G. Friedman:«Προετοιμαστείτε για το μεγάλο πόλεμο του 21ου αιώνα»

Ο iδρυτής του “think tank” της CIA και συγκεκριμένα του Stratfor, George Friedman, υποστηρίζει πως ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για τον μεγάλο πόλεμο του 21ου αιώνα, ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ο οποίος μπορεί να ξεσπάσει είτε σε Ανατολική Ευρώπη είτε σε Μέση Ανατολή ή σε Ασία.

[2014.10.13 김?±ë£¡] 미래?™ìž ì¡°ì? ?„리?œë¨¼ 박사. ?œìš¸ ?¬ì˜??

Οι δύο πρώτοι ενδεχομένως να προέλθουν από την Πολωνία και την Τουρκία με πιθανές συγκρούσεις τους με τη Ρωσία.

Στον Ειρηνικό ο Φρίντμαν πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα ναυτικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Ανεξάρτητα αν τα πιστεύει ή όχι το Stratfor είναι γεγονός πως δημιουργεί ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο και μια νέα κούρσα εξοπλισμού εκφοβίζοντας Κίνα, Β.Κορέα, Ιράν και Ρωσία.

Ο ιδρυτής του Stratfor προειδοποίησε ότι το πεδίο των διακρατικών συγκρούσεων είναι επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της διεθνούς πολιτικής και έχει επιστρέψει!

“Από το 1815 έως το 1871 δεν υπήρξε διακρατικός πόλεμος ή οποιοδήποτε υποκατάστατο του στην Ευρώπη…και τότε ήρθε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος” είπε ο Friedman.

“Κάθε περίδος ειρήνης οδηγεί σε ένα βίαιο ξεκαθάρισμα. Δεν έχει υπάρξει αιώνας χωρίς συστημικό πόλεμο..με το τελευταίο εννοώ όταν ολόκληρο το σύστημα διαλύεται”.

“Θέλετε να βάλουμε στοίχημα ότι αυτός θα είναι ο μόνος αιώνας που δεν θα έχει πόλεμο; Δέχομαι το στοίχημα και θα το κερδίσω”!

Ο Friedman αναφέρει ότι “κάθε διεθνές σύστημα ακόμη και αν είναι συμμαχία συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη που κράτησε την ειρήνη μετά τους Ναπολεόντιους πολέμους ή η ηγεμονία των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, έχει θανάσιμες αδυναμίες και περιέχει την αυτοκαταστροφή του”.

“Το παρών σύστημα επιτρέπει την δημιουργία κρίσεων που δεν μπορεί να επιλύσει”.

“Η αδυναμία των επιβεβαιωμένων παγκόσμιων δυνάμεων (σ.σ ΗΠΑ) μπορεί να δημουργήσει μια τέτοια κρίση”.

“Όταν υπάρχουν χώρες όπως Γερμανία, Κίνα, Ρωσία που έχουν αδυναμίες και τις αντικαθιστούν άλλες τότε ξεκινά συστημικός πόλεμος και τότε γίνεται επικίνδυνο επειδή δεν υπάρχει ισορροπία”.

“Παραδείγματα: Γερμανία το 1871 ξέσπασε κόλαση, Ιαπωνία αρχές του 20ου αιώνα και είχαμε χάος”

“Υπάρχει συστημική μετατόπιση”

“Ετοιμαστείτε για πόλεμο”!

“Θα εμπλακούν Ιαπωνία, Τουρκία, Πολωνία…Ναυτικός πόλεμος ΗΠΑ κατά Ιαπωνίας”…