Το λάθος email απέτρεψε μια αυτοκτονία

 

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέσχισε δύο φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα κι επιτυγχάνοντας στο τέλος να σωθεί μία νεαρή Κινέζα που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στην Ιταλία, γνωστοποίησε  η ιταλική αστυνομία.C6429C12DE8DFAA2861B52AB61BC08CB

Ένας νεαρός κινέζος φοιτητής που διαμένει στη Βρετανία συζητούσε στο Διαδίκτυο με μία συμπατριώτισσά του που ζει στη Βερόνα, όταν υποψιάστηκε, από το ύφος της συνομιλήτριάς του, ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Αμέσως έστειλε ένα μήνυμα στην αστυνομία, όμως μπερδεύτηκε κι αντί να το στείλει στις αρχές της ιταλικής πόλης, το έστειλε στο «Αστυνομικό Τμήμα Βερόνα» που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Καθώς αντιλήφθηκαν το σφάλμα, οι αμερικάνοι αστυνομικοί, προειδοποίησαν το γραφείο της Ιντερπόλ στην Ουάσιγκτον, που με τη σειρά του επικοινώνησε με το διεθνές κέντρο επιχειρήσεων στη Ρώμη.

Κατόπιν η υπηρεσία αυτή κάλεσε το αστυνομικό τμήμα της Βερόνας, το οποίο έστειλε αστυνομικούς στην περιοχή διαμονής της νεαρής γυναίκας.

«Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε ενώ είχε κόψει μερικώς τις φλέβες στους καρπούς της και ενώ είχε καταναλώσει μεγάλη δόση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, το μπουκαλάκι των οποίων εντοπίστηκε μισοάδειο δίπλα στο σώμα της» διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.