Πρόεδρος ΕΔΕΚ:«Ανυπόστατα όλα όσα προβάλλει ο κ. Αναστασιάδης»

Απόρρητα δεν μπορεί να θεωρούνται αυτά που γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων και ο αντίπαλος, αλλά αποκρύπτονται από τον άμεσα επηρεαζόμενο λαό» διεμήνυσε σήμερα από το Λονδίνο  ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος , υπογραμμίζοντας  ότι σύντομα  θα αποδειχθεί  ότι όλα όσα προβάλλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  είναι ανυπόστατα.photo_21

Στη Διάσκεψη,Τύπου που παρέθεσε  προς τον Τύπο της ομογένειας  και τους ανταποκριτες κυπριακών μεσων στο Λονδίνο  η οποία έγινε  στο οίκημα της Αδελφότητας  ο κ. Σιζόπουλος  σχολίασε , μεταξύ άλλων, τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ακιντζί και το θέμα της ενημέρωσης του κυπριακού λαού για την πορεία των συνομιλιών.Για τις  τελευταίες εξελίξεις ανέφερε τα πιο κάτω:

«Τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει συστηματική προσπάθεια να αποδομήσει τα όσα τεκμηριωμένα ανέφερα σχετικά με τις συμφωνίες και τις συγκλίσεις τις οποίες έχει συνομολογήσει με τον κο Ακκιντζί.
Επιχειρεί να τα παρουσιάσει τάχατες ως διαρροή απορρήτων εγγράφων. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει:
Κανένα απόρρητο έγγραφο δεν διέρρευσε
Απόρρητα δεν μπορεί να θεωρούνται αυτά που γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων και ο αντίπαλος, αλλά αποκρύπτονται από τον άμεσα επηρεαζόμενο λαό
Οι λόγοι είναι κατανοητοί. Να μην αντιδράσει ο λαός για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της πατρίδας-μας όπως επιχειρήθηκε να γίνει το 2004 με το ΝΑΤΟικής έμπνευσης διχοτομικό και τουρκοφόρο σχέδιο Ανάν.
Αλήθεια πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας πρόεδρος
Όταν τα τελευταία 3 χρόνια συνελήφθει κατ΄ επανάληψη να αποκρύβει την αλήθεια από τον λαό
Όταν αθέτησε τις δημόσιες δεσμεύσεις-του και την υπογραφή-του
Όταν για να εξυπηρετήσει προσωπικά πολιτικά συμφέροντα κατήγγειλε τη πατρίδα-του
Όταν υποστήριξε με πάθος ένα διχοτομικό σχέδιο, όπως το σχέδιο Ανάν
Όταν εξυμνούσε τον Ερτογάν και τους συνεργάτες-του
Σύντομα θα αποδειχθεί ότι και τα όσα σήμερα προβάλλει για να δικαιολογήσει τις επικίνδυνες και εθνικά επιζήμιες υποχωρήσεις-του στις συνομιλίες, είναι ανυπόστατα.
Ευχαριστώ τον κο Ακκιντζί, όπου ουσιαστικά με τις χθεσινές-του δηλώσεις επιβεβαίωσε πλήρως την ορθότητα των όσων ανέφερα την περασμένη Τετάρτη.
Επιβεβαίωσε τα όσα αφορούν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, καθώς και τις 4 κατηγορίες των Κυπρίων πολιτών. Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα να επιβεβαιώσει ότι ένας αριθμός πολιτών για να αποκτήσει δικαιώματα στην άλλη συνιστώσα πολιτεία θα πρέπει να είναι γνώστης της τουρκικής ή της ελληνικής γλώσσας για να του παραχωρηθεί η αντίστοιχη υπηκοότητα.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να δηλώσω ότι τόσο η ΕΔΕΚ όσο και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα και αντικειμενικά τον κυπριακό λαό, για όσα τον αφορούν, γιατί σε ένα ενδεχόμενο μελλοντικό δημοψήφισμα στην ουσία θα κληθεί με την ψήφο-του να αποφασίσει εάν θα στηρίξει μια δημοκρατική και λειτουργική λύση ή θα προσυπογράψει το φυσικό και εθνικό-του αφανισμό.»