Η Αίγυπτος αποχώρησε από τη σύνοδο της Ισλαμικής Διάσκεψης

Το μήνυμα του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι διάβασε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σουκρί στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) και στη συνέχεια αναχώρησε από την Τουρκία χωρίς να συμμετάσχει καν στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών της ΟΙΔ.OIC-300x200

Ο Αιγύπτιος Υπουργός, η χώρα του οποίου προήδρευε του ΟΙΔ την περασμένη τριετία, διάβασε το μήνυμα του Προέδρου Σίσι κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας στην Τουρκία.

Στο μήνυμα του Προέδρου Σίσι αναφέρεται ότι η Αίγυπτος κατά τη διάρκεια της δικής της προεδρίας προσπάθησε να παίξει ένα εποικοδομητικό ρόλο. Ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο οι διαμάχες αυξήθηκαν, οι τρομοκρατικές οργανώσεις αύξησαν τη δράση τους. Πρόσθεσε πως είναι θετικό βήμα το ότι παρατηρείται βελτίωση στη συνεργασία της Ρωσίας και των ΗΠΑ σε σχέση με τις δικές τους προσπάθειες.

Σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς το συμφέρον των χωρών και της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των χωρών της περιοχής. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει ο ΟΙΔ, σύμφωνα με το μήνυμα του Αιγύπτιου προέδρου, λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί αγώνας ενάντια σε κάθε βήμα που οδηγεί σε σύγκρουση. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έθεσε και το θέμα της ισλαμοφοβίας, λέγοντας ότι στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον των ιερών συμβόλων του Ισλάμ, κάτι που αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.