Ε ρε τί φασαρίες άνοιξαν οι στασιαστές σύμβουλοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Ακου …θράσος να λένε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την Εταιρεία είναι παράνομες και ότι έχει προαπαοφασιστεί το κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα και ότι η κυβέρνηση δεν πράττει ότι πρέπει να πράξει στις Βρυξέλλες για να σωθεί η εταιρεία. Αμ το άλλο; Να πιέζουν τα μέλη του Δ.Σ να δώσουν όλα τα εμπορικά μυστικά της Εταιρείας  στους κύριους ανταγωνιστές της που θέλουν να την καταπιούν. Πού ξανακούστηκαν τέτοια ρεζιλίκια; Αυτή άραγε είναι η σύγχρονη προοδευτική επιχειρηματική προσέγ

nikosanastasiadisγιση   της κυβέρνησης του « η κρίση θέλει  ηγέτη;

Αμ το άλλο με τον Υπουργό Οικονομικών που υποσχέθηκε λέει στις Συντεχνίες ότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες στην Ε.Ε. για να αλλάξει η προσέγγιση των Βρυξελλών ώστε από αναμενόμενη αρνητική να γίνει θετική η απάντηση των Βρυξελλών. Τέτοια καθαρή κοροϊδία   προφανώς δεν ξανάγινε. Εδώ έχουν ξεπουλήσει τα πάντα άφησαν την εταιρεία ακάλυπτη και απροστάτευτη, μεθοδεύοντας κανονικά το κλείσιμό της και τώρα θα εντατικοποιήσουν και θα ενισχύσουν και θα σχίσουν….

Αλλαξε ρότα Χαρη, γιατί σε πήραμε χαμπάρι.

Λεο

 

 

Θα του ρίξει τασάκια

Ακούγεται ότι ο Τόνις, εκείνος ντε που όταν ήταν πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών πουλούσε τηνimages-2images-1
περιουσία της χωρίς προσφορές και έδινε τα προσωπικά του λαπόρτα στο Λογιστήριο να του τα πληρώνει, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μέλλον της Εταιρείας. Μάλιστα θεωρεί ότι έκανε μεγάλο έργο και ότι οι ΚΑ μπορούν να σωθούν. Γι αυτό και ανακατεύεται συνεχώς στον τρόπο διοίκησης της Εταιρείας και εκ του μακρόθεν δίνει οδηγίες στα διοικητικά στελέχη, πρώην συνεργάτες του για το πως θα συμπεριφερθούν υπό το φως των μεθοδεύσεων που προωθεί ο Χάρης.. Βεβαίως έχει και το Προεδρικό τους κοριούς του και μαθαίνει ότι ο Τόνις βρίσκεται πίσω από κάποιες ενέργειες που λαμβάβουν χώρα, με αποτέλεσμα ο Νίκαρος να θέλει να ρίξει πολλά τασάκια για να ξεθυμάνει..

ΛΜ

Παίζουν τα χείλη τους…

Στα λόγια δεν μας πιανει κανένας. Κάθε χρόνο με πομπώδεις κουβέντες μιλάμε για την ανάγκλη επέκτασης της τουριστικής περιόδου για να καλύψει και τους χειμερινούς μήνες και ουσιαστικά τίποτα δεν κάνουμε για να αλλάξει το σκηνικό. Ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νιόβρη και ήδη το λουκέτο είναι παντού. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπυραρίες καφέ, καταστήματα επειχειρήσεις σε παράλιες πόλεις και θέρετρα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο πέφτοντας κανονικά σε χειμερία νάρκη.

Κι όλα αυτά με φόντο τις καταπληκτικές ηλιόλουστες μέρες και την ωραία μας θάλασσα που λειτουργούν σαν μαγνήτης. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να υπάρξει συντονισμός και ενεργοποίηση. Προφανώς βολεύει ορισμένους αυτή η τακτική. Να παρατάνε τις επιχειρήσεις, να απολύουν προσωπικό και να αναμένουν την επόμενη άνοιξη να επαναδραστηριοποιηθούν. Κρίμα γιατί μέσα στην περίοδο κρίσης ο τουρισμός θα μπορούσε να είναι εμπροσθοφυλακή για την οικονομία και τον χειμώνα. Ομως κάποιοι που είναι εντεταλμένοι από την Πολιτεία να είναι εμπροσθοφυλακή για τον τουρισμό παίζουν τα χείλη τους….

Μ.

Η Αιμιλία ξέρει…

Πόσο μας αρέσουν τα σήριαλ! Αυτή η ιστορία με την Αιμιλία και το συμβάολαιο της έγινε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Πόσα παίρνει, αν θα δεχθεί την νέα πρόταση, αν θα απορρίψει και θα προσφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Τί άραγε θα κάνει; Έλα ντε!keneveza1

Πάντως τις ειδήσεις τις διαβάζει ανέμελα και φαίνεται να το διασκεδάζει που πολλοίι ασχολούνται μαζί της. Εδώ που τα λέμε 4.600 το μήνα για τις περιορισμένες σχετικά ώρες που λέγεται ότι απασχολείται δεν πέφτουν λίγες. Για μας βέβαια τους κοινούς θνητούς. Υπάρχουν και τα τέρατα της δημοσιογραφίας που όσα κι αν πάρουν είναι λίγα. Η Αιμιλία όμως τοπαμε και χθες. Είναι έξυπνο κορίτσι. Και συνειδητοποιεί ότι η κρίση δαγκώνει όπως τα σαγόνια του καρχαρία.

Πα.

Τοκογλυφία στα πρόστιμα

Eίναι όντως δυσάρεστο να βρίσκεις τέτοια εποχή στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου σου ένα πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα. Ενα ποσό της τάξης των 85 ευρώ δεν είναι μικρό για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας σήμερα. Φανταστείτε αυτό το πρόστιμο να πρέπει να το πληρώσει ένας πατέρας με δυο παιδιά που μόλις έχει χάσει τη δουλειά του. Και να μαζεύει ως νομοταγής πολίτης ότι έχει και δεν έχει έχει, να πηγαίνει μετά από ένα δεκαπενθήμερο να πληρώσει και προ εκπλήξεως να διαπιστώνει ότι το ποσό γέννησε και   αντί 85 ευρώ έγινε 127.50 ευρώ (+42.50 ευρώ).. Αυτό κι αν ήταν σοκ για τον παθόντα φίλο μας,

Στέρησε όπως μας είπε το γάλα των παιδιών του για να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο. Και μας είπε ακόμη πως είναι καιρός οι Δήμοι να δουν τί γίνετια γύρω τους σε συνθήκες κρίσης, γιατί με το να βάζουν τόσο βαρειά καπέλα πάνω από το αρχικό πρόστιμο μόλις περάσει το δεκαπενθήμερο ισοδυναμεί με τη χειρότερη μορφή τοκογλυφίας. Και ίσως έχουν δίκαιο. Ομως σε αυτό τον τόπο ακούει κανείς.

ΚΚ

.