Απαραίτητη η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου αντιτίθεται στο ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματοςarxaia_2 των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και ταυτόχρονα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να αυξήσει στον γυμνασιακό κύκλο τις ώρες διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Εστία αναφέρει ότι “η Αρχαία Ελληνική, με τα Λατινικά, είναι οι δύο γλώσσες που με τον γλωσσικό πλούτο τους έχουν αιμοδοτήσει τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής δημιουργίας”.

Προσθέτει ότι “τα σημαντικότερα κείμενα του πολιτισμού της ανθρωπότητας από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τον μεσαίωνα, την πρώιμη και την ύστερη ορθόδοξη γραμματεία, μέχρι σήμερα έχουν τα θεμέλιά τους στην αειθαλή γλωσσική προσφορά της Αρχαίας Ελληνικής”.

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής, διότι, μεταξύ άλλων, “όλη η Ευρώπη και ο πολιτισμένος κόσμος στηρίζονται στα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας η οποία μαζί με τη νέα Ελληνική πλούτισαν τις σημαντικότερες γλώσσες και αποτελούν την πανίσχυρη διαμεσολάβηση μεταξύ του Ελληνικού και του Παγκόσμιου Πολιτισμού”.

Η ανακοίνωση της Εστίας Ελλάδος Κύπρου εξεδόθη με αφορμή πρόσφατη επιστολή 56 Πανεπιστημιακών στην Ελλάδα, με την οποία ζητείται η κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.