Ο Ολλανδός Bert Pijls στο πηδάλιο της Ελληνικής τράπεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρεία Λτδ αποφάσισε να διορίσει τον Bert Pijls στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου. Ο διορισμός του κ. Pijls υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών.20141107_bert

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής, διαθέτοντας πάνω από δύο δεκαετίες τραπεζική εμπειρία, “ο κ. Pijls, θα βοηθήσει την Ελληνική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου, να υπερκαλύψει τις κεφαλαιακές της απαιτήσεις και να προχωρήσει με τα φιλόδοξα σχέδιά της ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για στήριξη και ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας”.

Ο κ. Pijls θα αντικαταστήσει τον κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, ο οποίος εκτελεί τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή από το Σεπτέμβριο. Ο κ. Γιαννόπουλος θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ως μη-εκτελεστικό Μέλος.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Πρόεδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας, Ειρένας Γεωργιάδου σύμφωνα με τις οποίες, “ο κ. Pijls διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, σε έξι διαφορετικές χώρες, καθώς και εξειδίκευση στη χρήση της τεχνολογίας για βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών”.

“Είμαι πεπεισμένη ότι ο κ. Pijls είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και θα συμβάλει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου, στοχεύοντας να γίνουμε η καλύτερη επιλογή τράπεζας για τα κυπριακά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”, είπε η κ. Γεωργιάδου.

O κ. Pijls είπε ότι η πρόταση να ηγηθεί της Ελληνικής τον τιμά ιδιαίτερα, ειδικά τώρα που έχει ολοκληρωθεί η Συνολική Αξιολόγηση και η Τράπεζα ετοιμάζεται να αναπτυχθεί δυναμικά για να στηρίξει τις προσπάθειες ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

“Εντάσσομαι στην Ελληνική Τράπεζα, μια τράπεζα με οικονομική ευρωστία, που έχει την υποστήριξη των μετόχων της και την αφοσίωση του προσωπικού της. Σε μια Τράπεζα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μοναδική θέση να διεκδικήσει με αξιοπιστία την περαιτέρω ανάπτυξή της στην κυπριακή τραπεζική αγορά”, είπε.

Ποιός είναι ο κ. Pijls

O κ. Pijls, Ολλανδικής καταγωγής, ήταν πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος υπηρεσιών Ιδιωτών & Επιχειρήσεων στη British Gas / Centrica, με επικέντρωση στην αύξηση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας στην Εταιρεία.

Προηγουμένως, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup ΕΜΕΑ στο Λονδίνο, με καθήκοντα Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και με την ευθύνη επανασχεδιασμού των εργασιών της για βελτίωση των δεικτών εξόδων / εσόδων. Προγενέστερα, στη Citigroup διετέλεσε, επίσης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής στην Egg και Διευθύνων Σύμβουλος Λιανικής Τραπεζικής στην Αγγλία, καθώς επίσης και Διευθυντής Τομέα Ιδιωτών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Τσεχία.

Ο κ. Pijls κατείχε θέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα των Η.Π.Α., της Γερμανίας και του Βελγίου, κυρίως στη Citigroup και στην American Express. Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Nijenrode της Ολλανδίας και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Διοίκηση από το American Graduate School of International Management (Thunderbird) Phoenix, Arizona.