Ελλάδα: Ιδρύεται νέο δεξιό κόμμα

 

Στα σκαριά βρίσκεται νέο δεξιό κόμμα στην Ελλάδα με επικεφαλής mpaltakos1 τον Τάκη Μπαλτάκο  πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί Αντώνη Σαμαρά ο οποίος   προανήγειλε  χθες τη δημιουργία νέου κόμματος. Είχε προειδοποιήσει πώς θα περιμένει τις κινήσεις του κ. Μητσοτάκη και μετά θα πράξει.

Και οι πληροφορίες λένε πώς με τον κ. Μπαλτάκο συνασπίζονται πολλοί πρώην υπουργοί και πρώην στελέχη της ΝΔ, πολλοί από τους οποίους μάλιστα θα ενταχθούν στο νέο κόμμα. Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κανένας από αυτούς που θα συμμετάσχουν δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος θα τεθεί επικεφαλής, παρ’ ότι οι διεργασίες είναι έντονες και τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλά, με  πολιτική δράση  στο χώρο της δεξιάς .Οι οργανωτές του νεου κόμματος  εκτιμούν  μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξεως του 10% σε περίπτωση που απορροφήσει όπως  τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, ένα ποσοστό της Χρυσής Αυγής (δεν πιστεύεται ότι μπορεί να είναι μεγάλο) και υπάρξει συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, κάτι που άφησε ανοιχτό ως ενδεχόμενο χθες ο Τάκης Μπαλτάκος.